Годишен хороскоп за зодия Скорпион

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Годишен хороскоп за зодия Скорпион

Изпълнена с доста успехи ще е новата година за Скорпионите. Новите идеи и начинания при почти всичко от вас ще са белязани с много късмет. Същото ще важи и за големите проекти, по които вече сте започнали работа. Няма да ви липсват амбициозни планове, а финансово благополучие ще ви спомогне да ги реализирате. Важният съвет към вас е да се вслушате в собствените си желания и да не отлагате изпълнението им. Сега е времето да се посветите на това, което душата ви иска. Благополучие ще имате и във взаимоотношенията с хората – както в личен, така и в обществен план. 

Първите месеци от годината няма да са много лесни заради влиянието на Сатурн във Водолей. Това ще е период, в който трябва да сте малко по-пасивни – не прибягвайте до важни решения и действия и не влизайте в конфликти. След това, през март, планетата ще премине в Риби, което напълно ще промени положението във ваша полза. От този момент ще можете спокойно да се насочите дори към идеите, които за някои изглеждат невъзможни и немислими за реализиране. Ще се засили творческата ви страна, а заедно с това планетарните влияния ще ви помагат много по-лесно и бързо да си изяснявате ситуациите. Интуицията ви също ще се засили и ще ви подсказва как да се избавите от неприятностите. 

Годината ще ви позволи, а и ще подтикне някои от вас, да се отдадат на задълбочени размисли, планиране по-напред в бъдещето и анализи. Много от вас ще се замислят за постигнатото дотук и за това, което искат тепърва да им се случи. Благодарение на добре направената равносметка, ще решите и в каква посока точно искате да продължите живота си. В много отношения ще се чувствате по-балансирани. Анализът обаче може да ви провокира рязко да изоставите нещата или хората, които смятате за ненужни, което ще породи въпроси и неразбирателство. Препоръчително е през новата година да овладеете малко своята самонадеяност и склонност постоянно да се обиждате. Внимавайте на кого какво споделяте за себе си. 

Работа и пари 

Благоприятното положение на планетите ви носи шансове за издигане и сериозни постижения през тази година. От март месец за вас настъпва период, в който ще можете да разгърнете качествата си в цялата им пълнота и съответно да реализирате целите си. Това ще е времето, в което можете да се насочите към сериозни промени или да започнете по-мащабни начинания. 

Но имайте предвид, че положението ще е благоприятно само за тези, които са готови да работят, да се трудят повече, да са активни, изобретателни и да се доказват. Ако сте пасивни и чакате някой друг да свърши нещо вместо вас, няма да получите нищо. Слушайте повече собствената си интуиция и също така създавайте добри партньорства. Сами трудно ще постигнете каквото и да е било в бизнеса. 

2023 година ви носи възможности за сериозни промени в професионален план. Сега можете да започнете свой бизнес, а начинанието ви ще е увенчано с успех. Не само ще печелите, но и ще изпитвате удовлетворение. Имайте, обаче, предвид, че успехите ще дойдат при тези, които старателно са обмислили начинанието и ходовете си. Спонтанните решения ще ви донесат немалко главоболия. Добре ще е да се консултирате със специалисти, да направите необходимите предварителни анализи, за да може да си спестите правни и парични затруднения. Трябва добре да се запознаете с детайлите на това, което искате да правите. Огледайте се добре и какво правят конкурентите ви. Това важи и за Скорпионите, които вече имат свой бизнес. През годината ще сключите успешни партньорства. 

Тези от вас, които са в ролята на служители, ще имат възможността да се издигнат в кариерата. Ще се случи, ако покажете, че искате да се развивате. Повишавайте квалификацията си, включвайте се в различни обучения и проекти, бъдете активни и накрая може да получите много добро повишение. Трябва обаче да се пазите от колегите си. Не разкривайте плановете и намеренията си, не споделяйте много-много какво точно правите и към какво се стремите. Работете и се развивайте, по-малко говорете. 

За много от вас годината ще е добра и във финансов план. Положените усилия и труд ще получат и своето не само морално, но и парично възнаграждение. Освен това сега много по-лесно ще съумявате да се занимавате с няколко неща едновременно, което означава, че може да се ангажирате и с допълнителна заетост. Периодът носи шансове и за развитие на инвеститорска дейност. Препоръчително ще е да успеете да си осигурите пасивен доход. Може да не е толкова голям, но е важно да е сигурен и дългосрочен. Помислете за онлайн начинания – там може да имате добри попадения. 

Стартирането на ново начинание през тази година ще е увенчано с добри финансови перспективи. За част от вас няма да е никак трудно да набавят необходимите им средства и дори може сами да имате достатъчно такива. Ако все пак наличните ви средства не стигат, може спокойно да вземете заем. В общ план – дори и по-малките начинания, основани през тази година, ще ви носят много добри печалби. Но отново – най-важното условие е добре да сте премислили и проверили всичко. Иначе шансовете няма да са толкова големи. 

Купидон

Много от вас ще се концентрират повече върху любовния си живот през тази година и благодарение на това той ще се развие много по-добре. От март ситуацията в тази сфера от живота ви значително ще се подобри, като това важи до голяма степен за необвързаните, които ще имат възможност да започнат много обещаващ съюз. Годината обещава много бурни преживявания за самотните Скорпиони и огромен водовъртеж от страст. Тези, които вече имат половинка, ще успеят да изгладят конфликтите във връзката си и да постигнат по-голяма хармония. Важното, за да се радвате на безоблачни отношения, ще бъде вашата искреност. Не крийте чувствата си и бъдете грижовни към човека до вас. Направите ли го, няма да има какво да ви притеснява в любовен план. 

Имайте предвид, че началото на годината може да бъде по-труден период за личните отношения, защото ще се характеризира с интензивни конфликти. Разбира се, през това време не е изключено да решите да прекратите настоящата ви връзка. Решението ще е ваше и няма да ви е лесно да го вземете, но ако си давате сметка, че с този човек нямате бъдеще и не можете да постигнете истински консенсус, няма нужда взаимно да продължавате да се тормозите. Ако преминете през трудния период и се задържите заедно, ще успеете да постигнете помирение. Постарайте се да не го разваляте с ненужни изблици на ревност, а също и вие не давайте поводи за такива. 

Лятото е времето, в което спокойно и сравнително лесно ще можете да разрешите дългогодишните конфликти. Създава се добра атмосфера за това, така че се потрудете. Освен това през този период настъпва шанс за събуждане на истинските чувства и страст, които времето и ежедневието досега бяха притъпили. Постарайте се да си припомните красивите мигове в началото, повторете ги и с още по-голям плам разгорете огъня помежду си. През топлите месеци е малко вероятно необвързаните сред вас да намерят своята половинка. Може даже да изпаднете в състояние на отчаяние и мисли как никога няма да срещнете любовта. Това са глупави илюзии и вашето време ще дойде и то по всяка вероятност през есента, защото тогава шансовете ви ще са в пъти по-големи, стига наистина да искате сериозна връзка. Най-важното – не се хвърляйте да се променяте, за да впечатлите някой друг. 

Част от семейните Скорпиони ще успеят да подобрят начина си на живот, като това ще се отнася най-вече до закупуване на жилище или основен ремонт на дома ви. Ще се отрази положително на семейния ви живот. През есента обаче ви очакват по-тежки моменти, в които на повърхността отново ще изплуват стари битови проблеми или предишни конфликтни въпроси. Възможно е да имате недоразумения и с някои роднини. За да се справите с напрежението по най-добрия начин, ще трябва да проявите голямо търпение, мъдрост и устойчивост. Възникне ли проблем, старайте се да го решавате колкото се може по-бързо. Научете се и да споделяте повече с човека до вас. Откровеността ще засили близостта помежду ви, доверието ще ви направи по-силни като двойка. 

Здраве

Новата година е време за кардинални промени в начина ви на живот с цел промяна към по-добро. Сега ще можете напълно да промените ежедневните си навици, които смятате, че ви пречат, и да вкарате такива, които знаете, че ще са ви от огромна полза. Само не започвайте всичко накуп – диети, спорт, отказване на алкохол и цигари в една седмица, защото ви дойде твърде много накуп и едва ли ще се справите. Проявете повече воля и търпение. 

През следващите дванадесет месеца насочете вниманието си към профилактика, което означава да направите рутинни изследвания. Проблеми може да имате със сърцето или с гръбнака. Последното може да е свързано и с начина ви на живот, ако е твърде заседнал. Както за всички, така и за вас, съветът е да се движите колко се може повече. 

Втората половина на годината ще се характеризира с повече стрес. Напрежението ще ви дойде в повече и ще стигнете до прегаряне, ако предварително не си обърнете внимание и не си почивате достатъчно. Не поставяйте работата на първо място, особено ако е за сметка на съня, спокойствието и здравето ви.