Годишен хороскоп за зодия Стрелец

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Годишен хороскоп за зодия Стрелец

На силна година, особено в кариерен план, могат да се надяват Стрелците. Започващият период се очертава като много благоприятен за вас по отношение на деловото ви развитие, стига да сте наясно какво искате и да сте готови да го постигнете. Впечатляващи резултати очакват онези от вас, които няма да се скатават, а уверено и с голяма мотивация ще работят по целите си. Ако все още не сте намерили вашия път, трябва колкото се може по-бързо да се ориентирате, за да не изпуснете добрите възможности. Сили ще имате, само трябва да действате. Личният ви живот ще е по-спокоен и в общ план ще ви носи сигурността и топлината, от които ще имате нужда. 

Първите месеци от годината ще се радвате на влиянието на Юпитер, който ще ви донесе доста късмет, мотивация и решителност, които ще са най-изразителни в кариерен план. Благоприятното планетарно влияние през този период ще ви направят още по-издръжливи и ще възпитат във вас постоянство и усърдие. До март Сатурн във Водолей ще подкрепя смелите начинания, с които ще се ангажирате, и наред с това ще ви направи много по-проницателни. Впоследствие, Сатурн ще премине в Риби, заради което ще изпитате не особено приятни ограничения, но няма какво да направите. Работете усилено и не се надявайте единствено на късмета в никакъв случай. За щастие, ще сте достатъчно търпеливи, за да изведете до край делата си. През тази година много повече ще се доверявате на интуицията и чувствата ви. 

В общ план 2023 година ще е много приятна и ще ви донесе интересни преживявания. Периодът ще е много подходящ за стартиране на собствен бизнес или смяна на професията. Всъщност всяко ново начинание ще е успешно, стига да сте го обмислили достатъчно добре. Някои от вас ще решат да сменят държавата, което също ще е добър ход, ако е достатъчно детайлно премислен и направен с разум, а не под влиянието на емоциите. Същото ще важи и за личните отношения. За важните решения трябва да сте сигурни и да имате подробен план за действие. 

Работа и пари 

За някои от вас новата година ще бъде неочаквано успешно в работен план. Ще имате късмет, ще сте упорити, амбицирани, но заедно с това и разумни. Сега може да сбъднете дори и най-амбициозните си идеи, за които не сте смятали, че могат да се случат. Много умело ще се възползвате от възможностите пред себе си и също толкова умело ще знаете как да боравите със собствените си ресурси и качества. Застрашени сте обаче да проявите прекалено голяма самонадеяност, която да замъгли реалния ви поглед и да не успеете да разпознаете коварни опити за измама. Внимавайте, има риск от такива. Не си правете прибързани заключения за никого и за нищо. 

Най-важното условие за успех и просперитет тази година ще е собствената ви мотивация. Колкото по-големи са плановете и усилията ви, толкова повече ще постигнете. Изобщо няма да ви липсва увереността да започнете свое лично начинание или пък да се насочите към апетитен висок пост. Няма да ви притеснят и повечето отговорности и задължения, които ще дойдат с постиженията. Вашата увереност ще ви помогне и в комуникацията с хората. Независимо дали плувате в свои води в дадената сфера, ще сте достатъчно приветливи и приказливи, за да постигнете своето. Така ще намерите нужните ви съюзници, на които ще можете да разчитате в трудните моменти. Широкият кръг от контакти ще е огромен плюс за вас.

Ако сте от тези, които нямат големи амбиции, защото не знаят в каква сфера да се насочат, може да загубите ценно време. В такъв случай, трябва да се ориентирате към установяване на интересите си и полето, в което искате да се развивате. Посещавайте курсове и обучения, четете и гледайте специализирани клипове, за да откриете това, което е за вас. Годината е чудесна за овладяване на нови знания, така че нищо няма да ви е излишно. Някои от вас пък може да решат да сменят професията си. Следващите дванадесет месеца са чудесен период да планирате и стартирате големи проекти. 

Стандартът на много от вас ще се повиши през следващите месеци. Това ще ви позволи да направите отдавна отлагани покупки. Ако искате да направите ремонт или обновяване на жилището си, пролетта ще е най-добрият период за това. Подгответе се, че той може да продължи по-дълго, но по-важното е крайният резултат да е качествен и да ви удовлетворява. В тази връзка, не правете икономии от важните елементи. Не забравяйте, че евтиното много често ни излиза впоследствие скъпо. Ако не планирате ремонти или други големи разходи, е добре да спестите парите, които ви остават свободни. Те могат да са ви полезни в трудни моменти или за стартирането на собствен бизнес. 

Втората половина на годината ще ви донесе шансове за увеличаване на доходите, стига да се стремите към това. Може да получите повишение, допълнителна работа или да решите да инвестирате в нещо. Важното ще бъде да не се спирате, а да искате постоянно да се развивате. Това се отнася не само за доходите ви и професионалното ви развитие, но и за личните ви качества и таланти. Годината може да бъде изключителна за вас, стига да се потрудите за това. 

Купидон

Новата година ще е противоречива в любовен план. От една страна, до май Юпитер в Овен ще ви помогне да изчистите проблемите от лично естество, но от друга Сатурн в Риби ще ограничи прекалената емоционалност. За много от вас годината ще е насочена предимно към работата и няма да обръщате толкова голямо внимание на личния си живот. Част от обвързаните Стрелци ще преживеят трудности, свързани със сериозни размисли за бъдещето им и заключения, които няма да им се харесат особено. Развоят на събитията невинаги ще е приятен, но ще трябва да преминете и през това. 

Вашата насоченост към работата може да се превърне в сериозен проблем за отношенията ви. Доста често ще се ви се случва да пренебрегвате личния си живот и половинката ви ще усеща как се дистанцирате от нея. В някои връзки, в които другият партньор е по-ревнив, ще настъпи много труден период, изпълнен  с доста конфликти, разправии и натрупване на проблеми. Нищо чудно да ви обвинят в изневяра, защото не обръщате достатъчно внимание. Вместо да реагирате остро, да се оправдавате или да нападате, покажете на човека до вас, че го обичате и цените. Правете малки изненади, проявявайте интерес към него, търсете го. Дребните на пръв поглед жестове ще изиграят важна роля. 

Лятото ще е по-благоприятно в личен план. Обвързаните Стрелци трябва задължително да посветят отпуската си на половинката си, без да си позволяват да мислят за работа, още по-малко да се ангажират дори за кратко с такава. Необвързаните сред вас ще имат шанса да срещнат човека, който отговаря на техните представи. Но това ще се случи, ако излизате повече и позволите на хората да се доближат до вас, а вие да се отпуснете и да не мислите само за работа. 

Есента може отново да ви отнесе с професионални мисли, което да постави началото на поредния труден период в любовта. Напрежението в семейството може да бъде породено и от други фактори – проблеми с роднини или неуредени битови въпроси.  Важното да използвате всичките си сили и умения, за да потушите бързо пожарите и да не позволявате на външни фактори да влияят толкова върху семейството ви. Може да пискате съвет от родители, роднини, приятели, които знаете, че няма да ви подведат. През тази година много от вас ще оценят семейството си, ще осъзнаят, че досега не са им обръщали нужното внимание и отношение и ще си да дадат сметка, че няма нищо по-важно от близките ни хора. 

Здраве

Здравословното ви състояние като цяло ще е добро, но има вероятност да прекалите с работата и съответно с преумората. Ако прекалено много се раздавате за всичко и пренебрегвате сигналите на тялото си, ще страдате. Изтощението няма да ви подмине, а стигне ли се до него, тогава няма да имате никакви сили за работа, а възстановяването на силите ви ще отнеме повече време. Имайте предвид, че качествена почивка не означава да лежите по цял ден на дивана, хапвайки вредни храни. Така само товарите допълнително тялото си. Водете по-здравословен начин на живот и задължително започнете да се движите. 

Обърнете повече внимание на навиците си. През тази година ще сте склонни да качвате килограми и това ще си проличи, ако не бъдете физически активни. Започнете да спортувате поне три пъти седмично, правете си дълги разходки, ходете в планината, карайте колело. Има изключително много възможности, просто изберете тази, която най-много ви допада и забравете за мързела. Разбира се, трябва да обърнете внимание и на храненето си, защото то също ще влияе на килограмите ви. През лятото не прекалявайте със слънцето, може да ви навреди. В есенните месеци ще сте изложени на риск от настинки и вируси. Препоръката е да не посещавате места, на които се струпват твърде много хора.