Партньорски хороскоп за зодия Риби

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Риби

Риби и Овен

Тези два зодиакални знака имат способността да изградят много красива любов помежду си. Нерядко подобни връзки изглеждат странно за околните, но всъщност те са много силни, здрави и даващи необходимото на всеки от двамата. Хармонията, която Овенът и Рибите могат да постигнат помежду си, се гради именно на различията, които съществуват между тях. Те могат да си дадат това, което другият няма, и да се възпитат на качества, които да им помогнат много в живота.

Овенът е див и шумен, следва импулсите си, без да му мисли много. Обратното – Рибите са тихи, замечтани и замислени. Те са много интуитивни, умеят да изслушват и да се раздават за хората. Именно заради дълбоката си душевност Рибите могат да бъдат много добър партньор за Овена и да му дадат онзи душевен мир и спокойствие, които често ми липсват. Покрай Рибите той се научава да се вгледа по-добре вътре в себе си и да открие своето призвание и това, което му носи истинско щастие.

Всъщност Рибите помагат да извадят наяве най-добрите страни на Овена и да подтиснат по-лошите му черти. По принцип Рибите предразполагат партньорите си да бъдат техни защитници, с което Овенът забравя за своя егоизъм, че дори и за арогантността и безочието, които не са му чужди. В един момент дори се оказва, че истинските закрилници са Рибите, защото могат да бъдат пристан за страстния Овен.

В такива отношения въпросът за това кой от двамата да бъде лидер не стои на дневен ред. Рибите не са от най-доминиращите знаци и нямат против да дадат тази роля на партньора си, но категорично ще застанат до него като най-добрия навигатор.

Рибите са много раздаващи се хора, но обичат да знаят, че могат да разчитат на човека до себе си и той може да им бъде опора. Проблемът се появява, когато не го усещат. Овенът обаче може да им помогне да превърнат мечтите си в реалност. Плахите Риби имат нужда от някой, който да им вдъхне кураж, а силният Овен се справя много добре с тази задача.

Съюзът между тези два зодиакални знака може да бъде изключителен, дълготраен и зареждащ за всеки от тях, стига да си дадат шанс и да успеят да преодолеят различията си. Комбинацията между вода и огън, която образуват, има шанса да бъде много успешна, но и сама безвъзвратно да се угаси.

Риби и Телец

Тези два знака могат да създадат изключително щастлива връзка. Зодиакално си пасват невероятно добре и имат почти 100-процентова съвместимост. Емоционалността е това, което най-силно ги свързва и което им дава невероятно здрава основа за изграждане на отношенията.

И двата знака са чувствени, а още по-хубавото е, че не се страхуват от чувствата си и са склонни да им позволят да се развият. Обичат да работят върху връзките си и по принцип ги поставят на първо място в живота си. Един на друг могат да си дадат много. Рибите могат да получат от Телците сигурността, за която толкова много жадуват, и от своя страна да предложат загриженост, топлина и доброта, които определено ще се харесат на Телеца.

Рибите са подвластни на Юпитер и Нептун, които са планетите на успехите и илюзиите, а Телец – на Венера. Венера и Нептун образуват невероятен съюз, тъй като вибрират с женствена енергия. Рибите по принцип са мечтатели, фантазират повече и се отдават на илюзиите, докато Телците са здраво стъпили на земята. Те са практични и по-сериозни. Телецът може да помогна на Рибите да овладеят малко своята твърде чувствена на моменти страна. Рибите пък могат да научат Телеца да фантазират малко повече, да си позволяват да мечтаят и да отключат творческата си страна.

Сексуалните отношения също се развиват много добре между тези два знака. Те влагат много емоция и чувства в секса, благодарение на което се допълват изцяло. Имат сходни изисквания и желания и обичат да радват човека до себе си.

И все пак идеални отношения няма и във всяка връзка се появява някакъв проблем, макар и в някои случаи по-дребен. Телец и Риби не правят изключение. По принцип Телците са по-откритите и откровени и държат нещата да се казват на момента. Рибите обаче са по-мълчаливи и имат склонността да премълчават и да задържат нещата в себе си. Освен това Рибите са много емоционални и често менят настроенията си, без да има видима причина. Всичко това може да накара Телеца дълбоко да се съмнява в половинката си и дори да реши, че всичко между тях е приключило. Ако обаче Телецът успее да разбере променливия характер на Рибите, ще осъзнае, че няма от какво да се притеснява. С времето даже може да се научи лесно да разчита настроенията на Рибите и да успява да ги избави от депресивните състояния.

Тези две зодии сякаш наистина са създадени един за друг. Изисква се много малко работа и усилия, за да постигнат пълна хармония и да осъществят връзка, каквато някои хора не преживяват никога. Могат да се чувстват истински обичани един с друг и си изградят свят, в който никой друг да не може да се намеси.

Риби и Близнаци

Много трудно успяват да създадат дълготрайна и пълноценна връзка. В началото може да изглежда, че всичко върви по мед и масло. В повечето случаи първо установяват добри приятелски отношения, а след това преминават към любовна връзка, защото съюзът им се основава предимно на комуникацията. Рибите са замечтани, не обичат границите, а Близнаците са иновативни, идейни и сладкодумни. Дотук добре. Само че задълбочат ли се отношенията излизат наяве всички спънки и различия, които далеч не са малко.

И двата знака залагат на интелектуалното, но за Близнаците то е много по-важно, отколкото за Рибите. Всъщност Риби са много емоционални и чувствени хора. Те са лесно раними, много сензитивни и при тях емоциите са водещи. Близнаците пък изобщо не обръщат внимание на тези неща. Те са много първични и рядко се вглъбяват в емоционалната страна на нещата. Като изключителни бъбривци, понякога говорят, без да мислят и така казват думи, с които нараняват. А Рибите са много обидчиви – обръщат внимание на всяка приказка и не е трудно да бъдат засегнати и наранени. Общо-взето приемат всичко лично. Хубавото обаче е, че в отношенията между тези два знака рядко има дълги спорове и продължителни периоди на неразбирателство. Просто Рибите не обичат да задържат нищо в себе си – емоционално импулсивни са, а на Близнаците хич не им харесва да се забиват в минали проблеми и да дъвчат едно и също нещо няколко пъти.

Рибите са съчетание от мечтатели и новатори и изобретатели. Те са воден знак, а Близнаците въздушен. Ако се научат да бъдат истински партньори, могат безпроблемно да вървят напред, защото комбинацията от емоции и интелект, която заедно формират, им позволява да взимат лесно решения.

Един от най-сериозните проблеми в тази връзка е липсата на доверие. Близнаците са по-повърхностни, а Рибите – дълбоко емоционални. По принцип Рибите не са от най-ревнивите и не в това се състои проблемът. И двата знака имат различни виждания за живота, но същевременно не обичат да са виновни. Способни са да извъртят дадена ситуация така, че в крайна сметка даже да излязат жертви. Съответно и двете зодии са склонни да лъжат и да прикриват и точно заради помежду им е много трудно да се изгради истинско доверие.

Но не само това. Те не могат да комуникират истински, защото вибрират на различни честоти и фокусите им са различни. Могат да си говорят за много и най-различни неща и наистина да се забавляват заедно, но много рядко обсъждат връзката си и чувствата си. А случили се все пак това, почти винаги избухват скандали.

Уви, и в сексуален план на тези два знака не им лесно. Като емоционални хора, Рибите възприемат секса именно на емоционално ниво. Докато Близнаците изобщо не го изживяват така. Те не влагат чувства, а го възприемат повече като физически акт.

Риби и Рак

Рак и Риби са способни да изградят една от най-красивите връзки от целия зодиак. При тях много често любовта се появява от пръв поглед. Те са изключително съвместими и намерят ли се, сякаш две души се преплитат в една. Това е една много емоционална връзка, от която и двата знака имат нужда.

Рибите по принцип са по-големите мечтатели. Когато се срещнат с Рака неговата практичност им помага да сбъдват желанията си. Той прекрасно може да ги зарежда с енергия. Рибите, от своя страна, пък могат да отключат креативната и духовна страна, която Ракът носи в себе си.

Ракът е под влиянието на Луната, а Риби – на Юпитер и Нептун. По принцип Луна и Нептун имат една и съща топла женствена енергия и заедно сформират много красива духовна връзка. Съюзът между тези две зодии е идеалистичен и се основава на мечтите и илюзиите, най-вече заради Риби. На моменти отношенията им може да изглеждат като истинска утопия. В тях има много любов, емоция, топлина, сякаш е твърде хубаво, за да е истина.

Рибите са хора, които обичат да бъдат във връзки, те сякаш са създадени, за да не са сами. Те обичат някой да се грижи за тях, затова и Ракът е техният човек. Той е изключително грижовен и има нуждата да защитава скъпите си хора. Ракът проявява истинско разбиране към партньора си, опитва се да му помогне да реализира мечтите си и едновременно с това да го предпази от грешки.

Разбира се, съществуват и някои различия. Ракът е по-материалната от двете зодии. Той обича красивите вещи, комфорта и богатия дом. Рибите пък обичат по-простичкия живот и понякога Ракът не може да го разбере. В този смисъл двата знака гонят различни цели и въпреки това връзката им не е изложена на риск, защото имат много силна емоционална свързаност. Има обаче един проблем. Раците са малко настоятелни и припрени в личните отношения. Те искат нещата да са им ясни и да са сигурни в човека до себе си. Тази настъпателност обаче може много сериозно да изплаши Рибите и те да се отдръпнат. Това ще доведе до по-лоши последствия, защото Ракът ще го възприеме като червен флаг и веднага ще в главата си ще сътвори от мухата слон. В крайна сметка спорът е почти 100% гарантиран. За да избегнат подобни ситуации, и двамата партньори трябва да са по-търпеливи. Особено Раците. И трябва да си  имат много повече доверие.

По принцип Риби и Рак имат различен подход към живота. По принцип Ракът много държи да се движи напред, да има план, стриктен при това, и да го следва. Не обича толкова много промените и се ядосва, когато нещата не му се получават стриктно. Рибите са точно обратното. Те са много подвижни и във всеки един момент могат да сменят стратегията си, ако преценят. Рибите имат променлив характер, което определено е проблем.

Сексуалните им отношения могат да са чудесни, но могат и да са огледало на различните им характери. Раците придават интимност, близост и емоция в акта, докато креативността и вдъхновението идват от Рибите. И все пак Раците са малко повече традиционалисти, а Рибите обичат промените.

Риби и Лъв

Това е една много трудна връзка, защото тези два знака са колкото сходни, толкова и различни. Истината е, че е доста трудно да им се получат нещата. По-скоро това е един от онези съюзи, които идват в живота ни, за да ни предадат важни уроци, да ни направят по-добри и да продължим след това напред.

Всъщност в началото тези отношения изглеждат прекрасни и перфектни. Лъв и Риби ще се чувстват повече от добре заедно, може даже се появи усещането, че с никой друг не са се чувствали по този начин. Обаче, уви, в повечето случаи с времето на повърхността излизат различията, които нерядко са твърде трудни за преодоляване и изглаждане.

Наистина хубавите качества на тази връзка са, че двете зодии могат да си дадат много. По принцип и Лъв, и Риби са мечтатели. Те умеят да се грижат един за друг и да си дават топлината, от която другият има нужда. Рибите могат да се раздават във връзките си. Способни са да дадат на Лъв възхищението, от което той има нужда. Той пък се превръща в покровител на кротките Риби, които вижда като по-слаби от него и провокират в него желание да ги закриля.

Слънцето, на което Лъвът е подвластен, придава на тази връзка светлина и фокус, докато Нептун, който контролира Риби, подхранва мечтите и илюзиите, които са характерни и за двете зодии. Лъвът прекрасно може да мотивира Рибите да бъдат по-смели да заявяват себе си и да гонят желанията си. Той може да им вдъхне онази сила, от която Риби имат нужда, за да излязат от дълбочините и да се покажат. От своя страна, Рибите могат да възпитат в Лъва малко повече смиреност. Да го научат да мисли повече за партньора си и за неговите нужди. Просто заедно тези две зодии могат да постигнат много в личностното си израстване.

В тази връзка категоричен лидер е Лъвът. Рибите обаче прекрасно могат да го насочат да бъде по-добър лидер.

Уви, между двата знака има сериозни различия, която поставят продължителността на отношенията им под въпрос. Риби и Лъв възприемат света горе-долу по сходен начин и може да имат много общи интереси, но подходът им е коренно различен. Лъвът е много по-агресивна зодия от Риби, които са известни със своята състрадателност и нежно сърце. Рибите са истински мечтатели и често си позволяват да живеят в илюзия. Могат дълго време да останат слепи за лошите черти на даден човек или за минусите в дадена ситуация. Те просто наистина предпочитат да виждат доброто в околните и да подхождат с добро. Обаче Лъвовете не са така. Те също имат големи мечти, но за тях самите и за тяхното собствено добро. Те често са хора, които не се свенят да постигат целите си дори и с цената на това да наранят някого. Рядко се замислят дали не оставят жертви по пътя си.

Рибите може да се почувстват предадени, ако помогнат на Лъва, а той предпочете да не им благодари, а да обере сам всички аплодисменти. Той изразява бурно любовта си, докато Рибите не обичат публиката.

Уви, сексуалните отношения също не им вървят много. Те просто имат различни подходи и виждания за интимните преживявания и рядко успяват да намерят допирна точка.

Риби и Дева

Тази връзка може да бъде много красива, романтична и хармонична, ако Дева и Риби си позволят да бъде такава и се приемат такива, каквито са. Защото те както имат сходни желания, така и немалко се различават. Един в друг обаче са способни да събудят неподозирани емоции и качества и да се правят един друг по-добри.

Това че са противоположни знаци означава, че имат шанса да изградят балансиран съюз. Социални хора са и обичат да излизат, а заедно умеят да будят уважението на околните. Рибите могат да донесат много нежност в практичния свят на Девите. Могат да им вдъхнат повече увереност и спокойствие. Девите са големи перфекционисти и често се измъчват от терзани, че не са достатъчно добри. Те се стремят към съвършенство и постоянно имат усещането, че не могат да го постигнат. Рибите обаче са много харизматични хора и имат свойството да изкарват наяве красотата на живота и ситуациите. Затова те успяват да усмирят малко Девите, да ги накарат да започнат да се харесва, ценят и обичат и да повярват в качествата, които имат.

И Девите могат да бъдат полезни за Рибите. Прекрасно владеят умението да мотивират Рибите, насочват ги и им помагат да бъдат по-целеустремени и успешни в делата си. Заедно с Девите, Рибите могат да постигнат много от мечтите си. Дори и на моменти Девите да имат по-остър подход, това няма да разстрои Рибите.

В емоционален аспект може да постигнат много добро разбиране и да се настроят на една честота. Рибите могат по невероятен начин да достигнат до емоционалните дълбини на иначе прикритите Деви. Просто ще им е необходимо малко повече време да го направят, малко усилия и да не се опитват да пришпорват събитията. Нужно е само време и търпение.

Дори и в планетарен аспект, тези два знака се допълват и синхронизират. Девата е подвластна на Меркурий, а Риби – на Юпитер и Нептун. Меркурий и Нептун се съчетават много добре и полагат основите за една наистина красива връзка.

Тези две зодии си подхождат много и в сексуален план. Постигнат си емоционална стабилност и обвързаност, се отпускат един към друг и могат да си дадат наистина нежни и интимни преживявания, за които и двете страни жадуват. Защото точно така гледат те на секса.

И все пак тази връзка си има своите недостатъци. Девите са доста практични, докато Рибите понякога са твърде поетични, мечтателни и отнесени. Девите харесват лъскавите предмети и държи на материални комфорт, докато Рибите са склонни да водят доста по-скромен начин на живот. Просто в този аспект възгледите им са различни.

Доверието също може малко да им куца. Девите може да не вярват напълно на Риби. Тъй като имат известни противоречия, е възможно да направят някои стъпки, с които да компрометират доверието си. Затова просто трябва да са честни и да си дадат достатъчно време, за да се разберат.

Риби и Везни

Много интересна и жива е връзката между Везни и Риби. Те много си подхождат като знаци и постигат много добра сплотеност. Имат и някои различия, разбира се, но като цяло шансът да се задържат заедно е много висок.

Хубавото в тези отношения е, че двата знака имат сходни гледни точки за живота. И двамата са естети и ценят красивото и могат да си подарят прекрасни мигове заедно. Много държат на истината и хармонията в отношенията. Освен това, имат способността да изграждат помежду си и добро приятелство, което да помага да разбирателството им.

Също така, тези два знака много се допълват един друг. Рибите имат свойството да се губят понякога в мечтите и илюзиите, които създават в главата си. В тези моменти Везните им помагат да се върнат обратно на земята и да успеят да намерят баланса между фантазията и реалността. Рибите пък могат да внесат много красота в живота на Везните и да им помогнат да отворят очите си за положителното във всеки житейски аспект.

Това, което много помага за добра съвместимост между двата знака, са планетите, които ги управляват. Везни са контролирани от Венера, а Риби – от Юпитер и Нептун. Това способства за изграждането на добър тандем помежду им не само в личните въпроси.

Другият плюс в тази връзка е нивото, на което се свързват. Успяват да го направят и на ментално, и на емоционално ниво, като тази свързаност, за щастие, не се нарушава, дори когато помежду им възникнат някакви проблеми за разрешаване. По принцип Везните са тези, които блестят с повече идеи. Рибите обаче са хора, които много обичат да помагат на другите, така че те с удоволствие ще се включат във всеки проект, особено ако за тях е отредена специална роля.

Везните са въздушна зодия, а Рибите – водна, благодарение на което успяват много добре да свържат и в сексуален план. Те са любвеобилни, обичат да се раздават за другия, така че заедно могат да изпитат наистина голяма удовлетворение.

Е, всичко това не означава, че нямат никакви търкания и разминавания. Въпреки че държат на честността, трудно изграждат доверие. Проблемът е, че Рибите харесват флирта, но реално изобщо не се усещат, че комуникират по този начин. Те просто са много приказливи и сладкодумни, което понякога може да бъде разбрано по по-друг начин. Везните също създават поводи за ревност. Те много държат всички да ги харесват и да имат добро мнение за тях, което на моменти може да изнерви Рибите.

Везните могат да се изнервят на наивността на Рибите, които понякога наистина са като шарани. Ако не се опитват да се променят един друг, което е доста вероятно, няма да имат проблеми.

Един от големите минуси на тази връзка е, че и двата знака са изключително нерешителни и са способни да не довършват това, което са започнали. Рибите изключително често си менят мнението, докато Везни много дълго време обмислят всеки въпрос. Нерешителността им на моменти може да вземе връхна точка и изобщо да не могат да вземат никакво решение по даден въпрос.

Риби и Скорпион

Тези две зодии могат да изградят чудесна връзка, която да се характеризира с дълбока чувственост, привързаност, нежност и допълване. Тоест, с всичко необходимо и за двамата.

Между Риби и Скорпион се изгражда много силно уважение и невероятно разбирателство, което е от изключително значение. И двата знака са водни и именно на това се дължи разбирателството помежду им. По принцип само водните знаци могат да се разберат един друг изцяло, просто защото се отличават от другите по дълбоката си емоционалност.

Скорпионът е прикрит по принцип, не обича да споделя много-много плановете и кроежите си. Рибите са хора на илюзиите и идеалистичните представи, но за тях не е проблем прикритостта на Скорпиона. Имат много силна интуиция, която ги насочва и във връзката им.

Същевременно, тези два знака могат да си дадат и да се научат на много неща. Скорпионът може да даде сигурност на Рибите, здрав фундамент за отношенията им, да ги стимулира да постигат целите си. Рибите пък могат да внесат в живота на Скорпиона нежност и доброта, които той истински ще оцени. В компанията на Риби, Скорпионът може лесно да се отърси от напрежението и да намери истински остров на спокойствието и тишината. Енергиите им се съчетават по изключително красив начин и това им позволява да се чувстват прекрасно заедно.

Наред с всичко това, Рибите са способни да внесат и известна спонтанност и разнообразие в живота на Скорпион. Могат да го разчупят и да му покажат, че и това си има своя чар. От него пък те могат да се научат на повече постоянство, да довършват започнатото, а не да скачат от едно занимание на друго.

Една от най-силните черти на тази връзка е това, че двата знака напълно разбират емоциите си. Нещо, което с други зодии постигат много трудно. Те чудесно разбират какво изпитва другият, могат да му съчувстват и знаят как да си помогнат. Просто великолепно се допълват. Обичат да общуват с партньора си и могат да си говорят с часове по най-различни теми. Обичат да изучават света, така че трудно ще се получи така че да няма какво да си кажат.

Това обаче не означава, че няма никакъв шанс да срещнат проблеми в комуникацията. Понякога Скорпионите могат да са по-груби, без дори да го осъзнават. В този момент Рибите ще се почувстват наранени, защото те са нежни по природа и имат нужда към тях да бъде проявявана нежност и деликатност. Разговорите на сериозни теми може да са им проблем, а понякога недоразумения може да станат повод за раздяла. Най-важното условие за комуникацията им е Скорпионът да бъде достатъчно нежен и разбиращ.

Последното важи и за сексуалните им отношения. По принцип, имат много добра сексуална съвместимост, благодарение на това, че са водни знаци. Способни са да постигнат много добро емоционално свързване, което е в основата на пълното им отпускане в леглото. Просто Скорпионът не трябва да бъде груб.

Риби и Стрелец

Връзката между тези два знака е противоречива. Може да бъде или голям успех, или пълен провал. По принцип са до известна степен противоположни знаци, заради което не изглеждат като много подходящи един за друг. И все пак това не значи, че няма никакъв шанс да се чувстват добре заедно.

По принцип Стрелецът е екстроверт, голям мислител и философ, който бързо се хвърля от едно на друго. Рибите пък са затворени, те са вглъбени в своите мисли. Но често Стрелецът проявява качества на защитник към Рибите, а те пък му се отблагодаряват с подкрепа и разбирателство. Отличителна черта на Риби е, че те са много приспособими същества, много лесно се адаптират към хората и обстановката, в която се намират. Проявяват търпение към поведението на Стрелец, дори и да им се струва на моменти странно. Дават му баланса, от който той има нужда.

Стрелец е подвластен на Юпитер, а Риби – на Юпитер и Нептун. Заради планетата си Стрелецът е толкова отворен към света. Рибите пък се стремят да помагат на другите и все искат да спасяват нещо или някого. Нептун от своя страна е символ на илюзиите и фантазията, но благодарение на Стрелец Рибите могат да бъдат малко по-здраво стъпили на земята, което няма да им навреди. Стрелец е огнен знак, а Риби воден. Тези два елемента могат да формират невероятна двойка, стига участниците в нея да успеят да свикнат с различията си и да се научат да ги приемат.

Плюсът на тези отношения е, че нито един от двата знака не иска да бъде лидер и да властва. И двете зодии предпочитат равенството и им харесва, когато всеки има равни права и задължения във връзката. Освен това, както вече стана ясно, на Риби истински им харесва да помага на околните, особено ако става въпрос за заниманията на партньора им.

Най-голямата пречка за тези отношения е изграждането на истинско доверие. По природа Стрелецът обича да излиза, държи на свободата и личното си пространство, харесва му да е заобиколен от хора. Трудно му е да се отдаде изцяло на един човек и понякога е склонен да си оставя вратички и резервни варианти. Рибите пък са много чувствителни и държат на връзките си. Способни са да останат в отношения, които са вредни за тях. Стараят се да се правят на по-силни, отколкото са и невинаги показват истинската дълбочина на чувствата си. Просто Риби и Стрелец може много сериозно да се разминават за това, което искат и за начина, по който възприемат света.

Няма да им е много лесно и в сексуален аспект. Трудно им е да предизвикат и да задържат и страстта и интимността помежду си, заради което напасването обикновено отнема много време. Проблемът идва от това, че и двата знака обикновено прекаляват с мисленето, което винаги е враг на доброто сексуално преживяване. За Стрелеца сексът е забавление и удоволствие, докато на Рибите им трябва силна емоция, за да могат да се отдадат на някого.

Риби и Козирог

Козирог и Риби са една много интересна комбинация. Изглеждат като пълни противоположности, но са способни да предизвикат истинско обожание един в друг и да изградят честна и лоялна връзка.

Рибите са мечтатели и са много емоционални, но са мили по природа, което истински впечатлява Козирогът. Той пък привлича със силата си и усърдието, което влага във всичко. Връзката им едва ли ще тръгне пламенно и страстно. По-скоро отношенията им ще се развият бавно, но за сметка на това ще построят стабилен съюз.

Като характери все пак са доста различни. Козирогът е доминиращ знак и с поведението си понякога може да нарани или обиди чувствителните Риби. Те обаче трябва да се научат, че той не действа срещу тях, а просто е такъв характер. За да просъществува връзката, Козирогът е добре да не забравя емоционалността на Рибите и да зачита техните дълбоки чувства. По принцип Козирогът не споделя много и не обича да се разкрива, което може да предизвика недоверие от страна на Рибите. Всичко това обаче изисква търпение и работа във връзката.

Козирогът се влияе от Сатурн, а Риби – от Юпитер и Нептун. Сатурн е планетата на отдадеността, властта и отговорността. Юпитер носи на Рибите по-висше знание, а Нептун ги прави замечтани и понякога потънали в илюзиите си. Козирог е земен знак, а Риби – воден. Хубавото е, че и двата знака обичат красивите вещи и се стремят да притежават такива. По този начин показват колко изтънчени по природа са и какви естети са.

В тази връзка двамата партньори има какво да си дадат и на какво да се научат. Козирогът е зодия, която почти винаги е строго фокусирана само върху това, с което в дадения момент се занимава. Рибите обаче имат способността да се прехвърлят от проект на проект, да скачат от едно на друго. Те могат да научат Козирог да не бъде толкова статичен и да си позволи да мечтае. Превъзходно го вдъхновява и стимулира.

Хубавото е, че и за двамата комуникацията е важна и разбират, че тя е ключът към успешната връзка. Не им е лесно да се разкрият пред другия и това се случва постепенно. Пречка може да се появи, ако Козирогът прояви агресивност и нежелание да отстъпи, а категорично държи само и единствено на своето мнение. Тази зодия доста често се смята за права по най-различни въпроси, само че с Рибите удрят на камък, защото те са хората на принципите и също много трудно отстъпват. Най-добре би било да се опитат да приемат и другата гледна точка или поне да си позволят да се съгласят, че всеки може да има свое мнение.

Макар да имат своите различия, Риби и Козирог удрят истински джакпот заедно в сексуален план. Те наистина си пасват невероятно добре що се отнася до интимните преживявания. Привличането помежду им е изключително силно, могат напълно да задоволят нуждите си. Спонтанни са в сексуалния си живот, а особено щом се отпуснат, много рядко ще им се случва да не си изкарат добре в леглото. И това се дължи до голяма степен на чувствителните Риби.

Риби и Водолей

Тези две зодии си съвпадат доста добре, макар да изглеждат като хора, които нямат много общо. Че са различни е абсолютна истина, но точно с това могат много да си съвпаднат в немалко отношения и да донесат много красота в живота си. Тази двойка е способна да си даде много внимание.

Рибите са известни мечтатели, което се харесва на Водолей. Той обича хора, които умеят да искат и не се страхуват от това да имат повече и да им се случват повече неща. От своя страна, Водолеят е човек на идеите. При него те често са в постоянен поток. Хубавото е, че не се карат често и са склонни да обсъждат проблемите си и заедно да ги решават.

Водолей се ръководи от Уран и Сатурн, а Риби от Юпитер и Нептун. Уран символизира иновативните и най-различни идеи, а Сатурн дава на връзката силата за действие и реализиране на тези идеи. Юпитер носи на Рибите философията, учението, разбирателството. Водолей е въздушен знак, а Риби – воден. Тяхната връзка се крепи до голяма степен на мислите на единия и чувствата на другия.

Силата им е в това, че когато Водолей има някаква идея или желание, Рибите с удоволствие са готови да го подкрепят, да се включат и да му помогнат с каквото могат. Много силно се допълват, а на моменти се разбират и без думи заради интуицията си. Това е двойка, при която често се случват различни неща. Дори и да имат проблеми, са достатъчно гъвкави, за да ги решат. Същевременно, Риби внася много спокойствие в живота на Водолей, което по принцип му липсва. Той пък разкрива на Рибите красотата на живота и различните нови преживявания.

И все пак един от минусите на тази двойка е реакцията им спрямо хората. Водолеят има склонността да прибързва в критиките си към околните, да се отдръпва от партньора си. Рибите пък са невероятно състрадателни, дори към хора, които не го заслужават. Способни са да жертват себе си заради половинката си, от което само те страдат. И двата знака редовно имат определени очаквания за това как е редно другите да се държат и да реагират в различни ситуации. И това е проблем, защото техните очаквания се разминават. Хубавото е, че могат лесно да прощават и да продължават напред, затова и конфликтите им не продължават дълго.

Най-сериозната пречка в тези отношения е емоционалното им разминаване. Рибите са изключително емоционални, те са мечтатели, бързо се влюбват и привързват към човека до себе си, а това може да изплаши Водолея. Той е много свободолюбив, държи на своето пространство и не е лесно да се превземе сърцето му. Често представителите на тази зодия не държат на брака.

Освен това Рибите по принципи са романтици по душа и харесват традиционните прояви на любов. Водолеите пък са ексцентрици, не харесват тривиалностите. Понякога на тази двойка й липсва смелост да действа, особено за важните въпроси за бъдещето.

В секса обаче си пасват чудесно. Привличането помежду им е много силно, страхотни любовници са и рядко ще има разочаровани. Обаче Риби ще трябва да забравят за романтиката. Също и за дълбокото привързване след секс.

Риби и Риби

Много интересна е връзката между две Риби. По правило са много добре съвместими, тъй като имат много прилики в характерите си, в емоционален план и в нуждите си. Обаче точно приликите им в някои аспекти могат да се окажат истински проблем.

Гарантирано е, че този съюз би бил много емоционален, дълбок и силен. Рибите са честни и могат много добре да комуникират помежду си. Умеят да ценят това, което създават заедно, да си носят красота и мир. С две думи – способни да са създадат идеални отношения, за които всеки от двамата да се бори.

Тази зодия е подвластна на Юпитер и Нептун.  Рибите имат по-философски поглед към живота заради Юпитер. Нептун носи  мистериозното им поведение и непрестанните фантазии и мечти. Прекрасно е, че могат да си дадат любовта, от която имат нужда. Не се притесняват да изразят чувствата си. Риби е воден знак и изпитва огромно щастие, когато осъзнае, че е намерил половинката, която истински го изпълва. Общуването им е на много високо ниво, различно от това, което могат да постигнат с друга зодия.

И все пак техните прилики може да се превърнат в известни минуси. По природа са спокойни, което означава, че във връзката им ще има голяма доза хармония и баланс. Но заедно може да станат малко пасивни и мързеливи. Да прекалят във фантазиите си и да не могат да си поставят нужните граници.

Не са по споровете, затова понякога склонни да ги приключват, без наистина да си ги разрешили. Възможно е да не изчистват докрай проблемите си.

Рибите имат променлив характер и настроения, заради което доверието им невинаги е стабилно. Може постоянно да променят отношението си един към друг, защото са в различни етапи. А от това ще страдат доверието им. Този проблем обикновено се появява в началото на отношенията им. Впоследствие са способни да го преодолеят и да го забравят.

Променливият характер наистина може да е пречка. Колкото и да си приличат, две Риби могат и истински да се различават. Понякога се разминават в ценностите си, а те не са способни да отстъпят от тях. Това безспорно може да се превърне в причина за спорове. Променливите им натури имат нужда от доста време, за да се напаснат, особено ако са на различни години и етапи от животите си, с различен статут и положение в обществото или от различни светове. Интересното е, че един на друг може да се дразнят за честата смяна на настроения, за променливата си природа. А това е парадокс, защото и двамата са такива.

Но успеят ли да преодолеят това, изобщо няма да съжаляват. Сексуалният им живот може да бъде изключителен. В началото е възможно да им е трудно да стигнат до тази крачка, защото са свенливи, на моменти пасивни. Обаче прескочат ли тези граници, ще осъзнаят, че изобщо не е имало от какво да се притесняват. Не са много знаците, които толкова добре си пасват в сексуален план.