spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Годишен хороскоп за зодия Козирог

понеделник, 26 септември 2022 г.

Годишен хороскоп за зодия Козирог

Това, което 2022 година ще донесе на много от Козирозите, е вътрешна промяна. Много от вас ще погледнат на света и на своя живот по нов, различен начин и пред вас някак ще стане доста по-светло. Сами ще усетите, че нещата всъщност не да толкова мрачни и трудни, колкото сте си мислили. Доброто ще вземе по-голяма сила в душата ви, което безспорно ще окаже ефект. Сами ще разберете, че това, което преди сте смятали за непреодолима трудност, всъщност е просто малко препятствие. Този светъл поглед ще ви позволи да сте по-уверени в действията и да бъдете по-мотивирани. Всичко това ще ви вдъхне и разумна доза самочувствие, което определено ви е необходимо, за да вървите смело напред.

Тези вътрешни и съответно външни промени ще се дължат най-вече на Плутон и Уран, които ще оказва положително влияние върху вас. Още в самото начало на годината ще усетите, че нещата ви се получават, че се чувствате по-леки, по-спокойни и всичко се движи с по-добра скорост. През първите два месеца от годината Венера ще ви подтиква и да обърнете повече внимание върху взаимоотношенията си с околните, което допълнително ще ви носи удовлетворение.

Общо-взето почти през всеки месец от годината в живота ви ще се случва някакво разнообразие и ще забелязвате някакви промени, било то вътрешни или външни. Тъй като Плутон и Уран ще ви оказват силно влияние, ще усетите и тяхната ретроградност през годината. Уран ще бъде ретрограден до 18 януари и след това от 24 август до края на годината. Плутон

ще е в такъв период от края на април до 8 октомври. Именно в тези времеви отрязъци ще сте най-подтикнати да предприемете вътрешната промяна на разбиранията си и поведението.

Тези трансформации не бива да ви плашат, защото те няма да бъдат принудителни и няма да ви причинят душевен дискомфорт. Няма да бъдете насилени да напуснете зоната си на комфорт. Всичко това ще се случи съвсем естествено, особено ако тази трансформация вече ви е до известна степен позната.

Работа и пари

Ако досега сте имали усещането, че професионализма ви не е бил достатъчно високо оценен, то през тази година може да очаквате най-после да ви се отдаде заслуженото. Усилията, които сте положили в миналото, ще дадат чаканите резултати както в кариерно отношение, така и във финансово. В интерес на истината, през следващите дванадесет месеца малко ще поставите на пауза упоритата работа, но не защото ще се възгордеете или ще ви обземе мързел, а защото ще ви се даде възможността да обърнете повече внимание на личното си развитие. Тоест, сега няма да пренебрегвате повишаването на личните ви квалификации, посещаване на различни курсове и обучения за сметка на текущите ангажименти.

До март месец ви се дава възможност за успешна реализация на идеите ви. Всъщност през цялата година късметът ще е до вас, работата ще ви спори, въпреки че на моменти може малко да прекалявате с натоварването. 2022-а е много подходяща за смяна на професионалната сфера и изобщо за смяна на работата. Ако сте в графата на безработните, още до пролетта ще успеете да си намерите работа. При това не просто някаква постоянна заетост, а такава, която ще предлага общо-взето всичко това, което търсите.

Промяна ще настъпи в отношението ви и към финансите и всъщност ще е препоръчително да я предприемете. За щастие, не се очертава да имате огромни разходи или доходите ви да намалеят. Все пак обаче ще е добре да станете малко по-практични в разпределянето на бюджета. По този начин ще можете да видите кои разходи са ви наистина излишни и ненужни. Така ще постигнете материална независимост и една по-стабилна основа. Подобно е редно да бъде и отношението ви към имотите, които имате – разумно преценявайте какво да правите с тях.

Купидон

Януари може да бъде по-труден за вас в любовно отношение, тъй като тогава Венера ще е ретроградна. Малко вероятно е в този период необвързаните Козирози да срещнат подходящ човек и изобщо няма да е много благоприятно време за срещи. При обвързаните също може да е малко по-напрегнато. Опитайте се в този момент да не повдигате въпроси, които знаете, че ще предизвикат спор. Както се казва – леко се дръпнете и снишете, докато критичният период премине. През януари е много вероятно в живота ви да се появи човек от миналото ви, с когото сте имали отношения.

През годината ще имате доста възможности за интересни и може би съдбовни срещи. През февруари, юни, септември и декември Венера ще отвори вратите на любовта за вас. Още по-важното е, че ще имате шанса да изградите една красива и стабилна връзка, която определено ще ви дава спокойствие и вдъхновение. За обвързаните годината също цялостно ще е много хубава в романтичен план с предпоставки за засилване на чувствата и възобновяване на хармонията. Ще се чувствате добре в компанията на близките си, но ще е важно да им го показвате. Те все пак не могат да прочетат мислите ви, нито да вникнат дълбоко в дебрите на душата ви.

По-критични за вас в личен план ще се периодите на ретрограден Меркурий. Това ще е в последните две седмици на януари, май и септември. Тогава, както вече разбрахте, е добре да избягвате спорните теми. Не се заяждайте с половинката си и не говорете и не правете неща, с които знаете, че го изнервяте. Този съвет се отнася най-вече за Козирозите, които са родени в средата на януари. През лятото и есента на моменти може би ще пренебрегвате близките си за сметка на професионалния ви живот. Опитайте се по някакъв начин да компенсирате това си отдръпване. През декември ще имате възможността да го направите.

Здраве

Няма да има съществена промяна за вас в здравословен план. Общо-взето ще се чувствате така, както посрещате периода. По принцип няма да отделяте много време и внимание в грижи за себе си и тялото си, така че ако имате някакви травми и физически неразположения няма да настъпи кой знае какво подобрение, просто защото няма да си давате толкова много зор. За щастие, това няма да доведе до усложняване на ситуацията и задълбочаване на проблема, което е най-хубавата новина.

Малко вероятно е през тази година изведнъж да станете изключително активни и да се превърнете във фитнес маниаци и привърженици на здравословния начин на живот. То не е и нужно. Слушайте тялото и организма си и ако усещате, че имате нужда от почивка или пък ви се хапва малко шоколад, не се измъчвайте, а си угаждайте. В приемливи количества, разбира се.