spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Годишен хороскоп за зодия Близнаци

неделя, 28 май 2023 г.

Годишен хороскоп за зодия Близнаци

Динамична, на моменти забързана и интересна година очаква Близнаците. Много от вас ще се къпят в положителна енергия и ще успеят да постигнат значителни неща в различни аспекти от живота си. Особено силни през периода ще бъдат две качества – умело да анализирате ситуациите, в които попадате, и съответно бързо да реагирате по най-правилния начин. Това категорично ще ви помогне да се спасите от проблеми и същевременно да вървите напред. Много по-адекватно от останалите ще откликвате на промените. Естествено, очакват ви и трудни моменти и не толкова приятни изненади, но те само ще ви помогнат да станете по-силни. 

Започвате годината под влиянието на ретрограден Марс, което ще е колеблив период. Някои ще успеят да постигнат наистина много, други обаче може да допуснат сериозни грешки, които няма да са лесни за изчистване. Същевременно, Юпитер ще ви помага да постигате целите си. Не толкова благоприятно ще е влиянието на Сатурн в Риби, който ще стопи до известна степен вашата активност, което съответно ще забави напредъка ви. Но това не бива да ви кара да се отчайвате. Точно обратното. Това е сигнал да забавите малко темпото и просто по-сериозно да обмислите ситуацията, за да прецените дали се движите в правилната посока. Най-важният съвет към вас е да не избързвате и внимателно да премисляте стъпките си, особено що се отнася до бизнеса. 

Генерално, 2023 година ще е хубава за вас. Ще ви донесе сили и ще толерира тези, които не се скатават, които не търсят само преките пътища и мекото на хляба, а се борят да вървят напред. Те ще усетят колко по-лесно им се получават нещата, как проблеми, които преди са изисквали немалко време, сега ще се разрешават сякаш от само себе си. Положителни събития ще ви очакват и в личен план, като много силно се откроява подобряването на комуникацията ви с хората около вас. Ще ги оцените още повече и това ще си личи. 

Работа и пари 

2023 година ще ви донесе ценни уроци по отношение на професионалното ви развитие. Голяма част от вас ще са принудени да укротят буйния си нрав, егото и желанието всичко да става както те искат и на момента. Заедно с това, обаче, Сатурн в Риби ще подкрепя онези, които въпреки всичко, не се отказват и показват упоритости и усърдие. Това се отнася най-вече за Близнаците, които са служители. Те ще бъдат възнаградени. Решите ли да се скатавате, да мързелувате, да не се борите, не бива и да очаквате да постигнете нещо кой знае какво. През тази година е добре да се въздържате от кардинални промени в бизнеса. Щателно премисляйте, преди да се ангажирате с дългосрочни проекти и не се впускайте в прекалени парични разходи.

Нищо няма да е толкова просто и еднозначно в кариерен план през новата година. От една страна, ще имате много възможности за финансов напредък и ако сте усърдни, ще постигнете наистина значителни неща. Може обаче да се окаже, че сте изтощени и не изпитвате удовлетворение от постигнатото. Това ще е явен знак, че се развивате в посока, която не ви харесва. Ако не харесвате работата си, е добре да намерите друга, като може или просто да смените работодателя, или да смените изцяло сферата. Важното е да не взимате прибързани решения, защото ще сгрешите. В случай, че сте доволни от работата си, не бива да се отчайвайте от възникващите трудности или да губите вяра в собствените си способности. Това са просто препятствия. През новата година ще се засилят комуникационните ви способности и ще успявате много по-лесно да намерите общ език с другите, което ще ви е от огромна полза. Важното е да не споделяте твърде много с другите – нито плановете си, нито факти от личния си живот. 

Започващата година няма да е от най-спокойните във финансов план. Макар че не се очакват сериозни катаклизми, доходите ви няма да са много стабилни, което ще изисква от вас да сте по-разумни в харченето. Периодът не е най-добрият за големи покупки, но ако все пак се принудите да направите така, трябва внимателно да подходите към въпроса и да проверите всички възможни варианти, преди да извадите парите от джоба. През първата половина на годината са възможни еднократни допълнителни доходи от различни източници. Не ги харчете. По-добре ги инвестирайте или ги сложете в банка. Няма да е никак зле да спестите някой друг лев. 

Втората половина също няма да е много спокойна. Тогава са по-вероятни финансови затруднения, като те по всяка вероятност ще са плод на вашето по-безотговорно поведение към парите. Ако не си правите добър разчет, харчите безразборно и не мислите дори за близкото бъдеще, положението няма да е никак розово. Така че бъдете разумни. От друга страна, през този период ще ви се отварят достатъчно възможности за допълнителни пари под формата на още една работа или нов източник на средства. Някои от вас към края на годината ще бъдат приятно изненадани от премии и допълнителни финансови бонуси. 

Купидон 

Ще се наложи да научите много през тази година за личните отношения. През март Сатурн ще се премести в съзвездието Риби, което ще постави началото на по-труден период за вас. Ще се наложи много внимателно да премисляте ходовете си в личен план и да осъзнаете, че трябва да се потрудите, ако искате връзката ви да е щастлива. Преценете добре приоритетите си и укротете желанието си постоянно нещо да променяте. Когато работите като истински екип с човека до вас, нещата ще ви се получават и връзката ще е хармонична. Важното е да сте уверени в желанията, които преследвате. 

Многото от вас ще претърпят сериозни промени в личен план. Ще осъзнаете колко важни всъщност са чувствата, ще погледнете по-сериозно на връзките изобщо. Някои от вас ще достигнат до дълбоката истина, че мимолетните увлечения не са най-голямото щастие в живота, ще оценят стойността на качествените отношения. Необвързаните ще поискат да имат истинска връзка, а с това по всяка вероятност ще се променят и качествата, които търсите в другия човек. Ще искате близост, топлина, истинска свързаност и ако се отпуснете, ще успеете да ги изпитате. Решени да имате конкретен човек, ще вкарате целия си чар в действие. 

За обвързаните Близнаци началото на годината може да не е толкова розово. Възможно е да изпитвате липса на достатъчно нежност, грижа, романтика и силни чувства, което ще създаде проблеми във връзката ви. През пролетта положението ще започне да се подобрява, но има шанс да проявите нетърпение и с това да влошите положението. Внимавайте, упреците и нападките няма да ви помогнат. Опитайте се да градите заедно, а не да се обвинявате. Много по-красиво и приятно ще е положението през втората половина на годината, когато ще усетите силен прилив на чувства и всичко ще си дойде на мястото. 

При семейните ситуацията ще е сходна като тази при обвързаните Близнаци. Първите месеци на годината няма да са никак лесни и ще трябва доста да се сдържате, за да не се карате за глупости с половинката си. Наистина го направете, защото в противен случай може да съсипете отношенията си. Постепенно всичко ще се подобрява и с настъпването на пролетта и атмосферата у дома ще се подобри. През лятото ще имате възможността напълно да възродите връзката си – това периодът, в който ще можете спокойно да изчистите спорните въпроси, да възстановите страстта и силата на чувствата и да станете още по-сплотени и близки. Използвайте времето, за да го направите. 

 

Есента ви е подготвила някои изпитания, които ще ви покажат, че трябва да коригирате отношението си към най-близките. Често именно върху тях изливате негативните си емоции, налагате думата си и проявявате настоятелност и липса на търпение. Ще трябва да коригирате всичко това. Направите ли го, ще изпратите годината в прекрасна семейна атмосфера. В противен случай, дистанцията между вас ще става все по-голяма, а с времето ще ви е все по-трудно да я преодолеете. 

 

Здраве

 

2023 година ще повлияе положително на отношението ви към собственото ви здраве. Най-после ще осъзнаете, че драстичните диети и крайностите в ежедневното ви поведение особено много ви вредят. Ще обърнете по-голямо внимание на цялостната ви грижа за физическото и психическото си състояние, което за някои ще означава и отказване от вредните навици. Ще осъзнаете, че да водите здравословен начин на живот не означава да живеете в постоянни ограничения. Тези прозрения ще ви помогнат да се освободите от ненужния стрес и навиците, които ви носят единствено ненужно претоварване. 

 

Не бива обаче да забравяте, че промените не дават мигновени резултати. Не очаквайте изведнъж тялото ви да се промени сякаш с едно щракване. Важно е да бъдете търпеливи и постепенно да променяте ежедневието си към по-добро за вас. Всичко трябва да се случва премерено, стъпка по стъпка, без да губите воля. Едно от най-важните неща ще бъде и да се научите как да използвате по най-добрия начин енергията си. Разпределяйте правилно силите си, правете си щадящ и разумен график, защото иначе ви очаква сериозно изтощение. 

 

След пролетта много по-лесно ще привикнете към физическата активност. Добре ще е да се опитате да направите всичко възможно да започнете да спортувате и много бързо това ще стане част от ежедневните ви навици, без да ви тежи. Изберете занимание, което ви носи удоволствие. През есенните месеци ще сте по-склонни да се разболеете от настинките, затова предварително закрепете здравето си и не допускайте преумора.