spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Годишен хороскоп за зодия Скорпион

понеделник, 26 септември 2022 г.

Годишен хороскоп за зодия Скорпион

Динамична, изпълнена с възходи и спадове ще е 2022 година за вас. Нищо няма да е нито само черно, нито само бяло. Това не значи да се отчайвайте и разочаровате. Напротив – ще имате много хубави моменти през следващите месеци, просто те ще се редуват и с малко по-трудни периоди, в които ще ви е сложно да разберете какво точно се случва около вас. Понякога ще имате усещането за хаотичност. Но това са моменти, които помагат за израстването на човек и носят важни уроци, които вие определено може да разкодирате и усвоите. Като цяло, предстоящата година няма да е по-лоша от преходната, даже е по-добра в много направления, особено в личния аспект.

Едно от най-важните неща е да сте наясно с целите и приоритетите си. Ако все още те не са ви напълно избистрени, захванете се с това. Имайки ясна посока и път, ще ви е много по-лесно да се ориентирате и да продължавате в по-бурните времена. Особено силно ще ви помага интуицията ви. Тя много правилно ще ви насочва и ще ви дава много добри съвети. В периодите на трудност е важно да не губите вяра в себе си и в това, към което се стремите. Не допускайте колебанията да ви завладяват и откъсват от крайната цел. Увереността и постоянството са качествата, които ще ви помагат да удържате на всеки ураган.

Уран и Стаурн ще са планетите, които ще ви създават известни трудности. От друга страна обаче, Юпитер, Нептун и Плутон ще са на ваша страна и ще имат много силно благотворно влияние върху вас. Именно Нептун ще стимулира интуицията ви и ще насочва в правилна посока вътрешния ви глас. През по-голямата част от годината ще усещате положителното влияние на Юпитер върху себе си, който ще ви носи много късмет. Единствено от май до края на октомври той ще се отдръпне малко от вас. През този период е възможно да не се чувствате емоционално толкова добре. Това е период, в който ще е по-добре да се обърнете към себе си и да мислите повече за личното си спокойствие и душевен мир и да работите за него.

Работа и пари

Както вече бе споменато, годината няма да е изпълнена с фанфари и непрекъснат поток от успехи и късмет и това важи най-вече за професионалната и финансовата сфера. За да вървите напред, ще е много важно да поддържате добри отношения с хората, с които работите. Ако в даден колектив не се чувствате добре, малко вероятно е да се задържите там или да успеете да преглътнете този минус. Много от вас през тази година ще се решат на смелата крачка да тръгнат сами в професионален план. Вземете ли такова решение, е важно да имате много вяра в себе си и да сте напълно наясно какво искате и как да го постигнете. Удачен период за такова начинание е април месец. През лятото не е препоръчително да сте толкова активни заради Юпитер в Овен. През последните два месеца от годината Марс ще бъде ретрограден, което може да ви направи малко по-нетърпеливи, непримирими и напрегнати.

Наистина лятото няма да ви е много лесно. Около вас сякаш събитията ще се случват със скоростта на светлината и ще ви е трудно да ги проследите, анализирате и асимилирате. Промените, които ще се случват, няма да са провокирани от вас, може да са изненадващи и да внесат известно напрежение в душата ви. Ще сте натоварени, защото ще имате усещането, че не можете да смогнете на темпото, което животът ви налага. Но това усещане ще е малко лъжливо и всъщност моментът ще е много подходящ за зараждането на нови идеи. Именно в този период интуицията ще ви насочва изключително умело кои са рискове си струва да се поемат, и кои не. Просто не бива да се отчайвате. Също така е важно да сте наясно с хората, с които работите, особено за бизнесмените.

И в материален план няма да ви е много спокойно. Вие сте хора, които много държите на финансовата сигурност и по-добър стандарт на живот. Ще изпитвате известна несигурност в това отношение, което определено ще ви тревожи. В началото на годината от вас ще се изисква да сте по-разумни в разпределянето на финансите. Всъщност няма да имате липса на доходи, може би просто няма да са толкова, колкото на вас ви се иска. Много от вас ще бъдат изправени и пред дилемата дали да тръгнат сами, или да останат на място, където имат материална сигурност и твърда заплата всеки месец. Това е важен въпрос, който трябва внимателно да обмислите.

Купидон

Няма да ви липсва романтика и страст през 2022 година, но те също няма да ви съпътстват през всички дни. За необвързаните Скорпиони най-силни ще са периодите са април и краят на октомври и първата половина на ноември. Тогава чарът ви ще е особено силен и съответно шансовете ви за успех на любовния фронт неминуемо ще скочат. Ще привличате като магнит погледи, при това с голяма възможност да срещнете доста интересна персона. През останалите периоди от годината също може да се запознаете с вашата бъдеща любов, но много ще зависи от каква зодия ще бъде той, защото може да не откликне на вашата емоционална потребност и енергия. В случай, че имате конкретен обект, когото отдавна харесвате, но по една или друга причина нещата не са се случили, може да се надявате на повече успех именно в началото на пролетта или в края на годината.

Иначе обвързаните вече Скорпиони няма да има от какво да се оплакват или притесняват. В семейния живот ще намирате подкрепата, положителните мисли и спокойствието, от които на моменти ще имате нужда. Разбира се, ще се сблъсквате с дребни недоразумения, но те изобщо не значат, че ще се стигне до нещо по-сериозно. Важен съвет е да проявите по-голямо разбиране и дипломатичност към партньора си и близките си, когато те са напрегнати и имат свои проблеми.

През тази година от много ще успеят да направят нещо много важно – да научат ценни уроци за себе си като личности, да преодолеят свои комплекси и стари травми. Това категорично ще ви помогне да се усъвършенствате и да бъдете много по-готови да посрещнете любовта в живота си и да изградите една наистина пълноценна връзка. По-младите пък ще решат да се отделят и да станат самостоятелни, което също е изключително важна стъпка.

Здраве

Годината не предвещава да бъде трудна за вас в здравословен план и като цяло ще се чувствате добре и няма рискови моменти за вас. Много от представителите на знака обаче ще осъзнаят нуждата да се грижат не само за физическото, но и за душевното и психичното си здраве. Ще разберете, че стресът и умората нанасят много повече щети понякога и е също толкова важно да им се обръща внимание, колкото и на признаците на настинка или вирус. Затова ще се насочите към дейности и практики, които ви носят спокойствие и ви помагат да се разделите с напрежението, което е повече от чудесно.

Тези от вас, които са свикнали да тренират и физическото натоварване е част от ежедневието им, трябва да са по-внимателни през май, когато има по-голяма опасност от някакви травми или наранявания. Иначе през годината е възможно повече от необходимото да се притеснявате при появата на какъвто и да е симптом. Мислете разумно и не се превръщайте в хипохондрици.