spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Годишен хороскоп за зодия Козирог

сряда, 27 септември 2023 г.

Годишен хороскоп за зодия Козирог

Ползотворна и динамична ще е новата година за представителите на Козирог. Очакват ви възможности, предизвикателства, промени. Много от вас ще променят мисленето си, приоритетите си, а съответно с това и живота си. Ще сте доста продуктивни, като ще насочите енергията си не само в професионалния, но и в личния си свят, за да изградите стабилни взаимоотношения. Пред вас се откриват шансове за мащабни начинания. Уроците, които ще трябва да научите през тази година, са да преодолеете вътрешните си страхове, да развиете качествата си, да излезете от зоната си на комфорт. 

Ще се радвате на изключително благоприятно планетарно влияние тази година. От май Юпитер ще ви донесе огромен късмет във всяка област от живота си. Уран пък ще ви помогне да станете по-гъвкави, да сте адаптивни и сензитивни. Така много по-лесно ще усещате накъде духа вятърът, бързо ще се ориентирате и ще откривате правилните за вас възможности.  От юни до декември Плутон ще е ретрограден, което засили вашата воля и съответно ще ви направи по-амбициозни. Този период ще се характеризира и с трудности и пречки, но те ще имат глобално положително влияние, защото ще ви покажат кои са ненужните неща в живота ви, за да може да се освободите от тях. 

В глобален план годината ще донесе много за вашето развитие и за живота ви. Първите месеци, до май, ще са по-спокойни. Тогава няма да сте в най-активния си период. Това ще е времето, в което трябва да си почивате, да събирате енергия, да правите планове и анализи, да трупате знания и да се обучавате или пък да разрешите някакви проблеми. От есента нататък идва вашето време да се развихрите. Това особено силно ще се усети в професионален план, където ще проявите сериозен ентусиазъм. В личен план също ви очакват стъпки напред, независимо дали имате партньор, или не. 

Работа и пари

Очакват ви отлични резултати в работата. В професионален план годината ще се дели на два периода. Както вече разбрахте, през първата половина на 2023 г. не бива да очаквате нещо кой знае какво. Ще сте на нисък старт, в който трябва да се насочите към детайлно планиране. Обмисляйте какво искате, какво си представяте, как можете да го постигнете. Четете, питайте, информирайте се. Ще сте прецизни и заедно с това решителни. След това ще можете смело да действайте и да покажете какво можете и на какво сте способни, така че до края на годината ще дойдат и големите и желани резултати, независимо дали сте служители, или имате свой бизнес. Тези, които са в сферата на услугите, ще започнат работа с повече и по-платежоспособни клиенти. Не се притеснявайте, ще имате силите да реализирате целите си. 

Използвайте първите месеци от годината, за да си направите равносметка за постигнатото досега. Трябва да знаете къде се намирате, за да можете правилно да вземете решенията за бъдещето ви. Ако нямате работа, по-добре си намерете нещо на непълно работно време и инвестирайте в обучението си. С настъпването на пролетта ситуацията постепенно ще започне да се променя. За много от вас тя ще се характеризира с повече работа и нови отговорности. Бързо ще трябва да се адаптирате и да взимате решения. Гледайте обаче да не се нагърбвате с всичко сами. Ако ви дадат по-сложни задачи, търсете помощ от колеги или по-висшестоящи. 

Козирозите, които са на високи постове, ще изпитат известни затруднения през есента. Може дори да усетите, че почвата под краката ви е нестабилна, което ще изисква да имате няколко резервни варианти, за да сте подсигурени. Не е изключено да имате неприятности заради грешки, допуснати от безотговорни служители. За да избегнете такива ситуации, е добре внимателно да следите работата на персонала и да залагате на контрола и дисциплината. Интуицията ви ще е силна и не бива да я пренебрегвате. През последните месеци от годината трябва да сте много активни, защото те ще са особено ползотворни. 

Първите месеци от годината няма да са особено спокойни от гледа точка на пари. Някои от вас ще изпитат остра нужда от финанси. През този период са много вероятни непредвидени разходи, които силно ще ви притеснят и може да се наложи спешно да търсите необходимите ви средства. За щастие, това няма да продължи особено дълго и още до края на пролетта ситуацията ще се подобри. Някои ще получат пари, дадени назаем, други бъдат зарадвани от бонуси, допълнителни доходи или изгодна продажба. Бизнесмените пък ще бъдат зарадвани от добри печалби, които ще ви позволят да поглезите малко близките си и да направите добри инвестиции. 

Краят на лятото и началото на есента трябва да сте много внимателни, защото се повишава рискът от измами. Внимавайте за какво давате парите си. Не е добре да давате заеми, дори на близки, дори и малки суми. Също така не е добре и вие да взимате такива. Ако е възможно, спестете си такива начинания. За щастие, през октомври много от вас ще имат допълнителни парични постъпления, а с настъпването на края на годината ще имате възможността и да намерите допълнителен източник на средства. 

Купидон

Развитие на личния живот се очаква при много от вас. След май може успешно да се посветите на плановете, касаещи личния ви живот, да разрешите съществуващи конфликти, да се справите с някои проблеми. Периодът е много подходящ за сватба или дете, а необвързаните може да срещнат точния човек за тях и да започнат сериозна връзка. 

Първите месеци от годината ще са по-тихи в любовен план, самите вие ще сте доста по-пасивни, независимо дали сте сами, или не. Тези, които имат половинка, ще следват рутината и е малко вероятно да изпитат прилив на емоции и ентусиазъм да зарадват половинката си и да бъдат спонтанни. В този период е малко вероятно и да се решите на брак. Инициативата едва ли ще дойде от вас. Пролетните месеци ще донесат известно раздвижване. Тогава Козирозите, които нямат половинка, трябва да станат една идея по-активни в излизанията си, за да могат да се запознават с различни хора. А тези, които са във връзка, е редно да помислят повече за общи занимания с човека до тях. Създайте си общи хобита или поне планирайте обща почивка. Иначе може много силно да се отдалечите. 

През лятото ви очаква прилив на емоции. Ще жадувате за повече любов, страст, романтика и близост и е редно да се постараете да ги подсигурите за вас и половинката ви. За необвързаните Козирози есента ще е по-труден период, в който е малко вероятно да срещнете някой, който истински да ви заинтересува, но това не означава да се отказвате. Всъщност може да се окаже, че любовта е по-близо, отколкото сте си мислили, и дори вече я познавате. Семейните Козирози пък ще преживеят ренесанс на връзката си и ще се убедят за пореден път, че са направили най-правилния избор. Помнете тази мисъл, тя трябва да ви води в трудните моменти. 

В битов план трябва да сте подготвени, че началото на годината може да е малко по-трудно. Ще се натрупат проблеми, нерешени въпроси, които ще предизвикат напрежение, особено ако не им обръщате внимание и не ги решавате на време. Това ще е грешен подход, трябва своевременно да изчиствате спорните моменти, за да не се стига до излишни конфликти. През есента са възможни спорове с роднини, което може да ви дистанцира от тях. В този период някои от вас ще решат на сериозната крачка да си купят жилище и да се преместят. Въпреки че невинаги всичко ще върви по мед и масло, не бива да забравяте, че връзката ви ще се крепи на пълноценното общуване, искреността и близостта. 

Здраве

Имате всички шансове да подобрите здравословното си състояние през новата година. Това се отнася до отказване на вредни навици и въвеждане на здравословни такива, по-добър външен вид и дори справяне с хронични заболявания. Тези от вас, които активно се занимават със спорт и се явяват на състезания, ще завоюват постижения. През тази година трябва да направите здравето си най-големият ви приоритет. Ще сте склонни да пренебрегвате себе си и почивката си за сметка на работата, което ще е грешка. Независимо колко много задачи имате и колко сте амбициозни, не бива да забравяте, че ако не сте в добра кондиция, нищо друго няма значение. Не го ли осъзнаете навреме, ще се наложи да го научите по трудния начин. 

Имунната ви система ще има нужда от повече внимание. През студените месеци ще сте изложени на по-голям риск от настинки, които лесно ще ви повалят и бавно ще отминават. Стресът и напрежението, заедно с понижения имунитет, може да се отразят неблагоприятно и на кожата и косата ви. Затова трябва да обърнете предварително внимание на тялото си и да започнете да се калявате чрез повече движение и прием на необходимите ви витамини. На дневен ред ще бъде и психическото ви здраве. През годината ще имате и трудни моменти, които ще ви натоварват. Опитайте се да не задържате в себе си негативните мисли. Излизайте, срещайте се с хора, които ви зареждат положително и правете нещата, които истински радват душата ви.