spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Партньорски хороскоп за зодия Везни

сряда, 27 септември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Везни

Везни и Овен

Хармоничен и изключително успешен може да бъде съюзът между Овен и Везни. Тези два знака са много различни – като двете страни на една монета, но съберат ли се, формират уникални отношения. Естествено, и при тях са възможни конфликти, породени от част от особеностите на характерите им. Като цяло обаче подобни връзки са много успешни.

Овенът е подвластен на Марс, а Везните – на Венера. Едната планета носи страст, а другата любов, което е повече от невероятна комбинация. Енергиите им са противоположни, а освен това единият знак е огнен, а другият – въздушен. Всичко това обаче далеч не означава непрекъснати разминавания, а едно много прекрасно допълване. Просто защото двете зодии притежават качества, които липсват на другата и си пасват като парчета пъзел.

Везните са доста по-миролюбиви, нерешителни, предпочитат спокойствието и не се хвърлят през глава в новото, без да са преценили дали то си заслужава. Овенът е точно обратното. И точно Везните могат да го научат на малко повече смирение, да му покажат, без да накърняват егото му, че неговият начин невинаги е най-добрият. Овенът може да се научи да анализира повече, преди да каже „да“ на поредното предизвикателство.

Везните също могат да спечелят много от съюза си с Овен. Той може да ги направи по-смели и решителни. Да им вдъхне повече увереност и да им помогне да разкрият и развиват силните си страни. Освен това в чисто интимен план тези два знака си подхождат наистина много заради емоционалността, която носят.

Проблемите могат да произтекат от факта, че и двата знака са емоционални, Овенът – много импулсивен, което е предпоставка за по-бурни скандали. И при двете зодии обаче емоциите бързо минават, а след това сякаш нищо не се е случило. Конфликтите могат да бъдат породени от общото желание за господство, което да предизвиква чести битки за надмощие един над друг. Ако Овенът и Везните се научат на компромиси, няма да имат големи проблеми. Впрочем, Везните по природа са по-склонни да правят отстъпки, но пък са много други манипулатори. Последното хич няма да се хареса на Овена, ако усети колко умело го манипулират.

Връзката между тези два зодиакални знака може да се превърне в нещо много красиво и в пример за възхищение за околните. Това е връзка, която може да бъде много обещава и дългосрочна, а също и поучителна и за Овните, и за Везните.

Везни и Телец

Тези два знака могат да изградят невероятна връзка, за която хората да им завиждат и да им се възхищават. Но за да се случи това, са необходими много усилия и от двете страни. Смята се, че тези две зодии са кармично свързани, което обаче говори и че помежду им има немалко различия за изчистване. В началото връзката им е трудна, защото и двата знака си мислят, че нямат нищо общо помежду си и се колебаят дали има смисъл да си губят времето заедно. Постепенно обаче разбират, че може би наистина са създадени един за друг.

Телците и Везните колкото си приличат, толкова и се различават. От една страна, и двата знака се отличават като хора, които ценят и обичат красивите вещи и изкуството. Това са общи страсти, които определено ги привличат един към друг и им гарантират разбирателство най-вече по материалните въпроси или хобитата им.

И двата знака умеят да ухажват, обичат да го правят, а и да бъдат ухажвани, което е другият плюс в една такава връзка. При тези отношения рядко може да се говори за липса на внимание, ласки и прояви на любов, просто защото обичат редовно да ги дават и да ги получават. Не за подценяване е и фактът, че Телците и Везни имат много сходни цели – стремят се към стабилност, здраво семейство, хубав дом и истински партньор до себе си. Така че в далечен план искат едни и същи неща.

И все пак проблеми и неразбирателства не липсват. От една страна, Телците са изключителни практици, а Везните се осланят много на интелектуалните си способности. Те са по-комуникативни и създаването на социални контакти не им е чуждо. Това може да подразни иначе ревнивия Телец и той да се опита да обсеби партньора си. Това пък може да накара Везните да се почувстват задушени и ограничени.

Различия в характерите им също не липсват. Везните са известни със своята нерешителност и колебливост. Те често се съмняват как да постъпят, обичат да изчакват и да тупат топката и им е по-трудно да взимат сериозни решения. А това е нещо, което може да влуди Телеца, който иначе свикнал нещата да се случват на момента и както той иска да станат. От друга страна, Везните са много критични и не пестят негативната си оценка, а това е черта, която може да разстрои Телеца и да го накара да се чувства нерешителен и несигурен в себе си.

И все пак това е съюз, от който и двата знака могат да се научат на нови неща. Телецът може да разшири кръгозора си и да започне да разглежда ситуациите в живота си от различни ъгли. Везните пък могат да се научат да бъдат по-решителни и смели и да се разделят с прословутата си колебливост.

Връзката между тези два знака може да се получи като от роман, стига и двете страни да го искат и да са готови да го постигнат. Просто не трябва да забравят, че хубавите неща стават бавно и изискват наистина сериозни усилия.

Везни и Близнаци

Близнаците и Везните са способни да сътворят нещо невероятно и много красиво заедно, което да продължи във времето и да устои на бурите на съдбата. Само че има няколко „но“-та. Защото постигането на това не е толкова лесно, колкото в началото може да изглежда.

По принцип и двата знака са по-интелектуално насочени и без проблеми си осигуряват свобода на действие, защото взаимно имат нужда от такава. В тези отношения често възникват нови и най-различни идеи, което вдъхновява и зарежда и двете зодии. Близнаците се радват на баланса, който Везните им носят. Тяхната енергия им влияе добре. Везните пък се радват на бъбривата страна на Близнаците и им харесва да ги слушат. Освен това не обичат толкова конфликтите и дори разговорът да стане по-напечен до сериозен спор е много малко вероятно да се стигне. Трябва да се знае обаче, че Везните са много обидчиви. Близнаците не рядко говорят, без особено да мислят. Способни са да кажат неща, които реално не мислят, и да критикуват другия човек, без даже да осъзнават, че го правят. А това е много лошо за ранимите Везни, които могат да се обидят за години напред.

Везните невинаги са търпеливи, което може да изиграе лоша шега в отношенията в Близнаци. Близнаците обичат да се изтъкват и да демонстрират знанията, които имат. Това невинаги се харесва на Везните. Като лесно обидчиви хора, може да разтълкуват погрешно поведението на Близнаците и да сметнат, че те искат да демонстрират умствено и интелектуално превъзходство. А Везните никак не обичат да се чувстват глупави. Всъщност – кой изобщо обича!?

На тези две зодии им е трудно да се настроят на една емоционална вълна. Везните са по-емоционалните и търсят сигурен партньор, докато Близнаците все се реят в облаците и търсят нещо ново, което да привлече вниманието им. Затова емоционалната връзка може малко да им куца. Но това не значи, че биха имали проблеми с доверието. Всъщност то рядко е конфликтна тема в такава връзка. По принцип Везните детайлно проучват партньорите си, преди наистина да ги допуснат до себе си, така че рядко съжаляват за избора, който са направили. Освен това те обичат вниманието. За тях е важно другите да ги харесват и приемат, на моменти са и флиртаджии. Това може да е проблем за някои зодии, но не и за Близнаците, които също са свободолюбиви, а флиртът си е направо част от начина им на общуване. Така че ревност и скандали на тази тема едва ли ще има.

Хубавото е, че Близнаци и Везни много си пасват и в сексуален аспект. Страстни са и енергични и много лесно могат да установят какво другият харесва. Близнаците могат да бъдат добри ласкатели, а Везните определено се блазнят от красивите приказки.

Независимо някои различия, тези два знака могат да се радват на красива любов и връзка, в която заедно да следват интересите си и да поддържат интелектуалното си развитие.

Везни и Рак

Връзката между Рак и Везни до известна степен прилича на тази между Рак и Дева. Но само до известна степен. В началото ще им изглежда, че нямат нищо общо и отношенията им са невъзможни. Ако влечението им е силно и все пак си дадат шанс, постепенно с времето ще открият, че имат много сходства и заедно могат да се чувстват много добре. Стига да проявят разбиране и да направят известни отстъпки, обаче.

Една от положителните черти на този съюз е, че и двата знака имат отношение към красивите неща. Луксът не им е далечен, държат на красотата и уюта в дома. За тях е важно да живеят добре, да имат малко по-висок стандарт и да разполагат с качествени и красиви вещи. Освен това не са от най-големите купонджии. Доста често ще предпочетат да си останат вкъщи, вместо да са навън в голяма компания. Така че по отношение на свободното им време нямат много конфликти. Възможно е обаче да прекалят със стоенето вкъщи и да забравят, че новите изживявания разгарят връзката и я обновяват.

И за двете зодии е много важно да изградят сигурни и стабилни отношения. Могат чудесно да съединят емоциите и интелекта си, просто ще трябва да си дадат време, за да се случи. Ако си дадат време, могат да изградят една особено хармонична връзка и да зареждат и околните с топлината и романтиката, която носят като двойка. Макар че Везните залагат повече на интелектуално и гледа по-психологически на живота и за двата знака е важно във връзката изразяването на чувствата да е взаимно, така че рядко ще се чувстват пренебрегнати или неразбрани по този въпрос. Раците особено силно се впечатляват от чара и тактичността на Везните. Те, от своя страна, трудно устояват на стабилността, уюта и грижовността, които Раците носят със себе си. По принцип Везните обичат някой да се грижи за тях. Ако обаче тази грижа се превърне по-скоро в обслужване, ще стане проблем. Раците са грижовни, но не търпят някой да ги използва и много бързо ще се усетят и ще си тръгнат. Един от минусите на тази връзка е, че и двата знака не са много решителни и трудно поемат рискове, така че ще им е трудно да се стимулират и да си дават кураж в такива моменти.

Както в началото стана ясно, между Рак и Везни има все пак някои различия, които далеч не са маловажни. Везните имат способността да се откъсват от реалността и да летят малко повече в облаците, което на моменти ги прави и безотговорни. А това са черти, които Ракът просто не може да понася. Той е стриктен, организиран и здраво стъпил на земята и търси точно това в партньора си.

Не е изключено да имат проблеми в разбирането един на друг, защото Везните имат по-психологически поглед, докато за Раците най-важни са емоциите и емоционалната им стабилност и сигурност. В случай, че Ракът се почувства наранен, той може много сериозно да се затвори в себе си, което пък да изнерви Везните. Просто трябва да разберат, че имат различен подход.

В сексуално отношение Рак и Везни не са най-добрата двойка. Между тях няма особено силна страст и гледат по различен начин на секса. С времето биха могли да се напаснат и да постигнат хармония в този аспект, но реално сексът никога няма да е приоритет в тези отношения.

Везни и Лъв

Тези два знака правят много добро съчетание помежду си. Различни, но едновременно с това допълващи се, и с немалко общи черти, които допълнително разгарят огъня помежду им. Като цяло този съюз е много добър, независимо, че и той си има своите минуси.

Тази двойка постига изключително добър баланс помежду си. Огромната енергия на Лъва се съчетава невероятно добре с хармоничността на Везните и връзката им нерядко прилича на красив любовен роман. Тайната за това се крие основно в техните характеристики. Лъвът се контролира от Слънцето, а Везните – от Венера. Слънцето и Венера правят много добра комбинация от топлина и страст, от мъжествена и женска енергия. Лъвът е огнен знак, а Везните – въздух, което също допринася за тяхното допълване и разбирателството помежду им.

Едно от най-красивите неща в тази връзка е, че двата знака имат око за положителните качества в другия. Не им отнема много време да ги забележат и да ги оценят. Везните много се възхищават на добрите маниери и чара на Лъва. Справят се чудесно с неговата безгранична енергия и освен това могат да му помогнат да укроти малко пламенния си характер, когато е необходимо. Същевременно, Лъвът може да е от изключителна полза на Везни при вземането на решения. По принцип Везните са колебливи и в тези моменти Лъвът може да се проявява като нужната доза смелост. Освен това Лъвът ще научи Везните да са малко по-спонтанни, което в много моменти определено е положителна черта.

Особеното при тези два знака е, че се влияят от планетарните цикли. Това означава, че ако се задържат заедно осем години, то шансовете да остареят един с друг са много големи. Едва ли ще им е трудно, защото те имат и много сходни виждания за живота и освен това са много подкрепящи знаци. Не е за подценяване и факта, че са склонни да се включват в проектите на другия и да ги превръщат в обща цел.

Разбира се, има си и някои различия. По принцип Лъвовете са доста самонадеяния, което е много вероятно да не се хареса на Везни. Но разберат ли характера на Лъва, тези проблеми напълно ще изчезнат. Доверието понякога може да им куца. Везните са си ревниви по природа и трудно приемат факта, че Лъвът пък е много харесван по принцип. Просто трябва да разберат, че това не означава изневяра или предателство.

На Лъвът пък ще му се наложи да свикне с по-колебливата натура на Везните. Не бива да ги притискат да действат или да вземат бързо решения, нито пък да им дават непоискани съвети и мнение. Просто трябва да приемат, че Везните обичат да обмислят нещата, преди да направят крачка.

По отношение на ролите във връзката, по принцип Лъвът е лидерът. Везните пък нямат против да му дадат тази възможност, тъй като те могат да го насочват, уповавайки се на интелектуалната си сила.

В сексуален план тези два знака се допълват повече от чудесно. Между тях има силна сексуална енергия, която умело успяват да поддържат във времето. Не им е проблем да се отпуснат един пред друг и да се отдадат на преживявания, които иначе с друг не биха си позволили.

Везни и Дева

Връзката между Дева и Везни е сложна и различна. Тя често зависи от отделните представители на знака и от житейските събития, с които заедно ще се сблъскат. От една страна, могат да се чувстват перфектно заедно и да имат усещането, че са намерили своята сродна душа. В други отношения обаче ще им е доста трудно да се напаснат.

В началото отношенията им може да се развиват малко по-бавно, но това не значи, че връзката им няма да потръгне. Напротив, с времето могат да разберат възгледите си и да съчетаят възприятията си. Заедно могат да се чувстват много комфортно и да си създадат спокойствието и сигурността, от които имат нужда. Дева и Везни споделят любовта към изкуството и културата. Често представителите на тези зодии са колекционери на различни предмети, така че тази двойка може да насърчава страстта си към изкуството и да работи гладко и безпроблемно в тази насока.

И двете зодии са практични, така че в това отношение също нямат проблеми. Обичат да се обграждат с красиви вещи и няма да си направят проблем за материални придобивки. Не се свенят да си правят комплименти, с което стимулират любовта и привързаността си. Девата високо цени чара и дипломатичността на Везните. Те пък се впечатляват от усета и стремежа на Девите към реда. Като екип са изключително добри, защото и двете зодии имат интелектуален подход към живота. Умеят да анализират добре дадена ситуация, да я оглеждат от всеки ъгъл и така да вземат най-доброто решение.

Девата се управлява от Меркурий, а Везни – от Венера. Умеят добре да общуват помежду си и да водят честни разговори. И двата знака се стремят към баланс.

Тези две зодии нямат проблем да постигнат консенсус и разбирателство по важните житейски въпроси. Чудесно могат да си разпределят отговорностите. Действат рационално и интелигентно и обичат да премислят ситуациите и действията си. Особено голям плюс за тази двойка е, ако имат сходни професионални интереси.

Обаче между Дева и Везни може да има и немалко проблеми. Доверието може да им куца, тъй като Девите по принцип са доста по-свенливи хора и Везни може да приеме това като знак, че партньорът им крие някакви тайни. От друга страна, Везните са много по-комуникативни и експанзивни. Обичат много да говорят и понякога прекаляват с приказките си, което дразни Девата. Освен това Везните са флиртаджии, а това е качество, което Девата много, много трудно може да приеме.

Има моменти, в които Везните са обземани от силен мързел и нежелание за активност, което Девата не може да разбере и да приеме. Освен това Девите могат да бъдат твърде придирчиви и критични и да спорят и отхвърлят мнението на партньора си, което изкарва извън нерви Везните, познати със своето силно чувство за справедливост. От своя страна, Везни може да станат твърде манипулативни, което няма как да не се внесе напрежение.

Тези два знака имат много сериозни проблеми по отношение на емоционалната си връзка, защото по принцип залагат на интелектуалния подход. Ако един от двамата има голям проблем, водещ до силни емоции, то другият трудно ще може да му помогне и да му даде нужната подкрепа.

Основно правило при близки знаци, каквито са Дева и Везни, е липсата на страст и плам. Логично, това оказва влияние върху сексуални им живот и на тези две зодии им е доста трудно да се почувстват добре заедно в леглото.

Везни и Везни

Ако искате видите какво значи баланс във висша степен, огледайте се двойка Везни-Везни. Този знак носи хармонията в себе си, стреми се към нея и се ръководи към нея. Затова тази връзка по правило е невероятно балансирана и красива.

Везните се ръководят от Венера – планетата на любовта. Точно благодарение на този факт, този съюз е изключително романтичен. Везните се стремят към романтика, особено в началото на връзката си. Те могат да си дадат много красота и чувственост. Истински щастливи се чувстват, когато намерят човек, който да отговаря на техните нужди и интереси, така че заедно могат да си донесат много удоволствия.

Везните са естети по природа. Обичат красивите неща и умеят да внасят красота във всичко, до което се докоснат. Много често представителите на тази зодия са колекционери. Ако влезете в дома на две Везни, не се изненадвайте, ако той прилича на невероятна галерия, събрала най-красивите произведения на изкуството.

Като земен знак, за тази зодия са много важни умствените и интелектуални способности. Държат на този вид качества, а на много от представителите темите, свързани с изкуство, са им любими. Две Везни могат да водят необятни и безкрайни разговори. Винаги ще намерят за какво да си говорят, да коментират и така взаимно да обогатяват общата си култура. Освен това те са много добри мотиватори, не им липсват идеи за различни идеи и инициативи и прекрасно работят в екип.

В секса също е малко вероятно да имат проблеми. Допълват се чудесно, а и са с еднакви емоционалности. Освен това са достатъчно интелигенти, за да успеят да разберат какво иска другия.

Не всичко е безоблачно обаче. Това, че толкова си приличат, може да създаде и известни проблеми в тези отношения. Макар да могат много да си говорят и прекрасно да комуникират, Везните имат един немалък недостатък – не харесват конфликтите. Те изобщо не са скандалджии и изобщо не обичат да влизат в спорове. Не умеят да разрешават проблеми – да седнат, да говорят и да ги назоват с истинските им имена. В това отношение са невероятно нерешителни. Изпитват някакъв страх да коментират това, което не им харесва, което ги притеснява или ги е обидило, защото не желаят да създават конфликти. Така е възможно да си говорят с часове за какво ли не, но не и за наболелите във връзката им проблеми. По този начин те ще се натрупват, докато в един момент не се породи истинско цунами от неразрешени казуси. Другият притеснителен момент е, че могат да не говорят за проблемите си, но за сметка на това са склонни да изтъкват недостатъците и грешките на другия, без да признават своите.

Има вероятност да им е трудно да създадат наистина силна емоционална връзка. Везните има склонността понякога да се държат студено или да дадат превес на интелектуалната и разсъдливата си природа, което напълно да убие емоциите и чувствеността.

Везни и Скорпион

Един от най-съвместимите съюзи в зодиака. Независимо, че имат известни различия, Везни и Скорпион са способни да изградят невероятно силни и стабилни отношения, които едновременно с това да бъде достатъчно вълнуващи и пълноценни и за двамата. Не са им необходими особени усилия за това, просто защото наистина много си подхождат.

Скорпион и Везни могат да останат завинаги заедно, защото имат еднакви нужди, дават си това, което им е необходимо и могат да се допълват и да си помагат за израстването. Скорпионите по принцип са по-фокусирани в различни размисли, но Везните успяват да внесат баланс и хармония в отношенията. Всъщност Везни винаги се стремят към баланс във връзките си, а за Скорпиона е много важна емоционалната и интимна привързаност.

Тези два знака създават заедно невероятно силната комбинация на интелект и емоция. Изключително лоялни са един към друг и освен в любовните отношения, се справят чудесно и като бизнес екип. Имат ли обща цел, шансът да не я постигнат е почти нулев.

По природа Скорпионът е по-търпеливият и сдържан от двамата, но въпреки това той е този, който дърпа юздите във връзката. Огромен плюс за тези отношения е, че и двата знака харесват новото и различното, искат приключения, така че заедно няма как да им е скучно. Знаят как да се провокират в хубавия смисъл на думата и да се прелъстяват.

Скорпионът е подвластен на Марс и Плутон, а Везните – на Венера. Скорпионът жадува за емоционална и жива връзка, което прекрасно се комбинира със стремежа на Везните към красота и романтика. Освен това нито един от двата знака не обича споровете и скандалите и се старае да ги избягва. Везните обаче трябва да имат едно на ум, защото Скорпион по принцип е доста отмъстителен и злопаметен.

Комбинацията между разум и сърце, която заедно създават, помага на тази двойка да се превърне в непобедима, буквално. Заедно могат да постигнат абсолютно всичко и няма кой да ги спре. Скорпионът отговаря за планът, идеята и стратегията, докато Везните вкарват разума и практичността. Скорпионът може да помогне на Везните да постигнат докрай целите си и да имат много повече резултати. Просто заедно наистина могат да постигнат едва ли не перфектната връзка.

Но това не означава, че помежду им няма да има известни проблеми. Скорпионът е по-потаен и същевременно интензивен, докато Везните са спонтанни и експанзивни, което понякога им създават трудности да се разберат един друг. Скорпионът е емоционален знак и ако чувствителността му дойде в повече, Везните могат да се отдръпнат по някакъв начин, което ще разгневи партньора им. Възможно е да имат проблеми за лидерството във връзката – никой от двамата не иска да припка след другия.

Скорпионът не е знак, който лесно се отказва. Той е методичен – ако се захване с нещо, няма просто ей така да го изостави, а ще направи всичко по силите си да го доведе до финала. Везните обаче не са точно такива. Те влагат време и енергия само там, където на тях им е интересно, и са способни да се откажат по средата, просто защото така са решили.

Скорпионът е доста агресивен по принцип и има такъв подход към живота. Това обаче Везни не го разбират, заради което може да имат разминавания по важни житейски въпроси.

В сексуален план им трябва време. Скорпионът е най-сексуалната емоция, а Везни трудно отговарят на тази силна страст. Те са малко бавни и нерешителни, а Скорпионът обича да гори. Ще им се получи, само ако Везни напълно се отпуснат и доверят.

Везни и Стрелец

Невероятно добър и силен е съюзът между Везни и Стрелец. Тези два знака могат да изградят връзка, която категорично да отговаря на представите им за истинска любов. Много си подхождат, много се разбират и доста често са на една и съща вълна.

Везни и Стрелец могат да изградят наистина специален съюз, в който взаимно да се чувстват на седмото небе. Между тях съществува естествено разбирателство, което им помага много бързо да си станат близки, но без това накрая да означава, че ще съжаляват, че са се допуснали един до друг. Стрелецът по природа е пътешественик. Той обича свободата и да изследва нови хоризонти. Везните пък са истински естети – търсят красотата, ценят изкуството и така силно вдъхновяват Стрелеца, като по този начин неусетно поддържат страстта помежду си жива.

Готови са заедно да изучават света и всички новости, които се открият пред тях. Хубавото е, че освен много силни в любовен план, тези две зодии са способни да изградят и едно изключително приятелство, което определено е плюс за една връзка.

Везните са въздушна зодия, а Стрелецът – огнена, което е чудесна комбинация, защото въздухът изпълва огъня и му помага да се разгърне и разпали. Същевременно заедно постигат невероятен баланс. Везните придават баланс, а Стрелецът  романтика и страст. Женската енергия на Венера, която контролира Везни, и мъжествената на Юпитер, който властва над Стрелец, също гарантира изключително равновесие в тези отношения.

И Везни, и Стрелец могат да бъдат изненадани колко дълбоки и силни емоции могат да изпитат, когато се съберат. Те просто си действат един на друг така, както никой друг знак не може да им повлияе. Просто имат еднаква енергия.

Другият плюс в тези отношения е фактът, че и двата знака много бързо прощават и забравят, така че помежду им едва ли ще тлеят стари конфликти, които да излизат наяве при всеки скандал. Освен това Везните са изключително добри дипломати и много лесно изглеждат недоразуменията. Относно лидерството – интересното е, че Стрелецът смята, че той дърпа юздите, само че не е точно така. Всъщност Везните контролират събитията, а Стрелецът, който няма проблем с промените, се адаптира към тях неусетно.

В сексуален план също си подхождат чудесно. При тях нещата се получават някак естествено и с лекота и никой от двамата не изпитва някакъв дискомфорт или притеснение.

Е, и тези прекрасни отношения си имат своите остри ъгли. Стрелецът има склонността понякога да говори, без много-много да мисли, с което е способен да нарани Везните. Те пък може да прекалят с контрола, което да раздразни Стрелеца.

Не е изключено да се отегчат един от друг. Везните са много разсъдливи и практични. При тях спонтанност няма, докато Стрелецът обича непрекъснато да му се случват нови неща и да си живее живота. Затова Везните трябва да са малко по-смели в авантюрите, иначе ще се сторят скучни на Стрелеца.

Везни и Козирог

Много сложен е този съюз. Везни и Козирог имат доста малко допирни точки помежду си, което прави връзката им особено трудна за изграждане и поддържане. Двете зодии са като два различни свята, в които всичко се развива с различно темпо и през различна призма. С много търпение и желание все пак биха могли да се задържат заедно.

Една от малкото силни страни на тези отношения е доверието. Някак естествено успяват помежду си да изградят достатъчно силна вяра. И двата знака имат силно развито чувство за справедливост и някак не изпитват потребност да се лъжат. Честни и откровени са един към друг и усещат това, така че поне по този въпрос проблеми много рядко ще имат.

Всъщност Везни и Козирог могат да изградят много добро приятелство и допълване, ако се разберат и проявят разбиране един към друг. Това обаче наистина се случва много трудно.

Първо, Козирогът е много по-затворен от Везните, той е по-скоро интроверт и в неговите очи на моменти поведението на Везни изглежда странно и неприемливо. Козирогът залага повече на работата, отколкото на приказките.

Тези две зодии имат основен проблем с това, че подходът и погледът им към света са различни. Когато се захванат с обща задача, ясно и точно трябва да разпределят ролите си и да изговорят както всяка подробност, така и резултата, към който се стремят. Иначе е възможно в процеса помежду им да възникнат дразги заради различните им гледни точки.

Везните се управляват от Венера, а Козирогът от Сатурн. Уви, тези две планети нямат нищо общо помежду си и това допълнително засилва различията между двата знака. С повечко усилия, все пак, може да им се получи и тогава не просто няма да си пречат, но и ще се допълват и подпомагат. Везните са въздушен знак, а Козирогът – земен. И двете зодии залагат на интелекта и силата на ума, но просто имат различни подходи. Везните обичат повече да анализират, докато Козирозите са способни да поемат и по най-трудния път, стига да е сигурен, че той ще му донесе успех.

Двата знака трябва да са много внимателни един към друг, защото могат много да си навредят и да се наранят. Козирозите е редно да внимават да не убият вродения ентусиазъм на Везните. Те, от своя страна, може без да искат да нарушат дипломатичността, която е присъща за Козирога.

За тази връзка е много трудно да преодолее възникващите проблеми. По принцип Везните могат да се държат доста лошо, когато се обидят за нещо. Веднага се дръпват, намръщват се и започват да нападат хората без реална причина. В такива момента с тях изобщо не може да се говори, а това състояние може да продължи и много дълго – докато не отмине бурята и не решат, че вече всичко е наред. Това не е изключено да се превърне в повратен момент за отношенията им, тъй като Козирогът също ще се отдръпне, ще си изгради своя защитна система и нищо чудно в крайна сметка просто да провалят връзката си.

В сексуален план на Везни и Козирог също не им е много лесно. Помежду им не съществува кой знае колко силно привличане, а и активността им е различна. Просто наистина им трябва много време и търпение, за да се напаснат.

Везни и Водолей

Връзката между Везни и Водолей може да се развива изключително плавно и хармонично, защото между тях има голямо разбирателство и сходства. Подхранват се и се стимулират на интелектуално ниво, тъй като една от пресечните им точки са разговорите за култура, обществени въпроси и изкуство.

Това, което Везни и Водолей най-много харесват един в друг е фактът, че и двамата не бичат ограниченията. Имат еднакви нужди и могат да си дадат това, което им е нужно. Имат сходна енергия, което е добър признак, че нямат разминавания по отношение на развлечения и забавления. Водолеите по природа са прогресивни. Те са мислители и рядко ще се случи в главата им да няма някоя нова идея. Същевременно, Везните са носители на хармонията. Те прекрасно могат да помогнат на Водолеите, когато техните идеи се окажат невъзможни за реализиране и твърде идеалистични. Водолеите пък помагат на Везни да намерят пътя, когато го изгубят, и им дават нови насоки.

Водолеите се управляват от Сатурн и Уран, докато Везни от Венера, което е много интересна и добра комбинация. Спокойно могат да се заемат заедно и в общо занимание или бизнес, просто защото в екип работят много добре. И двата знака имат изразено чувство за справедливост, така че методите им на работа няма да са опасно противоположни. Освен това и двете зодии са въздушни.

Везните придават хармония и баланс в живота на Водолей, а те, от своя страна, също имат много положително влияние върху Везните. Могат дълго време да си говорят за любимите им занимания, места и всяка тема, която живо ги вълнува, без това да поражда спорове помежду им.

Освен това в чисто емоционален план също се свързват много добре. Достигат добра сплотеност и свързаност, каквато с други знаци им е трудно да изградят. И в сексуалните отношения много си подхождат и не им е трудно да се отпуснат един към друг.

И все пак Везни и Водолей си имат своите минуси като двойка. Водолей са доста импулсивни и може да се изнервят от по-бавното движение на Везни, които обичат да премислят повечко, преди да действат. В такива ситуации им е трудно да постигнат разбирателство по всеки един аспект, но все пак не е невъзможно, тъй като помежду им има добра комуникация. Малко вероятно е да не успеят да излязат от положение.

По принцип Водолеите са хора, които не обичат да бъдат притискани. Ако Везните предявят твърде големи претенции към тях, това може да стане причина за отдръпване и известна хладнина в отношенията.

Интересното тук е, че двата знака имат различни разбирания за брака. Повечето представители на Везните държат на него и го смятат за едва ли не задължително продължение на отношенията. Не точно така седят нещата при голяма част от Водолеите, които са на мнение, че бракът може би единствено би развалил връзката.

Везни и Риби

Много интересна и жива е връзката между Везни и Риби. Те много си подхождат като знаци и постигат много добра сплотеност. Имат и някои различия, разбира се, но като цяло шансът да се задържат заедно е много висок.

Хубавото в тези отношения е, че двата знака имат сходни гледни точки за живота. И двамата са естети и ценят красивото и могат да си подарят прекрасни мигове заедно. Много държат на истината и хармонията в отношенията. Освен това, имат способността да изграждат помежду си и добро приятелство, което да помага да разбирателството им.

Също така, тези два знака много се допълват един друг. Рибите имат свойството да се губят понякога в мечтите и илюзиите, които създават в главата си. В тези моменти Везните им помагат да се върнат обратно на земята и да успеят да намерят баланса между фантазията и реалността. Рибите пък могат да внесат много красота в живота на Везните и да им помогнат да отворят очите си за положителното във всеки житейски аспект.

Това, което много помага за добра съвместимост между двата знака, са планетите, които ги управляват. Везни са контролирани от Венера, а Риби – от Юпитер и Нептун. Това способства за изграждането на добър тандем помежду им не само в личните въпроси.

Другият плюс в тази връзка е нивото, на което се свързват. Успяват да го направят и на ментално, и на емоционално ниво, като тази свързаност, за щастие, не се нарушава, дори когато помежду им възникнат някакви проблеми за разрешаване. По принцип Везните са тези, които блестят с повече идеи. Рибите обаче са хора, които много обичат да помагат на другите, така че те с удоволствие ще се включат във всеки проект, особено ако за тях е отредена специална роля.

Везните са въздушна зодия, а Рибите – водна, благодарение на което успяват много добре да свържат и в сексуален план. Те са любвеобилни, обичат да се раздават за другия, така че заедно могат да изпитат наистина голяма удовлетворение.

Е, всичко това не означава, че нямат никакви търкания и разминавания. Въпреки че държат на честността, трудно изграждат доверие. Проблемът е, че Рибите харесват флирта, но реално изобщо не се усещат, че комуникират по този начин. Те просто са много приказливи и сладкодумни, което понякога може да бъде разбрано по по-друг начин. Везните също създават поводи за ревност. Те много държат всички да ги харесват и да имат добро мнение за тях, което на моменти може да изнерви Рибите.

Везните могат да се изнервят на наивността на Рибите, които понякога наистина са като шарани. Ако не се опитват да се променят един друг, което е доста вероятно, няма да имат проблеми.

Един от големите минуси на тази връзка е, че и двата знака са изключително нерешителни и са способни да не довършват това, което са започнали. Рибите изключително често си менят мнението, докато Везни много дълго време обмислят всеки въпрос. Нерешителността им на моменти може да вземе връхна точка и изобщо да не могат да вземат никакво решение по даден въпрос.