spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Партньорски хороскоп за зодия Близнаци

сряда, 27 септември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Близнаци

Близнаци и Овен

Комбинацията между Овен и Близнаци е едно от най-добрите зодиакални съчетания. Тези два знака на пръв поглед изглеждат твърде различни, но всъщност имат доста допирни точки, допълват се и могат да сътворят хармонична и дълготрайна връзка.

Между Овен и Близнаци възниква много силна химия, която е предпоставка за бурни и страстни отношения, изпълнени с много удоволствия. Но освен това представителите на тези зодии се свързват много добре и на интелектуално ниво, което им позволява да имат и невероятно добра комуникация помежду си. Могат спокойно да обсъждат дълго и обстойно най-различни въпроси, като по-разговорливи са Близнаците, които са подвластни на Меркурий. Близнаците обичат да обмислят всеки казус от най-различни страни и могат да бъдат много добра подкрепа за Овните, които често се впускат в различни и нови начинания. Близнаците пък нямат нищо против заедно да ги обсъждат, с което показват интерес към партньора си.

Въпреки че имат своите характерови различия, тези два зодиакални знака са доказателство, че противоположностите се привличат и допълват. Заедно могат да постигнат и да осъзнаят неща, които поотделно трудно биха „видели“. В повечето случаи гледат в една посока, имат общи цели, голям запас от енергия и рядко се отдават на песимизма. Могат да си бъдат много добра опора един на друг, да си вдъхват увереност и кураж.

По-сериозен проблем в една такава връзка може да се окаже ревността. Известно е, че Овните са особено ревниви по природа и зорко пазят това, което е тяхно. От друга страна, Близнаците са по-свободолюбиви, имат нужда от своето лично пространство, а и не се притесняват да го осигуряват на партньора си. Освен това Близнаците са известни като големи флиртаджии и когато тази им страна излезе наяве, Овенът буквално избухва.

За много странични хора съюзът между тези два знака може да изглежда странен, нездрав или дори токсичен. Често тези връзки не могат да бъдат разбрани, но по-важното е, че Овен и Близнаци се чувстват добре един с друг и помежду им цари хармония дори и когато са скарани.

Близнаци и Телец

Тази комбинация предвещава в повечето случаи много сложна връзка. Нужни са много усилия и от двете страни, за да се постигнат добри и хармонични отношения. В никакъв случай не е невъзможно, просто се налага да се прояви търпение, разбиране и компромиси.

Трудността в една такава връзка произтича от големите различия между двата знака. Близнаците често проявяват двойствеността, характерна за знака им, която може да обърка Телеца. За него може да е истинско предизвикателство да разбере какво точно иска Близнакът и да му осигури пълния комфорт.

Всъщност Телецът трябва да прояви много търпение, докато тази връзка потръгне. Близнаците са свободолюбиви по природа, не се отдават толкова лесно или поне не толкова много, колкото на Телеца му се иска. Затова и изграждането на доверие помежду им се постига много трудно. Близнаците са много комуникативни и социални личности, обичат да излизат, да са заобиколени от хора, а освен това са и флиртаджии по душа. Това е нещо, което по-затвореният Телец никак не харесва и не одобрява. Той ще се опита да сложи окови на партньора си, което пък ще вбеси Близнакът и ще го накара да се отдръпне. Ако Телецът разбере, че половинката му не му изневерява с всеки срещнат, а Близнакът му докаже, че наистина го обича, проблеми няма да имат.

Тези две зодии като цяло имат по-различни виждания за живота. Телците са категорични прагматици. Те обичат спокойствието и домашния уют, което не се нрави много на Близнаците, които залагат на интелектуалния житейски подход. Затова често Близнаците намират Телците за доста скучни, а те пък от своя страна ги смятат за повърхностни и вятърничави.

В случай, че си дадат шанс, двата знака могат да предадат един на друг съществени уроци. Телецът може да стане по-отворен към света, да приема повече и различни предизвикателства, а Близнакът може да се научи на малко повече практичност и поглед към съвместния им живот. Хубавото е, че Близнаците са склонни да се учат на любов и романтика и ако решат, могат да дадат на Телеца спокойствието, от което той има нужда.

Това, по което двата знака си приличат, е стремежът, който притежават. Телците обичат лукса и хубавите неща, затова не се страхуват да работят, за да ги постигнат. Финансите седят на челно място за тях и много се стараят пари да не им липсват. Близнаците пък са хора, които умеят да гонят целите, които са си поставили. Така че в това отношение тези зодии много си приличат.

Телецът и Близнакът могат да си дадат много сигурност един на друг. Връзката им може да е много стабилна. За да се получи това обаче, трябва много да се постараят, да говорят, да се изслушват и да се опитват да разберат другия.

Близнаци и Близнаци

Обикновено когато се съберат две еднакви зодии, настъпва тежко напасване и сложно установяване на мирна и плодотворна връзка. Само че при Близнаците не е така. В повечето случаи те просто са създадени един за друг и съюзът им е богат, топъл и дълготраен. Дават си това, от което имат нужда, просто защото прекрасно разбират какво иска другият.

Нещото, което е от особена важност в такава връзка, е, че на и двата Близнака няма да им е скучно. А Близнаците по принцип бързо губят интерес и не обичат толкова еднообразието и рутината. Казано хумористично – съберат ли се два Близнака, стават не двама, а четири човека.

Планетата, която владее този знак, е Меркурий – планетата на комуникацията. Това предвещава страхотно разбиране между двете страни. Толкова добро, че рядко други зодиакални знаци могат да го постигнат помежду си. Близнаците могат да си говорят с часове. Могат да не спят цяла нощ, да си споделят и разказват и изобщо да не усетят как минава времето. Тази зодия обича интелектуалното стимулиране, което малко други знаци могат да й дадат. Затова се чувстват добре в общата си компания, защото могат да получат именно такова общуване. Един от друг на интелектуално ниво могат да научават много неща, което определено им се харесва. Ако попаднете в компания на двойка Близнаци, със сигурност ще бъдете силно впечатлени от техните невероятни отношения и ще замечтаете и вие да имате такава връзка. Не бива да се изненадвате, ако те помежду си си говорят много повече, отколкото с останалите хора в компанията. Близнаците просто най-добре си комуникират помежду си.

И не само това. Тази комбинация е благословена и от липсата на скандали на тема ревност. Представителите на този знак по принцип са свободолюбиви. Те обичат да се запознават с нови хора, общителни са, а и по правило флиртът им се отдава. В случай, че са обвързани с по-ревнива зодия, всичко това ще е повод за сериозни конфликти. Само че във връзката между два Близнака това изобщо не е добре. Те прекрасно разбират нуждата от свобода, вярват си и рядко могат да проявят ревност заради необходимостта им постоянно да се социализират и да разширяват кръга си от познати.

Близнаците прекрасно могат да се стимулират един друг за нови неща. Експериментатори са, харесват да обогатяват знанията и преживяванията си, така че заедно могат спокойно да се включват в различни нови приключения. Това важи и за сексуалните им отношения, където също си пасват изключително добре. Освен това обичат да рискуват и могат да си дават нужната подкрепа именно в по-рисковите начинания.

Конфликти в една такава връзка са рядко явление. Те могат да възникнат, само ако дългите им разговори излязат извън контрол и се засегне тема, по която са на различно мнение. Тогава може да стане истински пожар. Рисков е моментът, ако двата Близнака не осъзнаят, че са партньори и са във връзка, а не в надпревара. Дадат ли воля на чувствата си, а не на мислите, Близнаци и Близнаци ще създадат връзка, на която околните да се възхищават.

Близнаци и Рак

Доста сложни са отношенията между Рака и Близнаци. Единият знак е воден, другият – въздушен. Единият се подчинява на Луната, другият на Меркурий. Казват, че противоположностите се привличат, но това далеч не означава, че могат да се напаснат и да се превърнат в позитив. Не че не се случва, просто е твърде трудно и отнема много време и компромиси.

Тези два знака са изключително различни. Природите им са различни, начинът, по който възприемат света, желанията и целите им. Те дори имат различни предпочитания на теми за разговор. Да, в началото тези различия не се усещат чак толкова много. Но когато връзката започне да се задълбочава, минусите излизат наяве.

Ракът по природа е невероятно емоционален. Той е изграден от чувства и те са водещи за него. Докато Близнаци са по-интелектуално насочени, по-философски настроени. Раците са по-затворени, те са свити в черупката си и много трудно излизат от нея. Обичат да говорят за чувствата си, да ги коментират и анализират, но едновременно с това им е и някак трудно директно да ги заявяват. Близнаците са точно обратното. Те обичат ясната, точна и директна комуникация. Харесва им да говорят и постоянно да комуникират. Но не и за чувства. Техните предпочитани теми за разговор се отнасят до живота, целите и стремежите, философията, че даже и за другите хора понякога.

Уви, с това не се изчерпват проблемите, които възникват в един такъв съюз. Ракът е затворена зодия. Не е толкова социален, няма нужда да комуникира с различни хора. Характерна черта е са много семейно настроение и домашният уют и благото на домашния бит стоят на първо място за тях. Много често биха предпочели да си останат вкъщи, вместо да излязат навън. Не и кой знае какви почитатели на новото и различното. Близнаците са напълно противоположни. Те не обичат чак толкова да си седят вкъщи. Чувстват се много добре, когато често излизат и са в големи компании. Харесва им да се запознават с нови хора. Двата знака не могат да разберат тези различия помежду си. Ракът не може да си обясни нуждата на Близнаци все да е навън и това може да го изнерви. На Близнаците пък бързо ще им доскучае все да са вкъщи. Не се наслаждават толкова на домашната храна и подредения дом, колкото Ракът.

Доверието също им куца. Раците много трудно се доверяват, а жадуващата за комуникация с различни хора натура на Близнаци не им помага да се доверят. Силната емоционална връзка, от която Ракът има нужда, може да се стори обсебваща за Близнаци. И сексът може да им е труден, защото на Раците им е трудно да говорят какво искат.

И все пак тази връзка си има и своите позитиви. Раците могат да се разчупят малко и да станат малко по-комуникативни и отворени за нови преживявания. Близнаците пък могат да се научат да са малко по-спокойни и сдържани, да ценят повече нещата, които имат. Загрижеността, която Ракът по принцип проявява към партньорите си, също много се харесва на Близнаци.

Връзката между тези два знака е наистина трудна. И все пак ако наистина искат да са заедно, могат да докажат, че невъзможни неща няма. А и комбинацията между мисъл и емоции може да доведе до невероятни резултати.

Близнаци и Лъв

Съберат ли се Близнаци и Лъв, става интересно. Особено за тях двамата. И двата знака са жизнени и имат оптимистичен поглед към живота, който взаимно стимулират и си помагат в живота. Могат да се впечатляват един друг и да се радват заедно на живота, тъй като и двете зодии умеят да го правят.

Близнаците са въздушен знак, а Лъвът – огнен. Въздухът разгаря огъня, съответно Близнаците помагат на Лъвовете да се развихрят и могат да се справят с неговата енергия. Често проявяват разбиране към държанието му и не го съдят. От своя страна, Лъвът може да помогне на Близнаци да са малко по-решителни и смели във взимането на важни решения.

В сексуалните отношения тези два знака също много си пасват и рядко имат проблеми в леглото. Стимулират се добре един друг, пълни са с енергия и нямат против да опитват нови неща. Освен това Лъвът може да покаже на Близнаци колко важна за изграждането на емоционална връзка е сексът.

Само че колкото и хубави аспекти да има тази връзка, не липсват и различия и конфликтни аспекти. Лъвовете са егоисти по природа и обичат да бъдат издигани на пиедестал. За тях важно партньорът им да се интересува главно от тях, да им прави комплименти и да показва любовта си. Близнаците не са от хората, които могат често и непрекъснато да „правят четки“ на някого и да подхранват постоянно чуждото самочувствие. Лъвът не обича много да говори, той предпочита да действа и го прави както и когато той сам прецени за добре. Не се допитва, което в дългосрочна връзка е проблем. Близнаци пък обичат да говорят, те са интелектуални души, харесват им дългите и задушевни разговори. Впрочем, и Лъвът обича да говори, но не толкова да слуша другия. Лъвовете обичат да ръководят и предпочитат те да водят във връзката. Обаче ако се държат прекалено заповеднически и се вживеят в ролята на лидери, ще ударят на камък с Близнаци.

Проблеми в този съюз произтичат и от още нещо. Лъвовете са ревниви, макар да не си го признават. Те много държат на правилото, че тяхното си е тяхно и никой друг няма право даже да го погледне. Близнаците обаче са доста комуникативни и на моменти флиртаджии, а това определено изкарва извън нерви Лъвовете и може да е повод за ожесточени скандали и лошо поведение от страна на огнения знак. В компания Близнаците ще комуникират с различни хора и няма да обръщат толкова внимание на партньора си. Това егоистичният Лъв трудно ще го понесе и ще е повод за ледове в отношенията.

Друг аспект, който куца на тази връзка, е комуникацията. Нито един от двата знака не е склонен да говори за чувствата си. Те не обичат да изразяват с думи емоциите си, още по-малко да ги анализират. Смятат, че това ще ги направи уязвими. Затова е твърде вероятно да не могат да изяснят ставащото помежду им, особено при възникването на проблеми. За щастие, действията им, които и при двата знака са по-импулсивни, може да им подскаже накъде вървят нещата.

Лъвовете и Близнаците могат чудесно да подхранват оптимистичния си поглед и желанието за живот. Преодолеят ли всички трудности, жизнеността, която носят, ще разцъфва, както цветята през пролетта.

Близнаци и Дева

Тези двойки са доста интересни за анализ и описване. Двата знака хем имат общи страни, хем и немалко различия, заради което е трудно категорично да се определи дали връзката им ще пребъде, или не. Всичко зависи от самите партньори. Съберат ли се, основната им задача ще е да приемат различните си гледни точки и виждания за света.

И Близнаци, и Дева се управляват от Меркурий, само че са с различна енергия – първите са с мъжествена, а втори – с женската. И двата знака обичат комуникацията и обожават да говорят. Заедно могат да го правят с часове и да дискутират най-различни теми. Те се грижат за интелектуалното си развитие и то е важно за тях. Затова разговорите им рядко са на безсмислени и повърхностни теми. Заедно биха се стимулирали да научават повече, след което ще обсъждат новите си знания и взаимно могат да се впечатляват. Не е изключено да стигат и до спорове, но те на-често просто надграждат наученото и им показват различни гледни точки.

Девите са доста по-практични, те са по-сериозни от Близнаците. И винаги премислят как дадено действие, събитие или информация ще им послужи и ще се отрази на живота им. Девите могат да бъдат и много изискащи, което може да отблъсне Близнаците, особено ако са в началото на отношенията им. Девите пък могат да сметнат Близнаците за вятърничави и твърде несериозни, прескачащи от тема в тема, от хора на хора и от едно занимание на друго. Девите имат нужда от стабилен човек до себе си, здраво стъпил на земята, който може да им бъде истински партньор и опора. Затова Близнаците трябва малко да успокоят енергията си и да станат малко по-сериозни, ако искат да задържат Девата. Тук се появява и проблемът с доверието. По принцип Девите не са от най-ревнивите зодии, но свободолюбивият характер на Близнаци ще постави на изпитание постигането на доверие във връзката. Все пак не е невъзможно да се случи, просто изисква повече време и работа от страна на двете зодии.

Тази връзка може да донесе много ползи и за двете страни. Близнаците могат да се научат да не бъдат толкова повърхностни и да вникват по-дълбоко в същността на това, което им се случва. От своя страна, те могат да донесат забавление и непредсказуемост в живота на иначе практичната и сериозна Дева.

Нерядко в тези отношения сексът също не е на блестящо ниво, защото на двата знака им отнема време да се напаснат. Девите са свенливи и трудно ще говорят на тази тема, още по-малко ще изкажат какво точно искат. Близнаците пък не обичат да говорят за емоции и чувства. Те са по-активни по принцип, но им отнема време да разберат какво точно им харесва на Девите.

Успеят ли да преодолеят разликите помежду си, тези два знака могат да изградят много зряла връзка. Често това са едни изключителни отношения, при които интелектуалното е на много високо ниво и с това впечатляват околните.

Близнаци и Везни

Близнаците и Везните са способни да сътворят нещо невероятно и много красиво заедно, което да продължи във времето и да устои на бурите на съдбата. Само че има няколко „но“-та. Защото постигането на това не е толкова лесно, колкото в началото може да изглежда.

По принцип и двата знака са по-интелектуално насочени и без проблеми си осигуряват свобода на действие, защото взаимно имат нужда от такава. В тези отношения често възникват нови и най-различни идеи, което вдъхновява и зарежда и двете зодии. Близнаците се радват на баланса, който Везните им носят. Тяхната енергия им влияе добре. Везните пък се радват на бъбривата страна на Близнаците и им харесва да ги слушат. Освен това не обичат толкова конфликтите и дори разговорът да стане по-напечен до сериозен спор е много малко вероятно да се стигне. Трябва да се знае обаче, че Везните са много обидчиви. Близнаците не рядко говорят, без особено да мислят. Способни са да кажат неща, които реално не мислят, и да критикуват другия човек, без даже да осъзнават, че го правят. А това е много лошо за ранимите Везни, които могат да се обидят за години напред.

Везните невинаги са търпеливи, което може да изиграе лоша шега в отношенията в Близнаци. Близнаците обичат да се изтъкват и да демонстрират знанията, които имат. Това невинаги се харесва на Везните. Като лесно обидчиви хора, може да разтълкуват погрешно поведението на Близнаците и да сметнат, че те искат да демонстрират умствено и интелектуално превъзходство. А Везните никак не обичат да се чувстват глупави. Всъщност – кой изобщо обича!?

На тези две зодии им е трудно да се настроят на една емоционална вълна. Везните са по-емоционалните и търсят сигурен партньор, докато Близнаците все се реят в облаците и търсят нещо ново, което да привлече вниманието им. Затова емоционалната връзка може малко да им куца. Но това не значи, че биха имали проблеми с доверието. Всъщност то рядко е конфликтна тема в такава връзка. По принцип Везните детайлно проучват партньорите си, преди наистина да ги допуснат до себе си, така че рядко съжаляват за избора, който са направили. Освен това те обичат вниманието. За тях е важно другите да ги харесват и приемат, на моменти са и флиртаджии. Това може да е проблем за някои зодии, но не и за Близнаците, които също са свободолюбиви, а флиртът си е направо част от начина им на общуване. Така че ревност и скандали на тази тема едва ли ще има.

Хубавото е, че Близнаци и Везни много си пасват и в сексуален аспект. Страстни са и енергични и много лесно могат да установят какво другият харесва. Близнаците могат да бъдат добри ласкатели, а Везните определено се блазнят от красивите приказки.

Независимо някои различия, тези два знака могат да се радват на красива любов и връзка, в която заедно да следват интересите си и да поддържат интелектуалното си развитие.

Близнаци и Скорпион

Този съюз е много буен и динамичен. Може да е невероятно успешен, но и да е пълен провал. Наистина е трудно тези два знака да се приспособят един към друг, защото имат много различия. Те виждат света по различен начин, подхождат към него с различна крачка, цел и стратегия. Впрочем, в повечето случаи Близнаците нямат толкова добър план, докато Скорпионите обичат да имат ясна представа какво, как и кога да направят.

Близнаците са въздушен знак, а Скорпионът – воден. Това може да е добра комбинация, в която и двамата да се чувстват добре, стига да се положат нужните усилия. И двамата обичат приключенията и няма да им е проблем заедно да се впускат в нови начинания. Като добри стратези, Скорпионите могат лесно да мотивират и да помогнат на Близнаците да вземат важно решение и да бъдат по-смели в напрегнат момент. Могат заедно да изготвят успешен план, какъвто Близнаците трудно биха направили сами. Същевременно, Близнаците могат да научат Скорпионите да продължават напред. Когато имат някакъв неуспех, Скорпионите често задълбават в него и се закотвят за известно време там, ядосвайки се и анализирайки какво и защо не се е получило. Близнаците помагат на Скорпионите да не се забиват толкова в провалите и да продължат напред.

И тук общо-взето започват различията между тези два знака. Близнаците се славят като малко повърхностна зодия, докато Скорпионите са невероятно емоционални и много държат на емоционалната привързаност. Те са много лоялни и се привързват към партньора си. Докато Близнаците не обръщат толкова внимание на емоциите и в очите на Скорпионите може да изглеждат така, сякаш не им пука за връзката. Всъщност нерядко връзките на Близнаците не са толкова дълбоки, колкото са тези на Скорпионите.

Скорпионите са честолюбиви хора. Могат да отдадат доверието си лесно на някого, но решат ли, че някой ги е предал, стават безкомпромисни и директно го режат от живота си. Близнаците обаче обичат много да говорят, понякога казват думи, които реално не мислят. Често менят мнението си и това в крайна сметка може да се стори несериозно на Скорпиона и той може дори да реши, че е бил умишлено подлъган.

Скорпионът има нужда от постоянно демонстриране на чувства и любов. Той иска да знае, че е обичан. Хубавото е, че Близнаците умеят да говорят и могат да убедят партньора си в чувствата си.

Разговорите също могат да са проблем. Близнаците обичат да говорят и да спорят и го намират за интелектуално стимулиращо. Докато Скорпионите не обичат някой да се кара с тях и честите конфликти ги дразнят.

И сексът не им се получава толкова лесно. Скорпионите са чувствени и вкарват много емоция в интимните отношения, докато Близнаците и там проявяват своята типична повърхност.

И все пак ако положат усилия, тези две зодии са способни да се задържат заедно и да се чувстват добре в компанията си. Да се развиват, да се подкрепят и да бъдат истински отбор.

Близнаци и Стрелец

Ако се чудите кой е най-подходящият зодиакален знак за Близнаци, то това е Стрелец. Те имат почти пълна съвместимост и намерят ли се, трудно ще се появи нещо, което може да ги раздели. Те наистина са като две части от пъзел, които са точно един за друг и заедно образуват най-красивата картина.

Тези два знака трептят с еднакви вибрации, гледат по един и същи начин на живот и са едно жизнени и изпълнени с ентусиазъм. Тяхната връзка е много жива, дива и изпълнена с новости и приключения. И двата знака не обичат скуката и са авантюристични, така че заедно подхранват тези си страни и вероятността да си омръзнат е доста малка.

И Близнаци, и Стрелец не се замислят много-много така че нямат страхове да прескачат от едно нещо в друго. Обичат свободата, така че проблеми в това отношения нямат, защото си я дават един на друг без проблем. Нямат притеснения да флиртуват и не смятат това за вид предателство. Всъщност в тази връзка шансът да се появи ревност е почти нулев. Изграждат помежду си доверие, което много двойки не успяват да постигнат.

Близнаците и Стрелецът са активни и динамични. Умеят един на друг да създават различни преживявания. Готови са да приемат и да се впуснат в щурите идеи на другия и заедно да експериментират. Близнаците, като въздушен знак, помагат на Стрелеца, който е огнен знак, да се разрасне и развихри. Не са от хората, които много се вглъбяват, така че ако имат някакви несполуки, няма да се задържат дълго време на тях, а бързо-бързо заедно ще преминат нататък.

И в сексът тези две зодии нямат проблем. И двамата са новатори и не се свенят да опитват нови неща. А когато виждат в партньора си същата готовност и отдаденост, се чувстват на върха на щастието.

Близнаци и Стрелец по принцип са бъбриви и нерядко си говорят ей така – без да му мислят много. И тук всъщност могат да възникнат дребните проблеми. Стрелците могат да кажат неща, които да обидят Близнаците. Те пък от своя странна са склонни да послъгват, без даже да го осъзнават. Ако пък се случи по дадена тема да са на различно мнение, настава същинска война. Страстта им в споровете е също толкова силна, колкото и във всяко друго отношение. Обаче скандалите много рядко се задълбочават. Просто и двете зодии не са сръдливи и бързо им минава. Те лесно забравят и прощават и не си губят времето в сръдни.

Срещнат ли се тези два знака, е много малко вероятно да не започнат връзка и да не останат дълго време заедно. Те просто постигат невероятна съвместимост. Говорят на един език, искат еднакви неща, действат еднакво. Умеят да се стимулират един друг и проявяват разбиране, каквото друг знак много трудно ще им даде. Почти не се намират въпроси, които да предизвикат сериозни спорове и непреодолими перипетии, които да станат причина за раздяла. Те просто са един за друг.

Близнаци и Козирог

Компромиси – това е основният двигател на връзката между Близнаци и Козирог. Това са едни изключително сложни взаимоотношения, които, уви, рядко се получават. Да, има и изключения, но са необходими много усилия, за да сработи този съюз. Работата е доста, не е лесна, но пък ако успеете, определено ще се радвате на стабилна и приятна връзка.

Причината между Близнаци и Козирог да е толкова трудно да се получат нещата е, че тези два знака са невероятно различни. Много възможно да е се зачудят дали изобщо имат нещо общо помежду си. На моменти даже могат да се питат дали живеят в един и същи свят – толкова различен е погледът им и подходът им. Близнаците са свободолюбиви. Те не обичат рамките, не са особено последователни, рутината и познатото ги дразни и винаги търсят нови пътища. Козирозите са точно обратното – те могат да бъдат методични, държат на авторитета си и могат да следват предварително изготвените планове. Нямат проблем да спазват правила и обичат да са сигурни, че посоката, която поемат, със сигурност ще ги отведе към успеха. Търпеливи са, така че могат няколко пъти да падат и да стават, но няма да се откажат.

Козирозите са много упорити, понякога дори инати. Поставят ли си цел, много трудно ще се откажат от нея, независимо пред какво се изправят. Близнаците не са такива – те скачат от идея на идея, не обичат много да се вглъбяват или да си губят времето с прескачане на препятствия. Затова двата знака може да имат спорове помежду си на подобни теми, ако не осъзнаят, че са един отбор, а не съперници. Близнаците обаче са по-интелектуално насочени и много по-лесно могат да съзрат възможностите, които им се дават. И понеже рядко обмислят много, бързо се хвърлят на всяка опция. Козирогът обаче има нужда от сериозна доза доказателства, че дадена идея ще е печеливша и му е трудно да открие коя вратичка е най-правилната. Събирайки се заедно, могат да са си полезни именно в тази насока. Впрочем, заради това Близнаци и Козирог могат да осъществят много добър бизнес тандем, но не толкова интимен.

Двата знака се различават много по отношение поемането на рискове. Близнаците често просто се хвърлят напред, без даже да имат ясна концепция как да действат. Козирозите не са хора на рисковете. При тях решенията обикновено са добре обмислени, разгледани са всички възможни опции, обсъдено е с  доверени хора и чак тогава се впускат в приключение. Те не обичат да губят, затова искат гаранции, че ще постигнат успех.

Другото, по което се отличават, е отношението им към свободата. Близнаците са изключително комуникативни и социални. Обичат да са навън, в компании и да се забавляват. Козирозите не са затворени в себе си хора, но са далеч по-тихи, не държи толкова на шумните събирания. Близнаците са много свободолюбиви и не обичат ограниченията. Държат сами да правят изборите си и никой да не им се меси в тях. По принцип Козирозите обичат да контролират и да са по-силните. Близнаците нямат проблем да следват човека до себе си, стига да не са под наистина сериозен контрол и никой да не ги принуждава за нищо.

Доста усилия ще са необходими на тези две зодии, за да се съберат и да останат заедно. Трябва наистина добре да разбират и приемат другия, иначе нищо няма да се получи.

Близнаци и Водолей

Шансът връзката между Близнаци и Водолей да не преработи е минимален. Тези два знака имат невероятно висока съвместимост, разбира се прекрасно, гледат към света през едни и същи очила. Сходствата им са толкова много и се покриват по толкова прекрасен начин, че общо-взето трудно се намира нещо, което да се превърна в спънка за отношенията им.

Една от най-силните страни на този съюз е, че и двата знака са въздушни и се интересуват от интелектуалното. Те могат да водят много дълги, но по-важното – дълбоки разговори. Комуникацията им е на изключително високо ниво, а думите и доводите, с които боравят, могат да впечатлят и тях самите. Интелектуалната им връзка е много силна, което и за двете зодии е важно.

Но не само това. Като интелектуални знаци и двамата са големи мислители и мозъците им работят много бързо. Идеи изобщо не им липсват – при тях сякаш те идват със скоростта на светлината. Сатурн и Уран помагат на Водолей да осъществява тези идеи, а Близнаците обичат хората с широк ум и поглед. Те обичат разнообразието, така че в това отношение Водолеят определено е техният човек. Водолеите също обичат широтата на мисълта и креативността, така че подобаващо ще оценят Близнаци.

Единственото, което може да бъде проблем в тези отношения, е ако Водолей се концентрира твърде много в мисли по даден въпрос/идея. Това може да изнерви леко Близнаци, но само леко. Не би създало сериозни различия или конфликти. Водолеят може да научи Близнаци да бъде по-фокусиран и концентриран в това, което прави. Важното обаче е да му оставя свобода на мисълта.

Свободолюбието също е още една сходна черта между тези две зодии. Те не обичат да бъдат контролирани и ограничавани, затова чудесно разбират нуждата си от свобода и си я дават, без това да създава дразги и проблеми помежду им. Близнаци и Водолей не от най-ревнивите знаци, а и разбирателството, което съществува помежду им, ги предпазва от скандали на основа безпочвена и прекалена ревност. При тях просто потребностите са еднакви и различия почти не съществуват.

В сексуален аспект също много трудно ще възникнат разминавания. Страстта помежду им е невероятно силна, имат страхотно привличане и интимните отношения много рядко им куцат. Харесват новото, експериментатори са и са готови да се хвърлят във всяка луда идея, която партньорът им предлага.

Отстрани на моменти двойката Близнаци и Водолей може да изглежда като лекомислена, несериозна. Те не са от хората, които правят далечни планове, не се задълбават в мисли за бъдещето. Затова някои може да ги сметнат за несериозни. Именно това обаче е разковничето за тяхната невероятна съвместимост. Пускайки се заедно по течението и наслаждавайки се на мига, пропускат без проблем през живота, хваната ръка за ръка.

Близнаци и Риби

Много трудно успяват да създадат дълготрайна и пълноценна връзка. В началото може да изглежда, че всичко върви по мед и масло. В повечето случаи първо установяват добри приятелски отношения, а след това преминават към любовна връзка, защото съюзът им се основава предимно на комуникацията. Рибите са замечтани, не обичат границите, а Близнаците са иновативни, идейни и сладкодумни. Дотук добре. Само че задълбочат ли се отношенията излизат наяве всички спънки и различия, които далеч не са малко.

И двата знака залагат на интелектуалното, но за Близнаците то е много по-важно, отколкото за Рибите. Всъщност Риби са много емоционални и чувствени хора. Те са лесно раними, много сензитивни и при тях емоциите са водещи. Близнаците пък изобщо не обръщат внимание на тези неща. Те са много първични и рядко се вглъбяват в емоционалната страна на нещата. Като изключителни бъбривци, понякога говорят, без да мислят и така казват думи, с които нараняват. А Рибите са много обидчиви – обръщат внимание на всяка приказка и не е трудно да бъдат засегнати и наранени. Общо-взето приемат всичко лично. Хубавото обаче е, че в отношенията между тези два знака рядко има дълги спорове и продължителни периоди на неразбирателство. Просто Рибите не обичат да задържат нищо в себе си – емоционално импулсивни са, а на Близнаците хич не им харесва да се забиват в минали проблеми и да дъвчат едно и също нещо няколко пъти.

Рибите са съчетание от мечтатели и новатори и изобретатели. Те са воден знак, а Близнаците въздушен. Ако се научат да бъдат истински партньори, могат безпроблемно да вървят напред, защото комбинацията от емоции и интелект, която заедно формират, им позволява да взимат лесно решения.

Един от най-сериозните проблеми в тази връзка е липсата на доверие. Близнаците са по-повърхностни, а Рибите – дълбоко емоционални. По принцип Рибите не са от най-ревнивите и не в това се състои проблемът. И двата знака имат различни виждания за живота, но същевременно не обичат да са виновни. Способни са да извъртят дадена ситуация така, че в крайна сметка даже да излязат жертви. Съответно и двете зодии са склонни да лъжат и да прикриват и точно заради помежду им е много трудно да се изгради истинско доверие.

Но не само това. Те не могат да комуникират истински, защото вибрират на различни честоти и фокусите им са различни. Могат да си говорят за много и най-различни неща и наистина да се забавляват заедно, но много рядко обсъждат връзката си и чувствата си. А случили се все пак това, почти винаги избухват скандали.

Уви, и в сексуален план на тези два знака не им лесно. Като емоционални хора, Рибите възприемат секса именно на емоционално ниво. Докато Близнаците изобщо не го изживяват така. Те не влагат чувства, а го възприемат повече като физически акт.