Партньорски хороскоп за зодия Дева

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Дева

Дева и Овен

Това е връзка, която може да бъде много трудна и понякога дори мъчителна. Овенът и Девата са изключително различни, но за тях по-рядко важи правилото, че противоположностите се привличат. Отношенията им не са невъзможни, просто изискват много работа.

Девите и Овните трябва да положат много усилия, ако наистина се обичат и искат да си дадат шанс. След първоначалното влюбване наяве излизат всички трудности и прекалено големи различия и е нужно много време и компромиси, за да бъде всичко преодоляно и изгладено. На моменти може дори да им изглежда, че нямат нищо общо помежду си и само си губят времето, но щом се опознаят истински, това може да се промени.

Докато Овните са избухващи, арогантни, доминиращи и прибързани в почти всичко, то Девите са тихи, понякога срамежливи, нямат желание да командват и обичат да обмислят всичко до най-малката подробност. С тези си различия те често могат да се дразнят един друг. Девата трудно ще понасят арогантността и високомерието на Овенът, докато той ще се изнервя от нейните тихи и плахи стъпки и желание за бавно действие, особено ако се отнася до развитието на техните отношения.

Различията в характерите на двамата могат да породят проблеми що се отнася до обсъждането на важни семейни въпроси, както и планове за бъдещето. Двата знака имат различни подходи в житейските ситуации – докато Овенът не му мисли много, Девата предпочита да обмисля и премисля, да изчака и да изгради най-добрия план за действие.

От друга страна, тази връзка може да бъде много поучителна и за двата зодиакални знака. Овенът може да се научи на повече търпение, да преценява по-добре ситуациите и възможностите, които се появяват пред него, и така да си спестява излишни грешки. Девата пък може да приветства спонтанността в живота си, да не бъде толкова плаха, да се отпусне и забавлява. Тя може да позволи на Овена да я води, стига той да й покаже, че си заслужава и може да му се довери.

Като цяло Девата и Овенът могат да бъдат много добър професионален тандем. В личен план връзката им не е невъзможна, но изисква от тях да си дадат време и желание да се опознаят.

Дева и Телец

Съюзът между тези два знака се характеризира с много спокойствие и устойчивост. И двете зодии са земни, което означава, че помежду си имат много общи черти, което сериозно подпомага постигането на баланс и разбирателство в отношенията им. Ако успеят да преодолеят отделните трудности и различия, Телецът и Девата ще имат един наистина хармоничен и стабилен съюз.

Една от основните прилики между тези два знака е тяхната практичност. И двата знака по принцип са здраво стъпили на земята и действат практично в почти всяка ситуация, пред която животът ги изправи. Това им помага да постигат много лесно разбирателство помежду си и гарантира това, че имат сходни виждания и мнения по различни въпроси. Същото важи и за ценностите – и двата знака обикновено споделят целите си и не им е трудно да се движат заедно в една посока.

Другият плюс в една такава връзка е, че като земни знаци обичат да се обграждат с красиви вещи и не са мързеливи – могат заедно да се борят, за да имат нещата, които искат, така че помежду им рядко възникват скандали по финансови въпроси.

В тези отношения по-романтични и чувствителни са Телците. Това е черта, която се харесва на Девите, които по принцип са по-мнителни и недоверчиви и имат нужда от прояви на любов. От своя страна, Девата владее чудесно комуникацията и освен това е много възприемчива, така че на нея рядко й е трудно да се настрои на романтичната вълна на Телеца. Той пък може да се научи да бъде по-разговорлив и да споделят повече мислите и емоциите си с човека до себе си.

Разбира се, минуси не липсват. Трудност в отношенията може да предизвика именно недоверчивостта на Девите. За тях е наистина предизвикателство да се открият пред другия човек и да му повярват, че той наистина ги обича и цени. А фактът, че Телците не са от най-разговорливите може да задълбочи този проблем. Освен това Девите обичат да анализират чуждото поведение и като цяло ситуациите. Това по принцип се харесва на Телеца, докато не стане обект на критика. Девата е способна често да показва грешките на хората и да ги напада за тях, което може да е повод за скандали и разваляне на отношенията.  Телецът често проявява излишна упоритост във всичко, с което се захване, което пък може да подразни Девата и да доведе до нови поводи за критика.

За щастие, проблемите между тези два знака рядко са наистина сериозни и неразрешими. Ако се осланят на искреност, разговори и чувствата си, могат много лесно да преодолеят различията си. Направят ли го, ще се радват на една много хармонична и спокойна връзка, към каквато и двата знака се стремят.

Дева и Близнаци

Тези двойки са доста интересни за анализ и описване. Двата знака хем имат общи страни, хем и немалко различия, заради което е трудно категорично да се определи дали връзката им ще пребъде, или не. Всичко зависи от самите партньори. Съберат ли се, основната им задача ще е да приемат различните си гледни точки и виждания за света.

И Близнаци, и Дева се управляват от Меркурий, само че са с различна енергия – първите са с мъжествена, а втори – с женската. И двата знака обичат комуникацията и обожават да говорят. Заедно могат да го правят с часове и да дискутират най-различни теми. Те се грижат за интелектуалното си развитие и то е важно за тях. Затова разговорите им рядко са на безсмислени и повърхностни теми. Заедно биха се стимулирали да научават повече, след което ще обсъждат новите си знания и взаимно могат да се впечатляват. Не е изключено да стигат и до спорове, но те на-често просто надграждат наученото и им показват различни гледни точки.

Девите са доста по-практични, те са по-сериозни от Близнаците. И винаги премислят как дадено действие, събитие или информация ще им послужи и ще се отрази на живота им. Девите могат да бъдат и много изискащи, което може да отблъсне Близнаците, особено ако са в началото на отношенията им. Девите пък могат да сметнат Близнаците за вятърничави и твърде несериозни, прескачащи от тема в тема, от хора на хора и от едно занимание на друго. Девите имат нужда от стабилен човек до себе си, здраво стъпил на земята, който може да им бъде истински партньор и опора. Затова Близнаците трябва малко да успокоят енергията си и да станат малко по-сериозни, ако искат да задържат Девата. Тук се появява и проблемът с доверието. По принцип Девите не са от най-ревнивите зодии, но свободолюбивият характер на Близнаци ще постави на изпитание постигането на доверие във връзката. Все пак не е невъзможно да се случи, просто изисква повече време и работа от страна на двете зодии.

Тази връзка може да донесе много ползи и за двете страни. Близнаците могат да се научат да не бъдат толкова повърхностни и да вникват по-дълбоко в същността на това, което им се случва. От своя страна, те могат да донесат забавление и непредсказуемост в живота на иначе практичната и сериозна Дева.

Нерядко в тези отношения сексът също не е на блестящо ниво, защото на двата знака им отнема време да се напаснат. Девите са свенливи и трудно ще говорят на тази тема, още по-малко ще изкажат какво точно искат. Близнаците пък не обичат да говорят за емоции и чувства. Те са по-активни по принцип, но им отнема време да разберат какво точно им харесва на Девите.

Успеят ли да преодолеят разликите помежду си, тези два знака могат да изградят много зряла връзка. Често това са едни изключителни отношения, при които интелектуалното е на много високо ниво и с това впечатляват околните.

Дева и Рак

Тази връзка е доста интересна, защото тези два знака едновременно много си подхождат, но имат и немалко различия. По принцип тези отношения започват малко бавно и нетолкова обещаващо. Може да изглежда, че в началото буксуват. Само че не се подлъгвайте и им дайте време, защото колкото повече месеци минават, толкова по-здрави стават отношенията между Рака и Девата. Този съюз общо-взето е като червеното вино – колкото повече отлежава, толкова по-хубаво става.

Една от силните страни на тази връзка е, че и двата знака са здраво стъпили на земята и са усърдни. Обичат материалните неща, харесват да са заобиколени от красиви предмети и не са мързеливи да работят достатъчно, за да си осигурят. Дисциплинирани са, което означава, че когато си поставят общи цели, заедно ще работят за постигането им. Освен това Девите с удоволствие биха помогнали за осъществяване мечтите на Раците, което е гаранция и за хармония.

И двата знака по принцип са честни и открити. Умеят да се възхищават на човека до себе си и да се отдават, така че в тези отношения рядко има липса на доверие. Планетите им – Луна и Меркурий, са близо до Слънцето, което означава, че и те седят близо един до друг. Ракът често е привлечен от интелигентността на Девата и способността й да се адаптира и нагажда. Девата пък харесва скритата мощ, което Ракът притежава, както и способността му да се отдава на хора и каузи.

В тази връзка по-чувствителните ни са Раците. Те се водят от емоцията и те са тези, които изграждат повече емоционално обвързаност и се грижат повече за нейното поддържане. Девата има по-интелектуален подход към живота, не залага толкова на чувствата. Все пак обаче този знак се слави с голямата си проницателност и може да усеща и разбира много добре партньора си, което е много важно за емоционалния Рак.

Проблеми в тези отношения не са невъзможни. Напротив. По принцип Девата е критична, тя по природа е перфекционист и обича нещата да са изпипани. Ако не са – няма да си замълчи. В случай, че прекали с критичните коментари, може сериозно да нарани Рака, който е много лесно раним и една дума може сериозно да го натъжи. Решението на този проблем е Ракът да осъзнае, че критиките не са лични и не целят да обидят. Просто Девата обича да казва това, което вижда и го прави с намерението да помогне и да подобри качеството.

Раците по принцип са хора, които обичат плановете и обичат сами да си ги правят. Девата трябва да подходи малко по-спокойно, докато Ракът я допусне в плановете си. Не бива да го насилва. Природата на Раците е такава, че те обичат рутината и харесват умереното темпо. Девите обаче са малко по-различни. Те предпочитат предизвикателствата и не искат дните им да са еднакви. Често жадуват за бягство от рутината. Ракът обича дома си и да прекарва време там, докато Девата е по-социална зодия, жадуваща за нови преживявания. Освен това тя обича да показва публично любовта си, което никак не се нрави на Рака. Той не обича да парадира с тези чувства и предпочита да пази личния си свят само за себе си.

Дева и Лъв

Съвместимостта между тези два знака не е много голяма, но все пак тази връзка си има и своите положителни страни. Наистина никак няма да им е лесно да се нагодят един към друг, но ако изпитват силни чувства, определено си струва да се пробват.

В много случаи началото на тези отношения е доста трудно. Лъв и Дева виждат предимно огромните си различия и негативните страни на другия, което вкарва известна доза напрежение в съюза. С времето обаче постепенно ще разкриват един на друг положителните си качества, с което все повече ще се привличат и вероятността да изградят красива връзка може да нарасне. В случай, че си дадат време и проявят търпение могат да превърнат негативите в позитиви, тоест да допълват различията си.

Девата е много по-затворена в себе си. Тя е тиха, земна зодия, подвластна на Меркурий. Лъвът обаче е екстроверт, той обича да свети със своята собствена светлина и да заслепява другите. Той е силен, енергичен, огнен знак, подвластен на Слънцето. Девата може да внесе малко повече спокойствие и разум в живота на Лъва. Да го накара да бъде по-фокусиран, не толкова импулсивен, може да го научи да стимулира повече интелектуалните си способности. Тя може да му покаже, че търпението наистина в много ситуации е добродетел. От своя страна, Лъвът може да внесе спонтанност в ежедневието на Девата. Да я зарежда с жажда за живот и преживявания, да я направи малко по-авантюристична. Освен това Лъвовете са много добри в това да подкрепят партньорите си. Показват им положителните им качества и ги побутват да вървят напред и да се развиват.

И все пак различията между тези два знака може да се окажат препъни камък за връзката им. Девата е изключително практичен знак. За нея разумът е много важен. А Лъвът не е чак толкова практична зодия. Той се хвърля в нещо, без да мисли до такава степен за дали мотивацията му е правилна, и рядко се случва спре по средата. Докато Девата обича да обмисля всичко. Като страстна и пламенна натура, Лъвът обикновено силно вярва в себе си и в правотата на своите убеждения. Девата обаче не е емоционална зодия и не позволява на емоционалните изблици да бъдат водещи в живота ѝ.

Друг проблем в тази връзка е доминантната натура на Лъва. Той обича да е лидер и много държи да бъде такъв. Понякога в очите на Девата може дори да изглежда като тиранин. Усети ли, че някой се държи зле с нея или проявява неуважение, тя просто си тръгва. Същото важи и за Лъва, за когото е много важно да бъде ценен. Ако сметне, че Девата не му се възхищава достатъчно, че не му дава нужното внимание и обич, той ще прекрати отношенията си с нея.

Може да звучи странно, но тези два знака много трудно будят страстта помежду си. Макар между тях да има силно привличане, сякаш страстта и силните емоции се появяват твърде рядко точно между тях двамата. Разбира се, това оказва влияние и върху сексуалния им живот. Девата по принцип е доста срамежлива, докато Лъвът обича да усеща, че е желан и партньорът му е силно привлечен от него.

Дева и Дева

Връзката между две Деви може да изглежда идеална. Това е така най-вече заради вроденото чувство за перфекционизъм, което тази зодия по принцип има. Този знак обича реда, всичко да е под конец и да е ясно. Така че заедно ще споделят това свое качество и ще го развиват.

Девите са много практични и прилежни хора. Техните отношения могат да изглеждат като най-перфектния екип, който не допуска дори минимални грешки или пропуски. Те са отдадени хора и не им е трудно да се отдадат и на връзката си. Особено успешни са двойките Деви, които живеят заедно, имат брак и деца, защото те владеят перфектно всички задължения, които имат. Заедно без проблем водят сметките си, следят бита и вършат всичко, което има да се свърши. Всеки от двамата знае своите ангажименти, отговорностите са прекрасно разпределени и всеки си ги изпълнява.

Една от най-силните черти на тази връзка е прекрасната комуникация. Тя се дължи най-вече на факта, че Девата е подвластна на Меркурий. Между две Деви проблем в общуването няма. Те са много честни и открити един към друг. Освен това много лесно могат да хванат тона на партньор си. Умеят да улавят смисъла в жестовете на околните и след това дълбоко да ги анализират.

Девата е земен знак и като екип тази двойка е много адаптивна и гъвкава. Хубавото е, че помежду им много рядко възникват конфликти, а ако все пак се появят – бързо отминават. Благодарение на това, че са открити един към друг, нямат проблеми с доверието. Но все пак трябва да внимават да не изпаднат в порочен кръг на разпити, защото това ще съсипе доверието помежду им. Силната им комуникация им гарантира, че неловко мълчание няма как да настъпи. Девата е интелектуален знак и заедно могат да си говорят за най-различни теми, които на други знаци не са им интересни или пък нямат достатъчно познания и обща култура.

И все пак и тази връзка си има своите минуси. Единият от тях произтича именно от перфекционизма. В стремежа си всичко да е гладко и изпипано, могат да станат сурови един към друг и да започнат да подценяват или съдят другия, което никак не е добре. Не бива да забравят за партньора си в стремежа всичко е чисто, подредено, изпълнено и платено. По принцип този знак е доста критичен и може с лекота да разкритикува мнението на другия човек, ако не го сметне за добре аргументирано или не се припокрива с неговото.

Когато разискват някакъв въпрос, Девите са способни да се ровят дълбоко дори и в най-дребните детайли. Така има опасност да се отклонят тотално от основната тема или проблем и в крайна сметка той да остане неизяснен.

Другият минус, който е възможен в тези отношения, е рутината, която Девите заедно могат да си създадат. Те обръщат понякога прекалено много внимание на дома и комфорта и не е изключено това да ги направи апатични един към друг. Затова е много важно да поддържат огъня помежду си и да търсят нови преживявания заедно.

За съжаление, сексът също не е сред силните страни на тази двойка. Страстта в повечето случаи липсва и трябва доста да поработят, за да постигнат истинско удоволствие. Редно е да намалят критиките един към друг, а да си казват какво искат.

Дева и Везни

Връзката между Дева и Везни е сложна и различна. Тя често зависи от отделните представители на знака и от житейските събития, с които заедно ще се сблъскат. От една страна, могат да се чувстват перфектно заедно и да имат усещането, че са намерили своята сродна душа. В други отношения обаче ще им е доста трудно да се напаснат.

В началото отношенията им може да се развиват малко по-бавно, но това не значи, че връзката им няма да потръгне. Напротив, с времето могат да разберат възгледите си и да съчетаят възприятията си. Заедно могат да се чувстват много комфортно и да си създадат спокойствието и сигурността, от които имат нужда. Дева и Везни споделят любовта към изкуството и културата. Често представителите на тези зодии са колекционери на различни предмети, така че тази двойка може да насърчава страстта си към изкуството и да работи гладко и безпроблемно в тази насока.

И двете зодии са практични, така че в това отношение също нямат проблеми. Обичат да се обграждат с красиви вещи и няма да си направят проблем за материални придобивки. Не се свенят да си правят комплименти, с което стимулират любовта и привързаността си. Девата високо цени чара и дипломатичността на Везните. Те пък се впечатляват от усета и стремежа на Девите към реда. Като екип са изключително добри, защото и двете зодии имат интелектуален подход към живота. Умеят да анализират добре дадена ситуация, да я оглеждат от всеки ъгъл и така да вземат най-доброто решение.

Девата се управлява от Меркурий, а Везни – от Венера. Умеят добре да общуват помежду си и да водят честни разговори. И двата знака се стремят към баланс.

Тези две зодии нямат проблем да постигнат консенсус и разбирателство по важните житейски въпроси. Чудесно могат да си разпределят отговорностите. Действат рационално и интелигентно и обичат да премислят ситуациите и действията си. Особено голям плюс за тази двойка е, ако имат сходни професионални интереси.

Обаче между Дева и Везни може да има и немалко проблеми. Доверието може да им куца, тъй като Девите по принцип са доста по-свенливи хора и Везни може да приеме това като знак, че партньорът им крие някакви тайни. От друга страна, Везните са много по-комуникативни и експанзивни. Обичат много да говорят и понякога прекаляват с приказките си, което дразни Девата. Освен това Везните са флиртаджии, а това е качество, което Девата много, много трудно може да приеме.

Има моменти, в които Везните са обземани от силен мързел и нежелание за активност, което Девата не може да разбере и да приеме. Освен това Девите могат да бъдат твърде придирчиви и критични и да спорят и отхвърлят мнението на партньора си, което изкарва извън нерви Везните, познати със своето силно чувство за справедливост. От своя страна, Везни може да станат твърде манипулативни, което няма как да не се внесе напрежение.

Тези два знака имат много сериозни проблеми по отношение на емоционалната си връзка, защото по принцип залагат на интелектуалния подход. Ако един от двамата има голям проблем, водещ до силни емоции, то другият трудно ще може да му помогне и да му даде нужната подкрепа.

Основно правило при близки знаци, каквито са Дева и Везни, е липсата на страст и плам. Логично, това оказва влияние върху сексуални им живот и на тези две зодии им е доста трудно да се почувстват добре заедно в леглото.

Дева и Скорпион

Красива и стабилна е връзката между Дева и Скорпион. Дева се стреми към реда, а Скорпионът към силата и умеят прекрасно да работят в екип. Те са хора, които са готови на подадат ръка, когато другият има нужда от нея.

Това е връзка, която не обича показността. Тези двойка предпочита да стои далеч от шума и навалицата и да се концентрира върху себе си.

Скорпионът е под влиянието на Марс и Плутон и е изключително буен и горещ знак, което много силно привлича Девата. Тя пък впечатлява Скорпиона със своята лоялност и практичност. Девата е земен знак, а Скорпионът – воден. Той по принцип се характеризира с това, че има много дълбока емоционалност, която обаче крие зад висока и дебела стена. Когато обаче емоциите дойдат в повече, той може така да прелее, че да се получи истински потоп. Скорпион и Дева обаче се стремят към емоционална сигурност, заради което се радват на много висока лоялност в отношенията си.

Скорпионът може да научи Девата да гледа в дълбочина на нещата, да й покаже света отвъд неговата повърхност. Тя се впечатлява от неговата отдаденост. Двамата са много целеустремени и ако имат обща цел, нищо не е способно да ги спре или откаже. Положителното в отношенията им е, че могат много добре да работят заедно, а не да вървят един срещу друг. Освен това, при възникването на някакъв конфликт, Девата е склонна да отстъпи, за да предотврати по-сериозни развития.

Девата е много свенлива зодия и на моменти изглежда прикрита. Обаче Скорпионът има невероятното умение да достигне до емоциите на Девата, да ги разбере и да отговори на нейните емоционални потребности. И двата знака много държат на добрата интелектуална и емоционална връзка и са готови да я поддържат. Затова и разговорите им се получават лесно. Могат да ги поддържат с часове и да бъдат открити и честни. Техните противоположности им помагат да се допълват. В тези отношения Девата носи спокойствието и умереният ритъм, а Скорпионът – страстта и интензивността.

Но макар и не много големи, тази двойка си има своите спадове. Девата е критичен знак, а Скорпионът също има склонност да показва несъвършенствата на другия. Това може да се превърне в проблем, ако двамата често си изтъкват недостатъците. Така само ще вгорчат връзката си. Заради стремежа си към емоционална стабилност, двата знака на моменти може да изпадат в крайности, опитвайки се да изговарят всичко.

Най-голямото несходство между тези две зодии е сексът. Девата е много свенлива, на моменти омаловажава тези преживявания и не ги поставя на такъв пиедестал, както Скорпионът. Той пък е най-пламенният и сексуален знак и за него сексът е от съществено значение за успеха на една връзка. Затова той може да се почувства неудовлетворен, а пък Девата – неудобно заради поривите на Скорпиона.

Дева и Стрелец

Този съюз има шансове за просперитет и устойчивост. Тези два знака имат добра съвместимост помежду си, макар и като характеристики между тях да съществуват известни различия. Дадат ли се време и нужното разбиране, могат да запълнят дупките помежду си.

Началото на отношенията им може да е малко трудно, заради отличителния белег на Девата към перфекционизъм. Това обаче рядко се превръща в причина да се разделят и да не си дадат шанс. Постепенно откриват красивите качества в другия и наистина успяват да се харесат.

Дева и Стрелец умеят да се допълват. Стрелецът обича да открива нови неща, а Дева – да ги анализира. Всъщност едно от основните различия на тези две зодии се превръща в една от силните страни, която успява да поддържа огъня между тях жив. Девата е по-скучна зодия. Тя не обича много-много да се хвърля в нови неща, предпочита да си седи вкъщи. Докато Стрелецът мечтае за нови преживявания и има нуждата да открива нови неща в живота си. Да пътува, да опознава, да опитва. Но това вместо да се превърне в проблем помежду им, им помага. Особено на Девата – да бъде по-открита към света. По този начин успяват да избягат от скуката, която е враг за Стрелеца.

Същевременно, Стрелецът също може да научи много неща от Девата. Тя може да ми покаже как да забави темпото, да живее в настоящето и да се радва на това, което е получил и постигнал в момента.

Девата се контролира от Меркурий – планетата на комуникацията. Стрелецът пък е подвластен на Юпитер, който отговаря за пътуванията, философския подход и изследователски поглед. Това помага на двата знака да се допълват и да се впечатляват един друг, което е много важно в една връзка.

Най-силната страна на тази връзка обаче е комуникацията. Именно чрез разговорите успяват да запалят пламъка помежду си. Обичат и умеят да говорят, да философстват и разсъждават. Могат да прекарат часове наред в разговори за най-различни неща, без изобщо да усетят кога е минало времето. Умеят умело да боравят с думите и по този начин да се провокират и да се стимулират интелектуално. Те рядко се карат, просто защото наистина много добре знаят как да говорят един с друг.

Разбира се, не всичко е розово в този съюз. Стрелецът има много силна и понякога невъздържана енергия, която Девата трудно на моменти приема. Тя е доста по-практична, докато той често проявява спонтанност. Това в очите на Девата може да изглежда повърхностно и безотговорно.

Стрелецът е свободолюбив, докато съзнанието на Девата е по-насочено към постигането на домашен комфорт и финансово спокойствие. Това може да създаде напрежение в двойката.

Всички тези неща обаче са преодолими, защото просто Стрелецът и Девата трябва да си дадат време и да не бъдат толкова критични. Особено Девата. Щом двата знака усетят, че любовта е истинска, конфликтите ще минат на заден план.

Обаче и със секса не им е толкова лесно. По принцип и двете зодии не му отдават чак такова значение. Обаче Стрелецът е по-дивият в леглото от двамата, което изобщо не се харесва на Девата. Тя обича да усеща уважение от половинката си, иначе интимните преживявания изобщо няма да им се получат.

Дева и Козирог

Това е един изключителен съюз, който стъпва на много стабилна и прагматична основа. И двата знака са земни, разумни и рационални. Общо-взето трудно се намират трудности в тази връзка.

Девата харесва отдадеността на Козирога и интензитета, който той носи в себе си. Той пък се радва на прецизността на Девата и на вниманието й към всеки детайл. Могат заедно да изградят много комфорт един за друг, чувството се удобно и приятно заедно. Дева и Козирог намират истински партньор, щом се срещнат. И двете зодии са много стабилни – стремят се към материална сигурност и имат реалистичен подход към живота. Те не витаят в облаците и рядко се самозалъгват. Девата ще помогне на Козирог да се отпусне малко и да оценява и да се наслаждава повече на нещата, които постигат. Козирогът пък дава на Девата онзи стимул и подкрепа, които са й нужни, за да завърши докрай целите си и да постигне мечтите си.

Тези два знака имат сходни виждания за това какво представлява хубавия живот за тях. Стремежите им се припокриват. Обичат лукса, красивите и скъпи вещи, изключително много държат на финансовата си стабилност и обръщат внимание дори на дребните детайли. Така че няма да имат проблем по отношение на комфорта и парите – те просто мислят в една посока. Освен това прекрасно работят заедно и ако се захванат с някакъв общ проект, нещата ще им се получават прекрасно, просто защото умеят да се адаптират един към друг.

Другият огромен плюс е доверието. Козирог и Дева са разумни знаци и помежду им цари разбирателство и доверие. Вярват си, комуникират си чудесно и в тази връзка много рядко ще се появи мрачната сянка на съмнението. Шансът да се лъжат е изключително малък, просто защото предпочитат да са честни един към друг. Изневяра също е малко вероятно да им се случи, защото Козирогът успява да дава нужното на Девата внимание и любов.

Тази връзка се крепи освен на всичко изброено, но и на много добрата комуникация. Общо-взето се разбират с две думи, умеят да си говорят по свой си начин, който често изглежда странен или непълноценен за останалите. Само че Дева и Козирог, за разлика от други зодиакални съчетания, могат невероятно лесно и бързо да разрешават конфликтите си. И при тях няма да остане неразрешен въпрос.

Черешката на тортата е сексът. Може да се каже, че тези два знака са 10 от 10, защото и в този аспект нямат проблеми. Подхождат си в интимен план, защото подхождат с уважение и разбиране, каквото и двамата искат. С времето, колкото повече засилват отношенията си, толкова по-добър ще става сексът им.

Изобщо тази връзка наистина има всички шансове за успех, защото Козирог и Дева могат да си дадат това, от което другият има нужда, без изобщо да се затрудняват един друг или да се налага да правят огромни компромиси.

Дева и Водолей

Риск печели, риск губи е ситуацията тук. Тези два знака или ще изградят много здрава връзка, или отношенията им ще се разпаднат с гръм и трясък. Средно положение тук няма. И всичко е строго индивидуално и зависи от тях самите, от предишния им житейски опит и от етапа, в който се срещат.

Дева и Водолей са невероятно различни, но дори и нещата помежду им да не потръгнат, могат да се научат на много неща и да си помогнат един на друг да израснат.

Едно от малкото им общи неща са, че и двамата са целеустремени и умеят да гонят мечтите си. Девата пък може да  бъде добра опора и подкрепа за Водолея, стига той да й го позволи. Освен това те могат много добре да се грижат за себе си, давайки си именно това, което на другият му липсва като качества. Водолеят е вълнуваща зодия, той е емоционален, обича новите и интересни преживявания. Може да внесе разнообразие в живота на Девата, веселост и динамичност. От своя страна, Девата може да даде на Водолея малко повече рационалност и практичност, които при него общо-взето липсват. Помага му да слезе малко на земята и да обърне внимание на истински важните неща, на ангажиментите и дори на здравето си и така да го направи по-успешен.

Обаче между тези два знака съществува и огромна пропаст. Водолеят е въздушен знак, а Девата – земен. Той е насочен повече към духовното просветление, докато тя има по-интелектуален подход към живота. Той гледа по-поетично на събитията, докато Девата обича да анализира и обмисля. Тя винаги ще търси първопричините за дадена ситуация и ще се опита да я отгледа от всяка страна. Водолеят обаче рядко ще направи така, той просто иска да види какво следва. Девата е много методична и е човек на плановете и практичността. Това може да подразни страстния темпераментен Водолей, който не обича перфекционизма.

Не е изключено да им е трудно да постигнат разбирателство помежду си, просто защото имат различни гледни точки. Ако не се научат да приемат вижданията на другия, би им било много трудно. В очите на Девата Водолеят на моменти може да изглежда неразумен заради стремежа му към забавления, който на моменти не може да бъде укротен. От своя страна, Водолеят може да се отегчи от Девата, ако тя даде твърде голям хоризонт на практичността си. Тя е способна да живее изцяло по график, по стриктен план и няма никакъв проблем постоянно да пресмята разходите си и да брой всяка стотинка, така че да бъде сигурна във финансовата си стабилност. Водолеят няма такъв подход към парите, за него те са средство да си осигурява добър живот, но не се стреми към трупане на безчетни богатства.

Водолеите са много спонтанни личности. Те много искат нещата да се случват в момента, в който им хрумнат. Докато Девите са всичко друго, но не и спонтанни. Те обичат да се движат бавно и животът им да се развива на по-бавни темпове. Това е и една от причините и сексът между тези два знака да не върви много-много. Просто са много различни и им е трудно да постигнат истински силно привличане.

Дева и Риби

Тази връзка може да бъде много красива, романтична и хармонична, ако Дева и Риби си позволят да бъде такава и се приемат такива, каквито са. Защото те както имат сходни желания, така и немалко се различават. Един в друг обаче са способни да събудят неподозирани емоции и качества и да се правят един друг по-добри.

Това че са противоположни знаци означава, че имат шанса да изградят балансиран съюз. Социални хора са и обичат да излизат, а заедно умеят да будят уважението на околните. Рибите могат да донесат много нежност в практичния свят на Девите. Могат да им вдъхнат повече увереност и спокойствие. Девите са големи перфекционисти и често се измъчват от терзани, че не са достатъчно добри. Те се стремят към съвършенство и постоянно имат усещането, че не могат да го постигнат. Рибите обаче са много харизматични хора и имат свойството да изкарват наяве красотата на живота и ситуациите. Затова те успяват да усмирят малко Девите, да ги накарат да започнат да се харесва, ценят и обичат и да повярват в качествата, които имат.

И Девите могат да бъдат полезни за Рибите. Прекрасно владеят умението да мотивират Рибите, насочват ги и им помагат да бъдат по-целеустремени и успешни в делата си. Заедно с Девите, Рибите могат да постигнат много от мечтите си. Дори и на моменти Девите да имат по-остър подход, това няма да разстрои Рибите.

В емоционален аспект може да постигнат много добро разбиране и да се настроят на една честота. Рибите могат по невероятен начин да достигнат до емоционалните дълбини на иначе прикритите Деви. Просто ще им е необходимо малко повече време да го направят, малко усилия и да не се опитват да пришпорват събитията. Нужно е само време и търпение.

Дори и в планетарен аспект, тези два знака се допълват и синхронизират. Девата е подвластна на Меркурий, а Риби – на Юпитер и Нептун. Меркурий и Нептун се съчетават много добре и полагат основите за една наистина красива връзка.

Тези две зодии си подхождат много и в сексуален план. Постигнат си емоционална стабилност и обвързаност, се отпускат един към друг и могат да си дадат наистина нежни и интимни преживявания, за които и двете страни жадуват. Защото точно така гледат те на секса.

И все пак тази връзка си има своите недостатъци. Девите са доста практични, докато Рибите понякога са твърде поетични, мечтателни и отнесени. Девите харесват лъскавите предмети и държи на материални комфорт, докато Рибите са склонни да водят доста по-скромен начин на живот. Просто в този аспект възгледите им са различни.

Доверието също може малко да им куца. Девите може да не вярват напълно на Риби. Тъй като имат известни противоречия, е възможно да направят някои стъпки, с които да компрометират доверието си. Затова просто трябва да са честни и да си дадат достатъчно време, за да се разберат.