spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Партньорски хороскоп за зодия Лъв

сряда, 27 септември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Лъв

Лъв и Овен

Отношенията между Овена и Лъва много силно наподобяват на тези между героите на Анджелина Джоли и Брад Пит във филма „Мистър и мисис Смит“. Много динамика, много емоция, много страст и много експлозии. Това може да бъде една много трудна връзка, тъй като двата знака много си приличат и това може да изкара на преден план по-лошите черти в характерите им. На моменти Овенът и Лъвът действат и мислят огледално един на друг, което може да породи шумни скандали или пък да е причина за идеален съюз.

Най-основният проблем за тези два знака е да се научат да преглъщат егото си, което и при двамата е в големи дози, и да бъдат по-склонни към компромиси. И Лъвът, и Овенът обичат да доминират в отношенията си, да се чува думата им и тяхното мнение да бъде финалното. Само че точно това трябва да бъде оставено настрана, ако искат да бъдат заедно. Много често в такава връзка възникват бурни спорове за най-малкото, просто защото всеки иска да доминира, да бъде над другия и да се докаже като по-силния, което разбира се е проблем. Темата за командването в техните отношения всъщност е най-деликатната и може да стане причина за раздяла, ако не бъде решена и преодоляна.

Овенът може да се подразни от желанието на Лъва често да бъде хвален и да бъде галено егото му, което обаче би бил малък и лесно преодолим проблем. Това, което е по-рисковото, е желанието на Лъва за повече лична свобода и склонността му към флиртове. И двата знака са силно ревниви и когато се почувстват застрашени в това отношение, се получава изключително силен взрив.

Положителните аспекти в една такава връзка са няколко. Първият е, че Овенът и Лъвът проявяват много силно уважение един към друг, а в очите на другите могат да изглеждат като непоклатим екип. Последното произтича от факта, че двата знака имат еднаква и много силна енергия, която ги прави страхотна комбинация. Освен това имат много сходни разбирания, което е от съществено значение в любовните отношения.

Другото положително във връзката между Овен и Лъв е, че тя никога не е скучна. Като импулсивни знаци, те обичат да търсят новото и да се провокират, да разнообразяват, което гарантира, че никога няма да им е скучно и около тях винаги ще бъде много шумно.

Овенът и Лъвът могат да бъдат два остри камъка, между които непрекъснато прехвърчат искри. От тях обаче зависи дали тези искри ще ги изгорят, или ще се превърнат в красив, топъл, вечен огън.

Лъв и Телец

Телецът и Лъвът могат да изградят стабилна и красива връзка, но ако се постараят. При това много трябва да се постараят. При тях има както много прилики, така и много различия, от което произтичат трудностите в отношенията им. Трябва да са наистина отдадени на връзката си и да са категорични, че искат тя да се развие, за да им се получат нещата.

От една страна, когато Телец и Лъв се съберат, между тях се получава взаимно обожание. И двата знака имат силни характери, което предизвиква силно възхищение и уважение един към друг. И двамата обичат вниманието и ухажването и умеят да ги дават. Ревниви са, държат на своето и по принцип са лоялни във връзките си. Стремят се към лукс, комфорт и обичат да са във връзка, така че в тези направления рядко имат проблеми. Лъвът има мъжествена, а Телецът – женска енергия, което прави много добра комбинация, която спомага двамата винаги да се поддържат, да се привличат и да се разбират.

По отношение на материалните въпроси рядко имат конфликти. И двата знака много ценят материалното, обичат да се обгръщат с хубави и скъпи неща и работят много усилено да могат да си ги позволят. Освен това обичат да правят хубави подаръци, което още повече гарантира щастие в отношенията им.

Но и проблемите в една такава връзка не са малко. И двата знака обичат да доминират, което означава, че помежду им може постоянно да има борба кой да бъде лидерът във връзката. Трудно отстъпват, винаги смятат, че тяхното мнение е най-правилното или техният начин на действие е най-верният. Това може да породи много конфликти във връзката им. Ако не се научат да правят компромиси и не променят част от възприятията си, могат да превърнат отношенията си в истински кошмар.

Другата трудност произтича от факта, че имат различни потребности по отношение на вътрешните им светове. Телецът обича спокойствието, тишината и уединението с партньора. Лъвът обаче е купонджия, душата на компанията. Той има нужда да излиза, да се социализира и да предизвиква чуждото възхищение. Това може да не се хареса на Телеца и в очите му Лъвът да изглежда като повърхностен или недорасъл. Лъвът пък може да сметне Телеца за скучен, тесногръд или дори депресиран, което в един момент да разруши връзката им.

Общо-взето стабилна, дълготрайна и хармонична любов между Телеца и Лъва се постига наистина трудно. И двата знака трябва да положат много усилия, за да се преборят с всичките си различия. Не е невъзможно и ако наистина се обичат, могат да докажат на света, че наистина са един за друг.

Лъв и Близнаци

Съберат ли се Близнаци и Лъв, става интересно. Особено за тях двамата. И двата знака са жизнени и имат оптимистичен поглед към живота, който взаимно стимулират и си помагат в живота. Могат да се впечатляват един друг и да се радват заедно на живота, тъй като и двете зодии умеят да го правят.

Близнаците са въздушен знак, а Лъвът – огнен. Въздухът разгаря огъня, съответно Близнаците помагат на Лъвовете да се развихрят и могат да се справят с неговата енергия. Често проявяват разбиране към държанието му и не го съдят. От своя страна, Лъвът може да помогне на Близнаци да са малко по-решителни и смели във взимането на важни решения.

В сексуалните отношения тези два знака също много си пасват и рядко имат проблеми в леглото. Стимулират се добре един друг, пълни са с енергия и нямат против да опитват нови неща. Освен това Лъвът може да покаже на Близнаци колко важна за изграждането на емоционална връзка е сексът.

Само че колкото и хубави аспекти да има тази връзка, не липсват и различия и конфликтни аспекти. Лъвовете са егоисти по природа и обичат да бъдат издигани на пиедестал. За тях важно партньорът им да се интересува главно от тях, да им прави комплименти и да показва любовта си. Близнаците не са от хората, които могат често и непрекъснато да „правят четки“ на някого и да подхранват постоянно чуждото самочувствие. Лъвът не обича много да говори, той предпочита да действа и го прави както и когато той сам прецени за добре. Не се допитва, което в дългосрочна връзка е проблем. Близнаци пък обичат да говорят, те са интелектуални души, харесват им дългите и задушевни разговори. Впрочем, и Лъвът обича да говори, но не толкова да слуша другия. Лъвовете обичат да ръководят и предпочитат те да водят във връзката. Обаче ако се държат прекалено заповеднически и се вживеят в ролята на лидери, ще ударят на камък с Близнаци.

Проблеми в този съюз произтичат и от още нещо. Лъвовете са ревниви, макар да не си го признават. Те много държат на правилото, че тяхното си е тяхно и никой друг няма право даже да го погледне. Близнаците обаче са доста комуникативни и на моменти флиртаджии, а това определено изкарва извън нерви Лъвовете и може да е повод за ожесточени скандали и лошо поведение от страна на огнения знак. В компания Близнаците ще комуникират с различни хора и няма да обръщат толкова внимание на партньора си. Това егоистичният Лъв трудно ще го понесе и ще е повод за ледове в отношенията.

Друг аспект, който куца на тази връзка, е комуникацията. Нито един от двата знака не е склонен да говори за чувствата си. Те не обичат да изразяват с думи емоциите си, още по-малко да ги анализират. Смятат, че това ще ги направи уязвими. Затова е твърде вероятно да не могат да изяснят ставащото помежду им, особено при възникването на проблеми. За щастие, действията им, които и при двата знака са по-импулсивни, може да им подскаже накъде вървят нещата.

Лъвовете и Близнаците могат чудесно да подхранват оптимистичния си поглед и желанието за живот. Преодолеят ли всички трудности, жизнеността, която носят, ще разцъфва, както цветята през пролетта.

Лъв и Рак

Връзката между Рак и Лъв е доста интересна. Тези два знака могат да се съчетаят изключително добре, но също така вероятно е нещата помежду им изобщо да не се получат. Връзката им може да прилича на красив роман или да е поредица от разминавания.

От една страна и двете зодии са силно емоционални. Те държат на връзките си и държат на емоционалната свързаност с партньора си. Във връзките за тях са важни отдадеността, грижата и истинската и пламенна любов. И двамата са склонни да обсебват човека до себе си и много държат на лоялността. В личните отношения и Ракът, и Лъвът имат сходни нужди, така че лесно си дават един на друг това, от което другият има необходимост. За тях е важно да има сплотеност, да имат сигурност във връзката и много ценят домашния уют. Освен това материалното ги вълнува. Лъвът доста повече, но и Ракът се стреми към добро материално ниво. Умеят да работят за това, което искат, така че по тези въпроси също си съвпадат.

В тази връзка по-яркият и изпъкващ е Лъвът, просто защото той винаги иска да е център на вниманието и да блести. Той носи страстта, а Ракът е по-чувственият и изпитва нужда да се грижи за партньора си. По принцип и двата знака се славят със силни умове, само че понякога имат различни подходи и нерядко се случват разминавания в гледните им точки. Затова ще им е необходимо да се поставят по-често в обувките на другия и да погледнат през неговата призма. Единствено така биха могли да постигнат консенсус. Свикнат ли с това да чуват и чуждото мнение, могат да си помагат да се развиват като личности и да вървят напред.

Лъвът е подвластен на Слънцето и също като него обича да свети ярко. По принцип Лъвът е егоист, той има много силна енергия и носи огромна доза ентусиазъм. Ракът пък се води от страстната и чувствена Луна. Той обича да се грижи за другите, ръководи се от емоцията. Слънцето и Луната са тясно свързани, затова и има големи шансове съюзът между Рак и Лъв да се получи. Само че като характери те имат и много различия.

Лъвовете адски много обичат похвалите. За тях е задължително другите, най-вече партньорът им, да им се възхищават и да си засипват с комплименти. Способни са да летят в облаците и да дават обещания на базата на мечти, а не на реалността. Това може да вбеси Рака, който е много по-практичен, здраво стъпил е на земята и държи и партньорът му да е така.

Не е изключено Лъвът да забрави, че трябва да дава любов на Рака. При това не малко. Лъвовете имат нужда непрекъснато да им се казва колко са велики и в мисли за себе си може да се отнесат и да забравят, че за да получиш любов, трябва и да дадеш.

По принцип и двата знака обичат да ръководят и се стремят да са лидери във връзката, само че разбират това лидерство по различен начин. Ако не приемат връзката си даденост, могат спокойно да се разберат от двамата командва.

Ракът и Лъвът имат различни потребности и за социалния живот. Ракът предпочита да излиза с партньора си и с близките приятели. Той не обича да е център на внимание, неприятно му е погледите да са вперени в него. Но не и Лъвът. Той се стреми към вниманието и обича да ходи на шумни места с много и най-различни хора.

Лъв и Лъв

Не може еднозначно да се каже дали тази връзка е изключително успешна, или невероятна трудна. Причината е, че си има както много силни страни, така и сериозни конфликтни точки. Но, разбира се, както всеки един съюз, всичко зависи от двамата партньори, от силната на любовта им и готовността им да се борят един за друг.

От една страна отношенията между два Лъва са красиви и потенциално успешни, защото те умеят да се впечатляват един друг. Хората от този знак много държат на външния си вид, така че привличането помежду им общо-взето ще е мигновено. Не са срамежливи, така че няма да им отнеме много време, за да си покажат един на друг, че се харесват.

Сред красивите страни на тази връзка е вълнението и ентусиазмът, с които тя е изпълнена. Лъвът е много страстна и силна зодия. Подвластна е на Слънцето, заради което е заредена с много енергия, топлина и страст. Представителите на знака не могат, а и не искат да крият тази своя енергия. Това прави връзката между два Лъва изключително динамична и бурна. И двата партньора ще залагат повече на физическите действия и не залагат толкова на емоционалната или интелектуалната страна, заради което им е и по-лесно да се разберат. Освен това могат да си дадат това, от което имат огромна нужда – внимание. Лъвовете обожават жестовете, комплиментите и да виждат колко много другите се впечатляват от тях. Същевременно са хора, които умеят да угаждат на партньора си и ако са наистина влюбени, могат да се раздават и да изненадват с романтичните си прояви.

Двата Лъва чудесно се разбират и в материално отношение, защото споделят стремежа си към красотата и лукса. Заедно ще се борят да имат най-скъпите и лъскави вещи, да изградят дом като за списание. Отделно от това много добре могат да се подкрепят и нямат против неспокойната и вечно стремяща се към нещо натура на партньора си.

Лъвовете са социални личности и обичат да са навън, да са в големи компании и да изпъкват. Така че трудно ще се получи така, че единият да иска да излезе, а другият да предпочете да си седи вкъщи. Рядко ще има и моменти, в които единият няма да е съгласен на някое ново преживяване или предизвикателство.

Дотук всичко звучи перфектно, но, уви, не е такова. Ябълката на раздора между два Лъва е тяхното его. А то, вероятно знаете, не е в никак малки дози. Много често между двамата партньори ще има лидерски битки и борба за надмощие. Може и да не го показват, но между тях почти постоянно тече някакво състезание. Много трудно единият Лъв ще приеме, ако другият е много по-успешен и изкарва повече пари. Това ще смаже егото му. Като хора, които обичат да са в центъра на вниманието, те не обичат да го делят. Тоест, помежду им може да назрее конфликт, ако в компания единият от двамата е по-харесван и получава по-голямо внимание. Лъвът просто не търпи да стои в сянка. Проблем може да бъде и ако единият от двамата започне да прекалява в желанието си да получава все повече и повече внимание от партньора си.

Скандалите им също са нерядки и те отново са породени от егото. Способни са да направят от мухата слон дори при избора на дребни неща, като кой филм да гледат или каква изтривалка за дома да си вземат. Борбата за надмощие е безмилостно жестока, ако не укротят егото си.

Колкото и странно да звучи, в сексуален план също не им е толкова лесно да се разберат. Точно защото са индивидуалисти, искат да бъдат обожавани и гледат повече себе си.

Лъв и Дева

Съвместимостта между тези два знака не е много голяма, но все пак тази връзка си има и своите положителни страни. Наистина никак няма да им е лесно да се нагодят един към друг, но ако изпитват силни чувства, определено си струва да се пробват.

В много случаи началото на тези отношения е доста трудно. Лъв и Дева виждат предимно огромните си различия и негативните страни на другия, което вкарва известна доза напрежение в съюза. С времето обаче постепенно ще разкриват един на друг положителните си качества, с което все повече ще се привличат и вероятността да изградят красива връзка може да нарасне. В случай, че си дадат време и проявят търпение могат да превърнат негативите в позитиви, тоест да допълват различията си.

Девата е много по-затворена в себе си. Тя е тиха, земна зодия, подвластна на Меркурий. Лъвът обаче е екстроверт, той обича да свети със своята собствена светлина и да заслепява другите. Той е силен, енергичен, огнен знак, подвластен на Слънцето. Девата може да внесе малко повече спокойствие и разум в живота на Лъва. Да го накара да бъде по-фокусиран, не толкова импулсивен, може да го научи да стимулира повече интелектуалните си способности. Тя може да му покаже, че търпението наистина в много ситуации е добродетел. От своя страна, Лъвът може да внесе спонтанност в ежедневието на Девата. Да я зарежда с жажда за живот и преживявания, да я направи малко по-авантюристична. Освен това Лъвовете са много добри в това да подкрепят партньорите си. Показват им положителните им качества и ги побутват да вървят напред и да се развиват.

И все пак различията между тези два знака може да се окажат препъни камък за връзката им. Девата е изключително практичен знак. За нея разумът е много важен. А Лъвът не е чак толкова практична зодия. Той се хвърля в нещо, без да мисли до такава степен за дали мотивацията му е правилна, и рядко се случва спре по средата. Докато Девата обича да обмисля всичко. Като страстна и пламенна натура, Лъвът обикновено силно вярва в себе си и в правотата на своите убеждения. Девата обаче не е емоционална зодия и не позволява на емоционалните изблици да бъдат водещи в живота ѝ.

Друг проблем в тази връзка е доминантната натура на Лъва. Той обича да е лидер и много държи да бъде такъв. Понякога в очите на Девата може дори да изглежда като тиранин. Усети ли, че някой се държи зле с нея или проявява неуважение, тя просто си тръгва. Същото важи и за Лъва, за когото е много важно да бъде ценен. Ако сметне, че Девата не му се възхищава достатъчно, че не му дава нужното внимание и обич, той ще прекрати отношенията си с нея.

Може да звучи странно, но тези два знака много трудно будят страстта помежду си. Макар между тях да има силно привличане, сякаш страстта и силните емоции се появяват твърде рядко точно между тях двамата. Разбира се, това оказва влияние и върху сексуалния им живот. Девата по принцип е доста срамежлива, докато Лъвът обича да усеща, че е желан и партньорът му е силно привлечен от него.

Лъв и Везни

Тези два знака правят много добро съчетание помежду си. Различни, но едновременно с това допълващи се, и с немалко общи черти, които допълнително разгарят огъня помежду им. Като цяло този съюз е много добър, независимо, че и той си има своите минуси.

Тази двойка постига изключително добър баланс помежду си. Огромната енергия на Лъва се съчетава невероятно добре с хармоничността на Везните и връзката им нерядко прилича на красив любовен роман. Тайната за това се крие основно в техните характеристики. Лъвът се контролира от Слънцето, а Везните – от Венера. Слънцето и Венера правят много добра комбинация от топлина и страст, от мъжествена и женска енергия. Лъвът е огнен знак, а Везните – въздух, което също допринася за тяхното допълване и разбирателството помежду им.

Едно от най-красивите неща в тази връзка е, че двата знака имат око за положителните качества в другия. Не им отнема много време да ги забележат и да ги оценят. Везните много се възхищават на добрите маниери и чара на Лъва. Справят се чудесно с неговата безгранична енергия и освен това могат да му помогнат да укроти малко пламенния си характер, когато е необходимо. Същевременно, Лъвът може да е от изключителна полза на Везни при вземането на решения. По принцип Везните са колебливи и в тези моменти Лъвът може да се проявява като нужната доза смелост. Освен това Лъвът ще научи Везните да са малко по-спонтанни, което в много моменти определено е положителна черта.

Особеното при тези два знака е, че се влияят от планетарните цикли. Това означава, че ако се задържат заедно осем години, то шансовете да остареят един с друг са много големи. Едва ли ще им е трудно, защото те имат и много сходни виждания за живота и освен това са много подкрепящи знаци. Не е за подценяване и факта, че са склонни да се включват в проектите на другия и да ги превръщат в обща цел.

Разбира се, има си и някои различия. По принцип Лъвовете са доста самонадеяния, което е много вероятно да не се хареса на Везни. Но разберат ли характера на Лъва, тези проблеми напълно ще изчезнат. Доверието понякога може да им куца. Везните са си ревниви по природа и трудно приемат факта, че Лъвът пък е много харесван по принцип. Просто трябва да разберат, че това не означава изневяра или предателство.

На Лъвът пък ще му се наложи да свикне с по-колебливата натура на Везните. Не бива да ги притискат да действат или да вземат бързо решения, нито пък да им дават непоискани съвети и мнение. Просто трябва да приемат, че Везните обичат да обмислят нещата, преди да направят крачка.

По отношение на ролите във връзката, по принцип Лъвът е лидерът. Везните пък нямат против да му дадат тази възможност, тъй като те могат да го насочват, уповавайки се на интелектуалната си сила.

В сексуален план тези два знака се допълват повече от чудесно. Между тях има силна сексуална енергия, която умело успяват да поддържат във времето. Не им е проблем да се отпуснат един пред друг и да се отдадат на преживявания, които иначе с друг не биха си позволили.

Лъв и Скорпион

Връзката между Лъв и Скорпион е определено доста интересна. Тя е вълнуваща, динамична, интензивна и много силна енергийно. В някои отношения те невероятно много си приличат, но има други, в които силно се разминават. Понякога пък именно общите им черти са причина за проблеми. Така че съвместимостта им е строго индивидуална за отделните двойки.

От една страна, Лъв и Скорпион имат много сходни нужди. Могат да си дадат това, от което имат нужда. И двата знака са много лоялни и държат на човека до себе си. Ценят връзките си. За Скорпиона едно от най-важните неща е да бъде уважаван и желан. Лъвът пък иска внимание и комплименти, така че не им е много трудно да се разберат.

Лъвът обича пищността и луксът. Не се задоволява с малкото. Стреми се да свети ярко, а това е черта, която Скорпионът определено харесва. Той няма проблем да стои леко встрани и да отстъпи на Лъва мястото под светлините на прожекторите. Държи обаче тихо да контролира процесите.

Лъвът е подвластен на Слънцето, а Скорпионът – на Марс и Плутон. Единият знак е огнен, а другият – воден. Имат силна мъжка енергия, която по принцип се комбинира много добре и им помага да установят един наистина силен съюз. Когато са на едно мнение, двамата заедно ще преследват целта и ще сформират невероятно силен екип. Упорити и решителни са. И двата знака гонят желанията си и много трудно се отказват по средата. При тях такова нещо е почти невъзможно.

Друга силна черта в този съюз е общото уважение, което Скорпион и Лъв изпитват един към друг. За тях наистина е много важно да се уважават и могат да общуват по доста дипломатичен и цивилизован начин помежду си, дори и позициите им да не съвпадат.

И все пак силните им характери на моменти могат да ги докарат до ситуация, в която два остри камъка брашно не мелят. По принцип и двата знака се стремят към лидерската позиция, само че по различен начин и в различни аспекти. Това може да е повод за проблеми. Освен това Лъвът е доста свободолюбива натура, а Скорпионът на моменти е като хамелеон и нерядко мени характера си.

Тежките спорове възникват тогава, когато не са съгласни с нещо. В такива моменти Скорпионът рядко си го казва директно, а по-скоро се отдръпва леко. Лъвът пък приема това поведение като негативно и като признак на самонадеяност, което само ще го вбеси. За да избегнат подобни ситуации, тези два знака просто трябва да приемат, че имат различни виждания по някои въпроси.

Най-голямото препятствие за тази връзка са емоциите, които и при двете зодии са много интензивни. Те са хора на крайностите – могат да бъдат много силно обичащи, но и да изпитват крайно негативни емоции, заради което могат да вгорчат отношенията си. По-лошото е, че няма да си го признаят. И двата знака трудно приключват връзките си и са склонни да стоят с човек, с когото им е наистина трудно. Ако успеят да постигнат баланс, биха изградили много силна връзка, но в противен случай все някога ще стигнат до раздяла.

Може да звучи странно, защото и двата знака са силни и страстни, но им е трудно да постигнат невероятно съчетание в секса. Двамата просто искат и търсят различни неща в този план и постигането на баланс не е лесна задача.

Лъв и Стрелец

Връзката между Лъва и Стрелец е много жива и много дива. Тези два знака си подхождат изключително много. Съвместимостта им е завидно голяма и с дребни изключения, образуват чудесен съюз. При тях има от всичко по много – любов, страст, доверие, взаимно забавление и обожание.

Лъв и Стрелец трептят на една честота. Енергиите им се съчетават невероятно. Те са топли и харизматични. Уважават се и умеят да се обичат. Не за подценяване е и фактът, че те взаимно могат да са си опора и да си дават кураж, когато им е необходим.

Лъвът е подвластен на Слънцето, а Стрелецът – на Юпитер. Двамата знака имат мъжествена енергия, което им помага за добрата комбинация. И двата знака са социални и обичат забавленията и приключенията, така че определено няма да им е скучно заедно. Лъвът обича да е лидер, а Стрелец няма проблем да му даде тази роля. Той обаче е като котка – тихо и кротко следи мишената си и след това скача върху нея. По принцип и двата знака са силни личности, които предизвикват уважението на околните. Това им харесва и го ценят като качество в другия, защото искат до себе си силни личности. Като цяло страстта при тях е в големи дози. Единствено на моменти егото на Лъва може да премине граници, но Стрелецът умело знае как да се справи с него.

Проблеми с доверието са рядко възможни, защото и двете зодии са много открити именно заради силната страст, която носят. Те обичат да показват любовта си и когато я има, държат всички да знаят за нея. Така да се каже – ще се фукат с щастието си и с човека до себе си.

В сексуално отношение Стрелец и Лъв са точно един за друг. Заедно могат да изпитат върховно удоволствие и напълно да се насладят на интимността си. Страстта отново си оказва влиянието и им позволява да бъдат напълно отпуснати и удовлетворени заедно. Умеят едновременно да си дават любов, но и да поддържат огъня.

Разбира се, идеални отношения няма и дори и в тази връзка са възможни дребни конфликти. При Лъв и Стрелец могат да бъдат породени от флиртаджийската природа на Стрелеца. Той не го прави умишлено, просто често така контактува. Обаче установят ли, че помежду им има истинска любов, ще успеят да преодолеят това. Другият възможен минус се дължи отново на страстта и импулсивността им. Те са много искрени, както в положителните, така и в отрицателните си емоции. Ядосани ли са, става страшно. А ако и двамата не са способни да овладеят пожара и сами си наливат масло в огъня, може да се получи нещо много опасно и страшно. Затова в такива ситуации трябва да мислят малко повече, за да не развалят невероятната връзка, която имат.

Лъв и Козирог

Тези две зодии са способни да постигнат много здрав и подкрепящ се съюз. Имат много сходни характеристики, а хубавото е, че разликите им помагат не да се отдалечават, а да се допълват. Тази връзка може да бъде много пълноценна и за двамата, нищо че отстрани е възможно и да не изглежда точно така.

Една от най-силните им общи черти е целеустремеността им към това, което правят, и това, което искат. И двата знака не се отказват лесно. Те са хора, които обичат да гонят целите си и трудно се разколебават, ако срещнат трудност. По принцип Козирозите са традиционалисти и залагат на усърдната работа и многото усилия. Лъвовете предпочитат да използват чара си и комуникацията, която владеят до съвършенство. Въпреки че имат различни подходи, с времето успяват все повече да засилят привързаността си, защото виждат сходствата помежду си.

Това, което ги кара да се привличат, е фактът, че и двата са силни личности и излъчват такава енергия. Лъвът може да покаже на Козирога забавната страна на живота, докато Козирогът може да го научи на повече усърдност и уважение на традициите. Чудесно се учат от несходствата си и си помагат един на друг да ги преодоляват.

Лъвът е знак на Слънцето, а Козирог – на Сатурн, заради което Козирогът се отличава като отговорен отдаден на задълженията си знак. Като земен знак, той държи на професионалната сигурност, докато Лъвът има нужда от свобода да разгърне своята креативност. Макар това да са различия помежду им, по този начин постигат прекрасен баланс.

Другото хубаво качество на тази връзка е, че в повечето случаи имат сходни приоритети. Възможно е на моменти да не го виждат. Проблемът в отношенията може да възникне от факта, че и двамата обичат да са прави и трудно приемат другата гледна точка. Могат да решат този проблем, ако осъзнаят, че трябва да уважават различните си мнение. Постигнат ли го, ще си помагат един на друг в постигането на целите, дори и да не ги разбират напълно. И с времето все пак ще осъзнаят, че гледат в една посока.

Тези две зодии рядко имат проблем с доверието помежду си и лъжи едва ли ще съществуват. Козирогът няма проблем с желанието на Лъва да блести и да бъде ярък и забелязван. Те просто се чувстват чудесно един с друг и не виждат смисък да развалят връзката си с лъжи.

И все пак не може всичко да бъде цветя и рози. На този съюз нерядко му куца емоционалната страна, тъй като Козирогът като цяло не е от най-емоционалните зодии. Трудно им е да изразяват любовта си, което може да се превърне в проблем. Лъвът има нужда от емоция, да му се показва, че е обичан и желан – единствен за партньора му. Ако не получава подобно отношение, в един момент може и да реши да си тръгне.

Заради липсата на силни емоции е възможно тази двойка да не се радва и на прекрасни сексуални отношения. Липсата на страст в повечето случаи води до скука, което не е никак добре за интимните преживявания.

Лъв и Водолей

Това е една от най-прекрасните връзки в зодиака. Тези две зодии сякаш създават магия помежду си, когато се намерят. Пасват си чудесно и са истински пример за допълване, подкрепа, любов, страст и обща наслада на живота.

И двата знака са много енергични и действени. Трудно им е да стоят на едно място, затова и едва ли някога ще седнат да скучаят. Водолеят е много креативен и е индивидуалист, което се харесва на Лъва. Той пък привлича Водолея със своя силен чар и достойнството, което излъчва. И двете зодии се характеризират с мотивацията и готовността си да вървят напред. Водолеят по принцип е богат на много идеи, но понякога няма хъса да ги постигне. И точно тук като супер герой се появява Лъвът.

Характеристиките на тези две зодии предразполагат към тяхното невероятно комбиниране. Водолеят е подвластен на Сатурн и Уран, а Лъвът – на Слънцето, а трите се комбинират впечатляващо добре и подпомагат креативността и развитието. Лъвът е огнен знак, а Водолеят – земен, което също допринася за тяхната съвместимост. Просто заедно не просто се допълват, но и си помагат да се разрастват и да горят силно и трайно. Водолеят чудесно използва интелекта си, за да мотивира Лъва. Той пък помага на Водолея мечтите му да се превръщат в реалност, а не просто да бъдат нереализирани желания.

Доверието не е проблем за тях, защото много бързо усещат колко много си подхождат. Умеят да си вдъхват един на друг онази сигурност, която ни дава спокойствието, че човекът до нас не ни лъже и е истински щастлив във връзката.

Лъвът е знак, който носи яснотата в себе си. Той умее да я внася в живота на другите. Водолеят, от своя страна, е знак на промяната. Той чудесно може да разбере кога партньорът му има нужда от някаква промяна и да му я помогне да я постигне. Хубавото е, че и двата знака не са страхливи и когато се заемат с нещо, е почти невъзможно да се появи препятствие, което да ги изплаши и да ги накара да спрат или да се върнат назад.

Както може да се очаква, в сексуален план Водолей и Лъв също нямат проблеми. Даже напротив. Тяхната невероятна съвместимост, страст към живота и креативност им позволява напълно да се отпуснат и да се мотивират да разгръщат целия си потенциал.

Разбира се, и тази връзка си има своите възможни спадове и проблемни моменти. Впрочем, те може да се появят още в началото, когато двете зодии все още не се познават достатъчно добре. Тогава може да изпитат несигурност дали са един за друг и дали могат да си дадат това, от което имат нужда. Няма да мине обаче много време, за да осъзнаят, че просто са направени един за друг.

Другата проблемна тема може да бъде комуникацията. Лъвът има способността на моменти да е твърде взискателен и перфекционист. Водолеят пък нерядко е сдържан и изглежда така, сякаш се е затворил в себе си. Това може да предизвика конфликти, които могат да се разрешат просто с добра комуникация и искрени разговори.

Лъв и Риби

Това е една много трудна връзка, защото тези два знака са колкото сходни, толкова и различни. Истината е, че е доста трудно да им се получат нещата. По-скоро това е един от онези съюзи, които идват в живота ни, за да ни предадат важни уроци, да ни направят по-добри и да продължим след това напред.

Всъщност в началото тези отношения изглеждат прекрасни и перфектни. Лъв и Риби ще се чувстват повече от добре заедно, може даже се появи усещането, че с никой друг не са се чувствали по този начин. Обаче, уви, в повечето случаи с времето на повърхността излизат различията, които нерядко са твърде трудни за преодоляване и изглаждане.

Наистина хубавите качества на тази връзка са, че двете зодии могат да си дадат много. По принцип и Лъв, и Риби са мечтатели. Те умеят да се грижат един за друг и да си дават топлината, от която другият има нужда. Рибите могат да се раздават във връзките си. Способни са да дадат на Лъв възхищението, от което той има нужда. Той пък се превръща в покровител на кротките Риби, които вижда като по-слаби от него и провокират в него желание да ги закриля.

Слънцето, на което Лъвът е подвластен, придава на тази връзка светлина и фокус, докато Нептун, който контролира Риби, подхранва мечтите и илюзиите, които са характерни и за двете зодии. Лъвът прекрасно може да мотивира Рибите да бъдат по-смели да заявяват себе си и да гонят желанията си. Той може да им вдъхне онази сила, от която Риби имат нужда, за да излязат от дълбочините и да се покажат. От своя страна, Рибите могат да възпитат в Лъва малко повече смиреност. Да го научат да мисли повече за партньора си и за неговите нужди. Просто заедно тези две зодии могат да постигнат много в личностното си израстване.

В тази връзка категоричен лидер е Лъвът. Рибите обаче прекрасно могат да го насочат да бъде по-добър лидер.

Уви, между двата знака има сериозни различия, която поставят продължителността на отношенията им под въпрос. Риби и Лъв възприемат света горе-долу по сходен начин и може да имат много общи интереси, но подходът им е коренно различен. Лъвът е много по-агресивна зодия от Риби, които са известни със своята състрадателност и нежно сърце. Рибите са истински мечтатели и често си позволяват да живеят в илюзия. Могат дълго време да останат слепи за лошите черти на даден човек или за минусите в дадена ситуация. Те просто наистина предпочитат да виждат доброто в околните и да подхождат с добро. Обаче Лъвовете не са така. Те също имат големи мечти, но за тях самите и за тяхното собствено добро. Те често са хора, които не се свенят да постигат целите си дори и с цената на това да наранят някого. Рядко се замислят дали не оставят жертви по пътя си.

Рибите може да се почувстват предадени, ако помогнат на Лъва, а той предпочете да не им благодари, а да обере сам всички аплодисменти. Той изразява бурно любовта си, докато Рибите не обичат публиката.

Уви, сексуалните отношения също не им вървят много. Те просто имат различни подходи и виждания за интимните преживявания и рядко успяват да намерят допирна точка.