Партньорски хороскоп за зодия Стрелец

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Стрелец

Стрелец и Овен

Това е една от най-добрите комбинации в зодиака. Овенът и Стрелецът могат да изградят  наистина хармонична и успешна връзка, която впечатлява околните и да ги кара да мечтаят за подобни отношения. Много често Овенът и Стрелецът изглеждат като две половинки на едно цяло, които са се намерили, събрали са се и никога повече няма да се разделят. И наистина шансовете да останат завинаги заедно  са много големи.

Тези два знака имат много общо помежду си, но без да се дразнят, благодарение на което постигат много добро разбирателство. Имат еднаква енергия и виждания за живота, което изключително много улеснява комуникацията помежду им. Разбират се с две думи, сякаш владеят телепатия. Имат много сходни виждания за живота, което им осигурява спокоен и безметежен общ живот. Именно защото си приличат по много неща, проявяват много силно разбиране един към друг и се приемат напълно със своите особености.

Хубавото в тази връзка е и това, че Овенът и Стрелецът по природа обичат новостите и предизвикателствата. Не са плашливи и не могат да живеят пасивно живота си. И двамата обичат приключенията и заедно могат прекрасно да задоволяват жаждата си за авантюристични преживявания. Когато единият даде интересна идея, другият я приема с охота и заедно се впускат в нея, което гарантира, че няма да им е скучно, а и че ще правят много приятни неща заедно. Това им помага да изградят не само интимна, но и много силна приятелска връзка, която да закрепи още по-силно съюза им.

Един от минусите на отношенията между Стрелец и Овен се изразява в практичен аспект. Овенът е импулсивна зодия, която по-рядко премисля събитията, преди да се включи в тях. Обича да има всичко и на момента. Стрелецът не е такъв, обръща внимание на подробностите, но нерядко пропуска най-важните детайли, което може донесе практични трудности в битово отношение.

Другият проблем е, че и двата знака имат навика бързо да губят интерес. Ентусиазират се за новото, но всичко много скоро им омръзва, което е предизвикателство за установяване на дълготрайна връзка. Въпросът с ревността също не е за подценяване. Стрелецът е по-свободолюбив от Овена, което може да изкара последния извън кожата му. В подобни съюзи въпросът кой колко е отдаден на връзката нерядко излиза на дневен ред. Хубавото е, че и двата знака не са злопаметни и лесно продължават напред, без непрекъснато да си натякват кой къде е сгрешил.

В някои моменти връзката между Овен и Стрелец може да изглежда много трудна и сложна за поддържане, но всъщност не е. Понеже се познават много добре, те особено лесно се хващат кога лъжат и кога казват истината. Затова трябва да са искрени един към друг. Постигнат ли това и докажат ли си, че се обичат, ги очаква невероятен съвместен път.

Стрелец и Телец

Когато се съберат Телец и Стрелец става страшно, защото това са два много различни знака. Представителите им имат различна природа и поглед върху света. Не че е невъзможно да останат заедно, просто ще им е трудно да напаснат характерите си.

По принцип Стрелците обичат новите неща – новите хора, новите запознанства, новите места, новата кухня, с две думи – всичко ново и непознато. От своя страна, Телецът не е чак такъв авантюрист. Той си пада повече по сигурното и рутинното. Просто подходът към живота им е различен. Още от самото начало на отношенията Телецът копнее за повече обвързаност, което е трудно за Стрелеца. По природа Стрелците са хора, които обичат да флиртуват и да се запознават с нови лица. Трудно им е да се отдадат изцяло на един човек. Това не означава, че изневеряват или по някакъв начин предават партньора си. Просто по природа са си флиртаджии. А това може дълбоко да разочарова и вбеси Телеца, който много държи на коректността и лоялността в любовта и не понася подобно фриволно поведение. Затова им е трудно, особено на Телеца, да изградят доверие. Осъзнаят ли, че наистина държат един на друг и не биха си изневерили, отношенията им ще вървят много по-гладко. Стрелците трябва да знаят, че Телецът е много решителен знак – прецени ли веднъж, че е предаден, веднага ще покаже червен картон и връщане назад няма.

Но не само това. Телецът е много по-разумен и практичен, даже може да се стори леко скучен на Стрелеца или дори твърде самодоволен. Стрелецът пък е нервак на моменти и обича движението, интензивността и новото в живота. Звучи сякаш двата знака са толкова противоположни, че нямат шанс да се съберат за дълго време. Но не е точно така. Всъщност мога да се научат един друг на много неща. Стрелецът може да стане малко по-спокоен, а Телецът – по-жив и готов за забавления и приключения.

Като огнен знак, Стрелците имат нужда от изява. От поле и пространство, в което могат да блестят и да се изявяват. Те са по-импулсивни, докато Телците се стремят към стабилност и спокойствие. Те са разумни, тихи и умеят да замълчат и да преценят. А това може да вбеси Стрелеца, особено ако той държи на момента да чуе мнението по даден въпрос на Телеца. Затова Стрелецът на моменти може да изглежда незрял, несериозен или дори леко глуповат в очите на Телеца. Понякога трудно намират общи теми за разговор. Като подвластен на Юпитер знак, Стрелецът е философски настроен и е малко по-творческа натура, отколкото е Телецът. Той пък се стреми повече към лукса, хубавите вещи и красивите неща.

Като цяло връзката между Стрелеца и Телецът не е лесна. Тези два знака са много различни и на моменти изглежда сякаш имат съвсем различен поглед върху живота. Но ако си дадат време и проявят търпение и разбиране, могат да изградят стабилни отношения, от които взаимно да се научат на нови неща.

Стрелец и Близнаци

Ако се чудите кой е най-подходящият зодиакален знак за Близнаци, то това е Стрелец. Те имат почти пълна съвместимост и намерят ли се, трудно ще се появи нещо, което може да ги раздели. Те наистина са като две части от пъзел, които са точно един за друг и заедно образуват най-красивата картина.

Тези два знака трептят с еднакви вибрации, гледат по един и същи начин на живот и са едно жизнени и изпълнени с ентусиазъм. Тяхната връзка е много жива, дива и изпълнена с новости и приключения. И двата знака не обичат скуката и са авантюристични, така че заедно подхранват тези си страни и вероятността да си омръзнат е доста малка.

И Близнаци, и Стрелец не се замислят много-много така че нямат страхове да прескачат от едно нещо в друго. Обичат свободата, така че проблеми в това отношения нямат, защото си я дават един на друг без проблем. Нямат притеснения да флиртуват и не смятат това за вид предателство. Всъщност в тази връзка шансът да се появи ревност е почти нулев. Изграждат помежду си доверие, което много двойки не успяват да постигнат.

Близнаците и Стрелецът са активни и динамични. Умеят един на друг да създават различни преживявания. Готови са да приемат и да се впуснат в щурите идеи на другия и заедно да експериментират. Близнаците, като въздушен знак, помагат на Стрелеца, който е огнен знак, да се разрасне и развихри. Не са от хората, които много се вглъбяват, така че ако имат някакви несполуки, няма да се задържат дълго време на тях, а бързо-бързо заедно ще преминат нататък.

И в сексът тези две зодии нямат проблем. И двамата са новатори и не се свенят да опитват нови неща. А когато виждат в партньора си същата готовност и отдаденост, се чувстват на върха на щастието.

Близнаци и Стрелец по принцип са бъбриви и нерядко си говорят ей така – без да му мислят много. И тук всъщност могат да възникнат дребните проблеми. Стрелците могат да кажат неща, които да обидят Близнаците. Те пък от своя странна са склонни да послъгват, без даже да го осъзнават. Ако пък се случи по дадена тема да са на различно мнение, настава същинска война. Страстта им в споровете е също толкова силна, колкото и във всяко друго отношение. Обаче скандалите много рядко се задълбочават. Просто и двете зодии не са сръдливи и бързо им минава. Те лесно забравят и прощават и не си губят времето в сръдни.

Срещнат ли се тези два знака, е много малко вероятно да не започнат връзка и да не останат дълго време заедно. Те просто постигат невероятна съвместимост. Говорят на един език, искат еднакви неща, действат еднакво. Умеят да се стимулират един друг и проявяват разбиране, каквото друг знак много трудно ще им даде. Почти не се намират въпроси, които да предизвикат сериозни спорове и непреодолими перипетии, които да станат причина за раздяла. Те просто са един за друг.

Стрелец и Рак

ова е от онези връзки, чието изграждане има нужда от немалко работа, търпение и компромиси. По принцип тези два знака са много различни, имат доста различни виждания за живота и потребности. Но това далеч не означава, че не могат да бъдат заедно. Могат, стига наистина да го искат и да се борят за това.

Началото на тези отношения е трудно, но с течение на времето Рак и Стрелец ще видят, че има какво да ги свързва. По принцип Стрелците се държат така, сякаш не търсят нищо ангажиращо и просто искат да се забавляват. Ракът обаче не приема подобно поведение и иска партньорът му да му покаже, че държи на него. С времето обаче Стрелецът все повече започва да харесва емоционалната подкрепа, която Ракът носи. Стрелецът може да внесе разнообразие и ентусиазъм в живота на Рака. Той, от своя страна, може да осигури на Стрелеца уют и комфорт, убежище и сигурно място, в което да развива мечтите си.

Това, което е общо между тези два знака е желанието за нови знания, както и фактът, че не обичат да усложняват живота си. Умовете им работят по сходен начин и имат сходни възгледи и ценности, така че на това ниво разбирането не им е толкова трудно. Освен това могат лесно да намират за какво да си говорят, така че неловкото мълчание би било рядкост.

Ракът е под влиянието на Луната, която е символ на любовта и грижата. Стрелецът пък е под контрола на Юпитер – планетата на късмета, оптимизма и приключенията. Като енергии се допълват много добре, така че заедно сформират чудесен екип.

Само че разликите са немалко между тези две зодии. Най-трудно на Рака и Стрелеца ще им бъде да постигнат доверие помежду си, защото имат различно виждане за живота и комуникацията с околните. Стрелците са флиртаджии и общуват с околните със закачки, без реално да влагат нещо кой знае какво в това. Хората от тази зодия се характеризира като големи любовници, но обичат да бъдат харесвани и желани. Независимо, че имат половинка, искат и околните да ги харесват. Но Ракът изобщо не може да го понесе това. Той е невероятно лоялен и търси същото. Трудно се доверява и точно заради това на Стрелец ще му се наложи да промени начина си на контактуване с околните, ако не иска да загуби Рака.

Тези две зодии се разминават и по отношение на свободното си време и социалните контакти. Ракът е домошар, предпочита да си стои вкъщи и рутината изобщо не му пречи. Стрелецът, обаче, е свободолюбив. Обича да излиза, обича приключенията и новите и различни преживявания. Понякога му е трудно да разбере емоционалната сигурност, от която Ракът има нужда. Освен това Стрелецът има склонността да е непостоянен и да скача от идея на идея, докато Ракът обича плановете и рядко се отклонява от тях. Обича да довършва нещата докрай.

В сексуален план на тези две зодии също няма да им е толкова лесно. Ракът вкарва емоции и в тези отношения, докато Стрелецът рядко ги търси, залага повече на самия акт. Стрелецът обича да разнообразието в интимните преживявания, но ще му се наложи сериозно да поработи, ако иска Рак да му се довери и напълно да се отпусне.

Стрелец и Лъв

Връзката между Лъва и Стрелец е много жива и много дива. Тези два знака си подхождат изключително много. Съвместимостта им е завидно голяма и с дребни изключения, образуват чудесен съюз. При тях има от всичко по много – любов, страст, доверие, взаимно забавление и обожание.

Лъв и Стрелец трептят на една честота. Енергиите им се съчетават невероятно. Те са топли и харизматични. Уважават се и умеят да се обичат. Не за подценяване е и фактът, че те взаимно могат да са си опора и да си дават кураж, когато им е необходим.

Лъвът е подвластен на Слънцето, а Стрелецът – на Юпитер. Двамата знака имат мъжествена енергия, което им помага за добрата комбинация. И двата знака са социални и обичат забавленията и приключенията, така че определено няма да им е скучно заедно. Лъвът обича да е лидер, а Стрелец няма проблем да му даде тази роля. Той обаче е като котка – тихо и кротко следи мишената си и след това скача върху нея. По принцип и двата знака са силни личности, които предизвикват уважението на околните. Това им харесва и го ценят като качество в другия, защото искат до себе си силни личности. Като цяло страстта при тях е в големи дози. Единствено на моменти егото на Лъва може да премине граници, но Стрелецът умело знае как да се справи с него.

Проблеми с доверието са рядко възможни, защото и двете зодии са много открити именно заради силната страст, която носят. Те обичат да показват любовта си и когато я има, държат всички да знаят за нея. Така да се каже – ще се фукат с щастието си и с човека до себе си.

В сексуално отношение Стрелец и Лъв са точно един за друг. Заедно могат да изпитат върховно удоволствие и напълно да се насладят на интимността си. Страстта отново си оказва влиянието и им позволява да бъдат напълно отпуснати и удовлетворени заедно. Умеят едновременно да си дават любов, но и да поддържат огъня.

Разбира се, идеални отношения няма и дори и в тази връзка са възможни дребни конфликти. При Лъв и Стрелец могат да бъдат породени от флиртаджийската природа на Стрелеца. Той не го прави умишлено, просто често така контактува. Обаче установят ли, че помежду им има истинска любов, ще успеят да преодолеят това. Другият възможен минус се дължи отново на страстта и импулсивността им. Те са много искрени, както в положителните, така и в отрицателните си емоции. Ядосани ли са, става страшно. А ако и двамата не са способни да овладеят пожара и сами си наливат масло в огъня, може да се получи нещо много опасно и страшно. Затова в такива ситуации трябва да мислят малко повече, за да не развалят невероятната връзка, която имат.

Стрелец и Дева

Този съюз има шансове за просперитет и устойчивост. Тези два знака имат добра съвместимост помежду си, макар и като характеристики между тях да съществуват известни различия. Дадат ли се време и нужното разбиране, могат да запълнят дупките помежду си.

Началото на отношенията им може да е малко трудно, заради отличителния белег на Девата към перфекционизъм. Това обаче рядко се превръща в причина да се разделят и да не си дадат шанс. Постепенно откриват красивите качества в другия и наистина успяват да се харесат.

Дева и Стрелец умеят да се допълват. Стрелецът обича да открива нови неща, а Дева – да ги анализира. Всъщност едно от основните различия на тези две зодии се превръща в една от силните страни, която успява да поддържа огъня между тях жив. Девата е по-скучна зодия. Тя не обича много-много да се хвърля в нови неща, предпочита да си седи вкъщи. Докато Стрелецът мечтае за нови преживявания и има нуждата да открива нови неща в живота си. Да пътува, да опознава, да опитва. Но това вместо да се превърне в проблем помежду им, им помага. Особено на Девата – да бъде по-открита към света. По този начин успяват да избягат от скуката, която е враг за Стрелеца.

Същевременно, Стрелецът също може да научи много неща от Девата. Тя може да ми покаже как да забави темпото, да живее в настоящето и да се радва на това, което е получил и постигнал в момента.

Девата се контролира от Меркурий – планетата на комуникацията. Стрелецът пък е подвластен на Юпитер, който отговаря за пътуванията, философския подход и изследователски поглед. Това помага на двата знака да се допълват и да се впечатляват един друг, което е много важно в една връзка.

Най-силната страна на тази връзка обаче е комуникацията. Именно чрез разговорите успяват да запалят пламъка помежду си. Обичат и умеят да говорят, да философстват и разсъждават. Могат да прекарат часове наред в разговори за най-различни неща, без изобщо да усетят кога е минало времето. Умеят умело да боравят с думите и по този начин да се провокират и да се стимулират интелектуално. Те рядко се карат, просто защото наистина много добре знаят как да говорят един с друг.

Разбира се, не всичко е розово в този съюз. Стрелецът има много силна и понякога невъздържана енергия, която Девата трудно на моменти приема. Тя е доста по-практична, докато той често проявява спонтанност. Това в очите на Девата може да изглежда повърхностно и безотговорно.

Стрелецът е свободолюбив, докато съзнанието на Девата е по-насочено към постигането на домашен комфорт и финансово спокойствие. Това може да създаде напрежение в двойката.

Всички тези неща обаче са преодолими, защото просто Стрелецът и Девата трябва да си дадат време и да не бъдат толкова критични. Особено Девата. Щом двата знака усетят, че любовта е истинска, конфликтите ще минат на заден план.

Обаче и със секса не им е толкова лесно. По принцип и двете зодии не му отдават чак такова значение. Обаче Стрелецът е по-дивият в леглото от двамата, което изобщо не се харесва на Девата. Тя обича да усеща уважение от половинката си, иначе интимните преживявания изобщо няма да им се получат.

Стрелец и Везни

Невероятно добър и силен е съюзът между Везни и Стрелец. Тези два знака могат да изградят връзка, която категорично да отговаря на представите им за истинска любов. Много си подхождат, много се разбират и доста често са на една и съща вълна.

Везни и Стрелец могат да изградят наистина специален съюз, в който взаимно да се чувстват на седмото небе. Между тях съществува естествено разбирателство, което им помага много бързо да си станат близки, но без това накрая да означава, че ще съжаляват, че са се допуснали един до друг. Стрелецът по природа е пътешественик. Той обича свободата и да изследва нови хоризонти. Везните пък са истински естети – търсят красотата, ценят изкуството и така силно вдъхновяват Стрелеца, като по този начин неусетно поддържат страстта помежду си жива.

Готови са заедно да изучават света и всички новости, които се открият пред тях. Хубавото е, че освен много силни в любовен план, тези две зодии са способни да изградят и едно изключително приятелство, което определено е плюс за една връзка.

Везните са въздушна зодия, а Стрелецът – огнена, което е чудесна комбинация, защото въздухът изпълва огъня и му помага да се разгърне и разпали. Същевременно заедно постигат невероятен баланс. Везните придават баланс, а Стрелецът  романтика и страст. Женската енергия на Венера, която контролира Везни, и мъжествената на Юпитер, който властва над Стрелец, също гарантира изключително равновесие в тези отношения.

И Везни, и Стрелец могат да бъдат изненадани колко дълбоки и силни емоции могат да изпитат, когато се съберат. Те просто си действат един на друг така, както никой друг знак не може да им повлияе. Просто имат еднаква енергия.

Другият плюс в тези отношения е фактът, че и двата знака много бързо прощават и забравят, така че помежду им едва ли ще тлеят стари конфликти, които да излизат наяве при всеки скандал. Освен това Везните са изключително добри дипломати и много лесно изглеждат недоразуменията. Относно лидерството – интересното е, че Стрелецът смята, че той дърпа юздите, само че не е точно така. Всъщност Везните контролират събитията, а Стрелецът, който няма проблем с промените, се адаптира към тях неусетно.

В сексуален план също си подхождат чудесно. При тях нещата се получават някак естествено и с лекота и никой от двамата не изпитва някакъв дискомфорт или притеснение.

Е, и тези прекрасни отношения си имат своите остри ъгли. Стрелецът има склонността понякога да говори, без много-много да мисли, с което е способен да нарани Везните. Те пък може да прекалят с контрола, което да раздразни Стрелеца.

Не е изключено да се отегчат един от друг. Везните са много разсъдливи и практични. При тях спонтанност няма, докато Стрелецът обича непрекъснато да му се случват нови неща и да си живее живота. Затова Везните трябва да са малко по-смели в авантюрите, иначе ще се сторят скучни на Стрелеца.

Стрелец и Скорпион

Това е връзка, в която и двете страни могат да се чувстват много добре и да прерасне в прекрасни и дълги отношения, стига да се направят нужните компромиси и да си дадат време. В началото, особено, е много важно да стъпват леко и да проявяват повече толеранс един към друг, защото е възможно да се разделят още преди да са се събрали. След това обаче могат да изградят чуден общ свят.

Скорпионът е подвластен на Марс и Плутон, а Стрелец – Юпитер – планетата на философията, висшето знание, разрастването, успеха и пътуването. Скорпионът е воден знак, а Стрелецът е огнен.

Един на друг двата знака могат да си дадат това, от което имат нужда – изследване на нови територии и истинска близост. Стрелецът обича промените, да научава нови неща за света и да вижда непознати за него места. Желанието им за пътуване и общи приключения са нещата, които изключително силно ще ги привличат един към друг.

С времето намират все повече и повече общи интереси и интересни занимания и места, които заедно да посетят. Това е двойка, която ще предпочете да обикаля някъде, вместо да си седи предимно вкъщи. Обикновено инициатор на общите занимания е Стрелец, но Скорпионът разполага с достатъчно смелост и страст, за да тръгне след него. Всъщност именно разнообразието крепи до голяма степен тази връзка и ако двамата партньори се заседят повече вкъщи, нищо чудно това да им се отрази негативно.

По принцип по-спонтанният от двамата е Стрелецът, който понякога се впуска в действия и решения, които не са много обмислени. Освен това Стрелецът не е много постоянен и често се случва да прескача от едно нещо на друго, без да довършва първото. Това определено е черта, която прави впечатление на Скорпиона и може да го подразни. Той не е човек на големите и твърде чести промени. По-важното в случая е, че все пак може да направи компромис и да не вдига скандали, а Стрелецът пък истински оценява това. Просто тези два знака умеят истински да се разбират един друг и да проявяват нужното уважение към потребностите и интересите си.

Наред с това, Стрелецът се явява като чудно лекарство за депресивните и мрачни мисли на партньора си. Бидейки в една такава връзка, Скорпионът по-рядко ще изпада в такива състояния, а когато все пак това се случи, ще намира нужната подкрепа и успокоение, без това реално да коства много на Стрелеца.

Много силна черта на тази връзка е добрата комуникация. Стига Скорпионът да овладява изключителната си емоционалност, двамата могат да водят поразяващо дълбоки, дълги и смислени разговори по най-различни теми и така един друг да се впечатляват и заедно да откриват нови истини. Просто се комбинират много добре.

Що се отнася до секса, там положението може да е плаващо. Или нещата в леглото ще им се получават перфектно, или ще бъдат истинска трагедия. И, разбира се, всичко зависи от тях. Ако Скорпионът е твърде настойчив, а Стрелецът прекалено пасивен, няма да си изкарат много добре заедно.

Стрелец и Стрелец

Стрелец и Стрелец създават прекрасна връзка, в която трудно се намират негативни страни. Вижданията им почти винаги напълно съвпадат, желанията и стремежите им също. Радват се на еднакви неща и нямат разминавания в забавленията си. Те просто сякаш са родени един за друг.

Стрелецът по принцип е екстроверт по душа, обича свободата и големите компании, но по-хубавото е, че във връзката с друг Стрелец това изобщо не е повод за ревност. Рядко си дават причини да се съмняват един в друг и когато не са заедно, не се притесняват дали си изневеряват. Проблем от такова естество може да възникне отвън, тоест друг човек да се опита да всее съмнение за верността и стабилността на връзката. Затова е важно Стрелците да си имат пълно доверие и да не позволяват на трети лица да го съсипват.

Това е зодия, която е жадна за знания. Заедно двама представители на знака могат непрекъснато да стимулират умовете си, да дообогатяват знанията си и да водят дълги и интересни разговори. Те са хора на идеите. Винаги ще намерят какво да правят свободното си време и за от тези двойки, които впечатляват останалите с общите си приключения и занимания.

Стрелецът е подвластен на Юпитер и е огнен знак. Когато се съберат два огнени знака, избухва голям пожар, но не от онези опасните, а от красивите и изпълващи душата с любов и топлина. Затова и когато се съберат, двата Стрелеца търсят компанията си и искат да прекарват време заедно, защото знаят как най-качествено да го правят. Освен това помежду им съществува невероятно разбирателство. Те умеят да бъдат не само партньори, но и добри приятели. Изграждат истинска връзка и забележителен синхрон. Между тях много рядко възникват конфликти.

Макар че обичат да се забавляват, да обикалят и да разнообразяват, Стрелците далеч не са безотговорни и повърхностни. Напротив, когато се захванат с нещо, са достатъчно упорити, за да го довършат докрай. Такова е отношението и към връзката им. По принцип не го осъзнават, но  постоянно се стремят към хармония и баланс във връзката си и работят за постигането на това. Освен това се стимулират един друг за личните си проекти, за които също проявяват голяма упоритост.

Един от малкото минуси на тази връзка е, че е възможно двата Стрелеца да не изградят истинска емоционална свързаност. Те ще постигнат сплотеност на много нива, но по принцип с емоциите им е малко по-трудно.

Рисков момент за отношенията може да се окаже и сексът. Макар да са огнена зодия, не е напълно сигурно, че в това направление ще им върви. Основният проблем за това е, че Стрелците проявяват несигурност, позволяват си твърде много да мислят, с което обикновено се убива страстта и романтиката. Положението е общо-взето 50/50 – или ще успеят да се отпуснат и да се радват на прекрасни сексуални преживявания, или изобщо нищо няма да се получи.

Стрелец и Козирог

Истинско предизвикателство е тези два знака да си допаднат и да се задържат заедно. Те са противоположни знаци, което означава, че помежду им повече различия, отколкото допирни точки. Това, разбира се, не означава, че връзката им е задължително обречена на провал. Просто в повечето случаи изисква малко по-усилена работа.

Още от самото начало Стрелец и Козирог се сблъскват с трудностите и може да сметнат, че нямат общо бъдеще. Различията почти винаги веднага изпъкват на повърхността и им е трудно да видят положителните си страни. Просто защото са много различни. Стрелецът е екстроверт, търсач на нови знания и често импулсивно се впуска в новото, гледа по-глобално. Козирогът пък е човек на детайлите, пасивен, на моменти дори срамежлив. Не обича да оставя нещата недовършени, за да се впусне в нещо ново. В началото той може да сметне Стрелеца за твърде необуздан, а Козирогът пък да изглежда надут.

Но ако си дадат шанс, заедно могат да се научат на наистина много и да си дадат много. Стрелецът може да внесе в живота на Козирога красотата на спонтанността, приключенията и свободата. Да го накара да се поразчупи, да не бъде толкова стегнат и просто да се радва на живота. Стрелецът пък може да се научи да обръща по-голямо внимание на детайлите, да осъзнае, че в живота значение имат и дребните неща.

Стрелец се управлява от Юпитер, а Козирог от Сатурн. Юпитер е символ на знанията, философията и развитието, а Сатурн – на усилената работа, амбицията и отговорностите. Както вече стана ясно, в началото им е трудно, но в един по-напреднал етап на отношенията им, двата знака се влияят позитивно и успяват да се обогатят.

Стрелецът по принцип има по-философски поглед към живота, докато Козирог – по-рационален. Той обича да премисля всички факти и всички възможни последствия от дадено нещо, преди да го предприеме. Стрелецът не обмисля по такъв начин различните събития в живота си, способен е да вземе дадено решение, просто ако знае, че това ще му донесе удоволствие. Хубавото в тази връзка е обаче, че никой от двамата не се стреми да се налага на другия и да се опитва да бъде лидер.
И все пак различията си казват думата. В много случаи Козирогът трудно приема лековатия начин, по който Стрелец възприема света. Козирогът обича плановете и гледа на живота през призмата на ума и логиката, докато Стрелецът е подвластен на чувствата и тези различия Козирог много трудно приема.

Сексът също не е сред силните страни на тази двойка. За жалост характеровите различия оказват влияние върху сексуалните им преживявания. За Стрелеца сексът е едно удоволствие, докато Козирогът го приема много по-сериозно, като доказателство за нещо много силно. Подходът им е различен. Още по-неприятното е, че по принцип и двата знака не са много страстни и трудно могат да запалят пламъка помежду си и да го поддържат жив, когато нещата във връзката им не вървят.

Стрелец и Водолей

Тези два знака са способни да изградят невероятно партньорство, изпълнено с всичко, което всеки от двамата търси и искат. Много добре си съвпадат, имат много сходства помежду си и чудесно стимулират и разгръщат общите си интереси. Прекрасно съчетават потока от идеи на Водолея и познанията на Стрелеца.

Една от силните страни на тази връзка е, че двата знака умело установяват много добро приятелство и върху него създават и любовна връзка. Не се опитват да установят надмощие. Може да   има състезание помежду им, но това единствено ще им помага да разведрят връзката си. По принцип на тази двойка няма опасност да й стане скучно. Стрелец и Водолей са идеалисти, комуникират много добре и често съществува взаимно обожание между тях.

Водолеят впечатлява Стрелец с индивидуалността и креатиността си. Стрелецът пък от своя страна удивлява с инициативността си и стремежът си към нови идеи и преживявания. Нямат проблеми с личното пространство и време. И двата знака ценят свободата и си я дават, без това изобщо да е проблем. Не се задушават и не изискват да прекарват цялото си време заедно. Това обаче е нож с две остриета, защото може да се отделят един от друг, ако личните им занимания се разминават твърде много. Решението е да си отделят наистина качествено време и внимание един на друг. Известни пречки на моменти може да създава склонността на Стрелец да бъде егоист в дадени ситуации. Съумеят ли навреме да изговорят това и да го изчистят, няма да им създава пречки.

Като характеристики двете зодии също много си пасват. Стрелец се ръководи от Юпитер, а Водолей – от Сатурн и Уран. Трите планети изграждат много добра комбинация и точно това помага на знаците да вървят заедно уверено напред. Освен това  Стрелец е огнен знак, а Водолей въздушен. Въздухът изпълва огъня и му помага да се разрасне. Така и двете зодии разгръщат взаимно силните си страни. При тях водещ е интелектът, което ги прави много силен отбор. Могат да бъдат лоялни и отдадени на връзката си.

Комуникацията тук е на впечатляващо високо ниво. Стрелец и Водолей са философи по душа, имат много интереси, което увенчава с успех дългите им разговори, в които могат да дискутират най-различни теми. Прекрасно стимулират умовете си и когато усетят това, огънят между тях се разраства и разгръща още повече отношенията им. Точно това е и най-силната страна на тази връзка. Когато заедно се изправят пред важни решения, при тях няма тежки дилеми. Мислят аналитично и бързо преценяват в коя посока да поемат.

Един от малкото проблеми е емоционалността. По принцип не са толкова чувствителни, колкото други знаци, но все пак не са и изцяло имунизирани към дълбоки емоции. Стрелецът има променлив характер и това може да подразни Водолея. Самият той пък предпочита да бъде сигурен в човека до себе си, преди да се разкрие. Това напасване изисква малко повече време и разбирателство.

По принцип и в сексуален план не могат да се оплачат от липса на страст, но не е изключено да им е трудно да изградят истинска интимност. Необходима им е малко повече креативност, ако искат да са напълно удовлетворени.

Стрелец и Риби

Връзката между тези два знака е противоречива. Може да бъде или голям успех, или пълен провал. По принцип са до известна степен противоположни знаци, заради което не изглеждат като много подходящи един за друг. И все пак това не значи, че няма никакъв шанс да се чувстват добре заедно.

По принцип Стрелецът е екстроверт, голям мислител и философ, който бързо се хвърля от едно на друго. Рибите пък са затворени, те са вглъбени в своите мисли. Но често Стрелецът проявява качества на защитник към Рибите, а те пък му се отблагодаряват с подкрепа и разбирателство. Отличителна черта на Риби е, че те са много приспособими същества, много лесно се адаптират към хората и обстановката, в която се намират. Проявяват търпение към поведението на Стрелец, дори и да им се струва на моменти странно. Дават му баланса, от който той има нужда.

Стрелец е подвластен на Юпитер, а Риби – на Юпитер и Нептун. Заради планетата си Стрелецът е толкова отворен към света. Рибите пък се стремят да помагат на другите и все искат да спасяват нещо или някого. Нептун от своя страна е символ на илюзиите и фантазията, но благодарение на Стрелец Рибите могат да бъдат малко по-здраво стъпили на земята, което няма да им навреди. Стрелец е огнен знак, а Риби воден. Тези два елемента могат да формират невероятна двойка, стига участниците в нея да успеят да свикнат с различията си и да се научат да ги приемат.

Плюсът на тези отношения е, че нито един от двата знака не иска да бъде лидер и да властва. И двете зодии предпочитат равенството и им харесва, когато всеки има равни права и задължения във връзката. Освен това, както вече стана ясно, на Риби истински им харесва да помага на околните, особено ако става въпрос за заниманията на партньора им.

Най-голямата пречка за тези отношения е изграждането на истинско доверие. По природа Стрелецът обича да излиза, държи на свободата и личното си пространство, харесва му да е заобиколен от хора. Трудно му е да се отдаде изцяло на един човек и понякога е склонен да си оставя вратички и резервни варианти. Рибите пък са много чувствителни и държат на връзките си. Способни са да останат в отношения, които са вредни за тях. Стараят се да се правят на по-силни, отколкото са и невинаги показват истинската дълбочина на чувствата си. Просто Риби и Стрелец може много сериозно да се разминават за това, което искат и за начина, по който възприемат света.

Няма да им е много лесно и в сексуален аспект. Трудно им е да предизвикат и да задържат и страстта и интимността помежду си, заради което напасването обикновено отнема много време. Проблемът идва от това, че и двата знака обикновено прекаляват с мисленето, което винаги е враг на доброто сексуално преживяване. За Стрелеца сексът е забавление и удоволствие, докато на Рибите им трябва силна емоция, за да могат да се отдадат на някого.