Годишен хороскоп за зодия Дева

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Годишен хороскоп за зодия Дева

2023 година ще бъде предизвикателна за Лъвовете. Не очаквайте да върви по мед и масло, ще имате немалко сложни моменти, в които активността ви ще бъде по един или друг начин стопирана. Но заедно с това ще можете да постигнете и много в различни направления от живота си, защото препятствията ще калят характера ви и ще ви направят по-силни, борбени и можещи. До май месец Юпитер в Овен ще ви позволява да разгърнете възможностите си, да се възползвате от тях и да използвате целия капацитет на силите си. Заедно с това от март Сатурн влиза в Риби, което ще засили много интуицията ви и ще ви помогне да осъзнаете някои важни истини. След преминаването на Юпитер в Телец обаче във вас ще се засили властолюбието и ще сте склонни да гоните победата на всяка цена. Това е моментът, в който трябва малко да поспрете и да помислите, за да видите, че гоните неправилни цели и си губите времето и енергията. За вас през новата година ще е важно да осъзнаете, че не бива да се насочвате само и единствено към големите и мащабни проекти, а че на пръв поглед дребните задачи също заслужават вашето внимание. 

Предстоящите дванадесет месеца ще имат силно възпитателен ефект върху Лъвовете. Изпитанията, с които ще се срещнете, ще ви научат да се смирите, да укротите малко гордостта и самолюбието си, да не сте толкова импулсивни и да градите авторитета си. Ще се научите на търпение, издръжливост, постоянство. Доста ще трябва да се потрудите, но за сметка на това положените усилия ще бъдат наистина добре възнаградени. Както в професионален, така и в личен план, където ви очакват много красиви събития. Каквито и изпитания да срещнете през новата година, ще се справите с тях, както само един Лъв би могъл да го направи! 

Работа и пари 

Силно препоръчително е да се заемете с разрешаването на важните финансови и бизнес проблеми от началото на годината и да ги приключите до средата на май. В този период ще имате подкрепата на Юпитер в Овен. Първата половин година посветете и на професионалните си отношения. Тези от вас, които са на ръководни позиции, трябва да обърнат внимание на работната атмосфера и да се погрижат тя да е възможно най-добрата. Ако има напрежение между хората в екипа, трябва да го изчистите. Лъвовете, които са на ниво служители, също трябва да положат усилия, за да поддържат добри отношения с колегите си. Не се превръщайте в аутсайдер и не странете от другите. 

По-трудна ще е втората половина на новата година. След Овен Юпитер ще премине в Телец, което ще изисква от вас да покажете много повече упорство, усърдие и постоянство. Нещата няма да се случват бързо и лесно – това е изпитание за вашето търпение. Трябва да си налагате строг контрол и дисциплина и много добре да планирате делата си. Не оставяйте нищо на случайността, защото ще загубите. Не е добре през втората половина на годината да се впускате в кардинални промени, като смяна на работата, стартиране на бизнес и сериозни покупки. Очаквайте в този отрязък от време да сте ангажирани с повече работа и най-различни задачи. Бъдете гъвкави и изобретателни и ще се справите. Също така, ако усещате, че ви липсват достатъчно знания, ще е добре да отделите време, за да подобрите квалификацията си и да повишите професионалния си статус. 

Есента ще е доста по-благоприятен период за вас. В тези месеци може спокойно да се насочите към търсене на допълнителна работа или начини за изкарване на още пари. Това може да се случи чрез монетизиране на ваши хобита и таланти, усвояване на нови умения, участие в различни инициативи. Към каквото и да се насочите, ще имате успех. Препоръката към вас е до края на годината да изчистите и приключите по-големите ми задачи, а заедно с това да оставите онези, които не ви носят нищо, а само ви взимат от времето. Бъдете упорити и можете да постигнете наистина много. 

Финансовото ви положение до голяма степен ще зависи от вашето поведение. Вие сте склонни към големи харчове и точно това трябва да превъзпитате в себе си. Имате шанса да изкарате немалко пари, но може да проявите такова разточителство, че да се чудите после какво да правите. Поне до лятото е редно да се въздържате от сериозни разходи. Ако все пак ви се налага да правите такива, предварително проучете всичко много внимателно и проверете дали няма да намерите по-изгоден вариант. В никакъв случай не взимайте заеми, защото връщането им след това ще е много трудно. 

Като цяло тази година е добра за вас по отношение на инвестиции, но преди да пристъпите към такива, е редно много детайлно да проучите въпросната сфера. Не се впускайте в рискови начинания. Направете за своя цел спестяването. През тази година е добре да се научите да отделяте пари, а не да харчите всичко. Освен това спестените средства не дръжте у дома, защото може лесно да се изкушите да ги изхарчите. Имайте предвид, че със заделеното впоследствие ще можете да реализирате своя добра идея. Следвате ли тези съвети, до края на годината финансовото ви състояние ще е много по-добро. 

Купидон 

В любовта и в отношенията си с близките също ще трябва да се научите на повече търпение, смирение и вслушване в желанията на другите. До май, когато Юпитер ще е в Овен, положението в любовен план ще е доста красиво за вас и ще сте увенчани с успех в отношенията с противоположния пол. След това обаче ще настъпи времето на уроците. И в личните отношения не бива да прибързвате, а бавно и сериозно да обмисляте всяка стъпка, която мислите да предприемете. 

Първата половина от годината ще е вашето време в любовта. Ще сте доста привлекателни и трудно някой ще ви устои. За необвързаните това е периодът с много високи шансове да започнат връзка. За обвързаните тези месеци ще се характеризират с много нежност, романтика, страст и красиви мигове. Независимо от кои сте, не бива да забравяте, че една връзка се гради тогава, когато не сте поставяте винаги себе си на първо място. Загърбете гордостта си и не се опитвайте постоянно да се налагате. Уважавайте другия човек и се грижете за него. 

По-труден ще е август, когато Венера и Сатурн ще са ретроградни. Тогава не е най-доброто време за връзка. Опитайте се да се отдръпнете и да се уедините. Ако сте в отношения, бъдете много внимателни, защото е много възможно да се стига до скандали и това да съсипе връзката ви. В никакъв случай през август не взимайте кардинални решения за личния си живот. Това е период, в който трябва да послушате повече себе си, чувствата и желанията си, а не да действате бързо и рязко. Есента обаче ви носи добра почва за разгръщане на планове. Тогава вече е добре по-сериозно да се замислите за бъдещето си и ако решите, да предприемете важна крачка. 

При семейните Лъвове положението ще е по-благоприятно. Новата година носи повече мир и разбирателство у дома. До август много по-лесно ще постигате консенсус с партньора ви, ще изчиствате като с магическа пръчка проблемите и ще се радвате на истинска хармония. Това е и времето, в което се препоръчва да обърнете внимание на битовите въпроси, ако има нерешени такива. Като цяло ще постигнете много по-добра комуникация с всичките ви близки хора. Ако има стари конфликти, те ще бъдат изчистени. Но за всичко това ще е важно да чувате другите и да се опитвате да влезете в техните обувки. 

Втората половина на годината ще внесе повече напрежение в семейните отношения. До голяма степен то ще се дължи на вашето поведение и особености на характера ви. Трябва да положите усилия да изчистите противоречията. Откровените разговори ще ви помогнат да го направите. Не се страхувайте да кажете какво чувствате и не си мислете, че така изглеждате слаби. Близките ви имат нужда от вашето внимание и грижи, не го забравяйте. Що се отнася до децата, там на моменти ще трябва да бъдете по-твърди и да налагате по-сериозна дисциплина. 

Здраве

До май месец ще сте в много добра енергийна форма и ще имате огромен прилив на сили. Точно това е времето, в което да положите основите на един по-добър за тялото ви начин на живот. Ще се наложи да осъзнаете, че без грижа за себе си, почивка и по-малко стрес няма как да живеете нормално. Не обърнете ли внимание на тези неща, ще си предизвикате появата на заболявания, които вече ще ви принудят малко да забавите темпото. Това ще е периодът, през който с истински ентусиазъм ще започнете повече да се движите и сами да искате да спазвате някакъв режим. Макар че не обичате ограниченията, ще осъзнаете, че без тях, здравето ви е застрашено. Дори с малки и постепенни стъпки бързо ще забелязвате положителната промяна. В първата половина на годината ще имате повече възможности да обърнете цялостно внимание на външния си вид. 

Втората половина на годината ще е времето, в което да обърнете повече внимание на емоционалното си състояние. Липсата на достатъчно сън, напрежението, застояването, ако ги допуснете, ще си кажат думата. Наложете си режим на съня и започнете да си лягате по-рано. Вместо редовно да излизате по заведенията, спортувайте или се разхождайте с приятели сред природата. Правете всичко по силите си да се освобождавате от стреса и да се грижите за душевното си състояние, защото то ще рефлектира и върху физическото и здравословното ви такова.