Партньорски хороскоп за зодия Козирог

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Козирог

Козирог и Овен

Два знака, които са изключително противоположни и които наистина много трябва да се борят, за да се чувстват добре заедно. Разликите им не са малко. Овенът е експресивен, буен и шумен. Той е знак на действието, докато Козирогът – на мисленето. Овенът е способен да се хвърли в нещо веднага, докато Козирогът мисли дали ще има полза, каква, за колко време и защо. Той е по-тих, докато Овенът обича всички да разбират за това, което е постигнал и направил. И двамата довеждат нещата до край, но обикновено целите им са различни, както и начините за постигането им.

Това по принцип е проблем в тази връзка, защото и двата знака смятат, че техният начин е най-добрият и упорито настояват на своето. Те имат много различни възприятия за света. Овенът е готов да мине по най-прекия път, без значение какво има по него, докато Козирогът иска да спазва правилата и премисля винаги какво ще му струва, за да направи дадено нещо.

Дори и при връзките те подхождат по различен начин. Когато Овенът хареса някого, той просто се впуска на лов, докато не постигне целта си. Не мисли и не премисля. Козирогът обаче е по-предпазлив. Той анализира хората и иска да знае дали човекът срещу него има достатъчно качества. При него рядко важи правилото, че любовта е сляпа.

Овенът се влияе от Марс, а Козирог от Сатурн. Двете планети често са една срещу друга. Това точно прави връзката между двата знака наистина трудна и са необходими големи усилия, за да открият приликите помежду си.

Но все пак всичко това не означава, че връзката им би била невъзможна или напълно вредна. Всъщност те много могат да си помогнат. Овенът е огнен знак, което го прави много динамичен. Козирогът е земен, заради което е толкова практичен. И двамата умеят да инициират дейности и хора, но просто имат различни виждания и подходи. Могат да постигнат прекрасно разбирателство, ако ясно и точно разпределят ролите си и да се опитат да гледат максимално в една посока.

Всички трудности в тази връзка могат да бъдат разрешени с добра комуникация и разбира се при добро желание. По принцип Козирогът е знак, който много добре действа под стрес. Чудесно реагира при кризи и ги овладява с лекота, което може да е от голяма помощ за импулсивния и авантюристичен характер на Овена, който често не мисли, а просто се хвърля. Всъщност спонтанността на Овена и практичността на Козирога могат да бъдат превъзходна комбинация, стига да се потрудят.

В сексуален план положението може да варира. Може да имат невероятни интимни преживявания, може да има и периоди на пълна суша. По природа двата знака се различават в сексуално отношение. Овенът е енергичен и импулсивен и в леглото, обича фойерверките и темпото. Козирогът обаче е една идея по-чувствителен в секса и отново по-голям мислител. Ако Овенът подхожда с малко повече разбиране към това, ще имат много по-голям шанс за чудесен сексуален живот.

Козирог и Телец

Интересен и стабилен съюз. Телец и Козирог колкото си приличат, толкова и се различават, затова всичко зависи от самите тях. Като цяло имат много общи черти в характерите си, което им позволява в дългосрочен план лесно да се разбират и да нямат спорове за бъдещето. И все пак постигането на пълна хармония не е чак толкова лесно.

И двата знака са практични и не обичат толкова много да рискуват. Имат горе-долу сходна логика по много въпроси. Само че мислите на Телеца са повече насочени към личните отношения и емоционалните преживявания, докато Козирогът гледа повече професионалното си развитие. Всъщност за него кариерата е издигната на пиедестал и трудно нещо може да я измести от там. Козирозите обичат да си налагат нови цели и вкарат всичките си усилия и умения, за да ги постигнат. И двата знака обичат високите стандарти, само че Телецът в любовта, а Козирогът в кариерата.

За щастие, доверието рядко е проблем в една такава връзка. Козирозите рядко лъжат партньорите си и по принцип са открити и директни. Телецът харесва подобно отношение, защото държи на лоялността. Затова не му е толкова трудно да изгради доверие към Козирога. Известна трудност може да създаде ревността, която Телците имат склонност на моменти да проявяват. Козирозите пък не обичат да ги ограничават, а и самите те сякаш са имунизирани от ревност. Но тези два знака могат да изградят много интимна връзка, която да пазят от околния свят.

Другият положителен аспект на тези отношения е, че и двата знака имат общ поглед върху материалното. И по-конкретно – и двете зодии са по принцип по-материални и харесват хубави и скъпи вещи. Те ще се стремят към просторно жилище, качествено и модерно обзавеждани и скъпа кола. Освен това не пестят сили, за да ги постигнат, така че по този въпрос ще е мирно и спокойно във връзката им.

Има обаче един немалък проблем. Козирозите са много по-големи кариеристи от Телците. Те обичат да работят, да се развиват и да постигат още и още. Телците също обичат да работят, но за да си осигурят нещата, които искат. На моменти Телците може да изглежда мързеливи и немотивирани да се изкачват нагоре по кариерната стълба в очите на Козирозите. Телците пък могат да сметнат Козирога за твърде отдаден на работата си. Само че е напълно възможно да си помогнат един на друг. Козирозите могат да бъдат чудесен стимул за Телеца да работи повече и да иска да се развива. Телецът, от своя страна, може да покаже на Козирога, че не всичко в този живот се свежда до кариерата. Могат да ги научат да не чак такива максималисти, да се наслаждават на постигнатите резултати и най-важното – да си позволяват качествена почивка. Телците могат да покажат красотата на живота на Козирога, а той – радостта да си целеустремен и последователно да постигаш желанията си.

По принцип и двата знака се отдават напълно на целите си, въпросът е, че в повечето случаи целите им са различни. Имат обаче много сходни черти в характерите, което им гарантира здрав съюз.

Козирог и Близнаци

Компромиси – това е основният двигател на връзката между Близнаци и Козирог. Това са едни изключително сложни взаимоотношения, които, уви, рядко се получават. Да, има и изключения, но са необходими много усилия, за да сработи този съюз. Работата е доста, не е лесна, но пък ако успеете, определено ще се радвате на стабилна и приятна връзка.

Причината между Близнаци и Козирог да е толкова трудно да се получат нещата е, че тези два знака са невероятно различни. Много възможно да е се зачудят дали изобщо имат нещо общо помежду си. На моменти даже могат да се питат дали живеят в един и същи свят – толкова различен е погледът им и подходът им. Близнаците са свободолюбиви. Те не обичат рамките, не са особено последователни, рутината и познатото ги дразни и винаги търсят нови пътища. Козирозите са точно обратното – те могат да бъдат методични, държат на авторитета си и могат да следват предварително изготвените планове. Нямат проблем да спазват правила и обичат да са сигурни, че посоката, която поемат, със сигурност ще ги отведе към успеха. Търпеливи са, така че могат няколко пъти да падат и да стават, но няма да се откажат.

Козирозите са много упорити, понякога дори инати. Поставят ли си цел, много трудно ще се откажат от нея, независимо пред какво се изправят. Близнаците не са такива – те скачат от идея на идея, не обичат много да се вглъбяват или да си губят времето с прескачане на препятствия. Затова двата знака може да имат спорове помежду си на подобни теми, ако не осъзнаят, че са един отбор, а не съперници. Близнаците обаче са по-интелектуално насочени и много по-лесно могат да съзрат възможностите, които им се дават. И понеже рядко обмислят много, бързо се хвърлят на всяка опция. Козирогът обаче има нужда от сериозна доза доказателства, че дадена идея ще е печеливша и му е трудно да открие коя вратичка е най-правилната. Събирайки се заедно, могат да са си полезни именно в тази насока. Впрочем, заради това Близнаци и Козирог могат да осъществят много добър бизнес тандем, но не толкова интимен.

Двата знака се различават много по отношение поемането на рискове. Близнаците често просто се хвърлят напред, без даже да имат ясна концепция как да действат. Козирозите не са хора на рисковете. При тях решенията обикновено са добре обмислени, разгледани са всички възможни опции, обсъдено е с  доверени хора и чак тогава се впускат в приключение. Те не обичат да губят, затова искат гаранции, че ще постигнат успех.

Другото, по което се отличават, е отношението им към свободата. Близнаците са изключително комуникативни и социални. Обичат да са навън, в компании и да се забавляват. Козирозите не са затворени в себе си хора, но са далеч по-тихи, не държи толкова на шумните събирания. Близнаците са много свободолюбиви и не обичат ограниченията. Държат сами да правят изборите си и никой да не им се меси в тях. По принцип Козирозите обичат да контролират и да са по-силните. Близнаците нямат проблем да следват човека до себе си, стига да не са под наистина сериозен контрол и никой да не ги принуждава за нищо.

Доста усилия ще са необходими на тези две зодии, за да се съберат и да останат заедно. Трябва наистина добре да разбират и приемат другия, иначе нищо няма да се получи.

Козирог и Рак

Рак и Козирог имат невероятно добра спойка помежду си. Заедно могат да изградят един много стабилен съюз, изпълнен с много упоритост и решителност. Общо-взето в тази връзка няма спънки и проблеми. Просто тези два знака определено си пасват много добре.

Едно от най-важните неща е, че Рак и Козирог много лесно изграждат доверие помежду си, а то е много важно във всяка връзка. Държат на него, затова и вероятността единият да предаде другия е минимална. Те просто няма да се излъжат или да се предадат.

И Рак, и Козирог много държат на материалната осигуреност и сред приоритети им е да бъдат икономически стабилни. Активни зодии са, така че усърдно ще работят за постигането на финансово спокойствие. Освен това и двата знака много държат на красивите вещи и нямат проблем да изхарчат повечко пари за кола, вещ за дома или някакво красиво притежание. Така че в това отношение спорове също няма да имат, защото чудесно ще разбират нуждите си и се подкрепят в задоволяването им. Затова и помежду им има и силно уважение.

Друга обща черта между две зодии е начинът им на мислене. И двете са по-консервативни и решенията и идеите, които им идват, рядко са твърде ексцентрични и разминаващи се. Така че имат сходен подход към живота и различните житейски ситуации. Един на друг могат да си дадат много. Ракът може да успокои малко вечно устременият към кариерни успехи Козирог. Може да му покаже как да си почива и да се забавлява малко повече. Той е този, който ще носи емоцията, уюта и топлината във връзката и ще се старае да съхранява всеки ценен момент. Ракът може да бъде чудесна опора за Козирога, който винаги има някаква цел за постигане. Козирогът пък може да научи Рака на повече дисциплина, да си поставя повече цели, върху чието реализиране да работи.

Изразът, че противоположностите се привличат и допълват важи  с пълна сила за връзката между Рак и Козирог. Дори различията им всъщност носят плюсове на отношенията им. Козирогът е земна зодия и е много здраво стъпил на земята. Той е стабилен и държи на логиката, докато Ракът носи емоцията и страстта. Козирогът е подвластен на Сатурн – носител на студената мъжка енергия. Луната, която ръководи Рака, пък носи топлата женска енергия, което отново е чудесно съчетание. По принцип земните знаци се фокусират върху притежанията, а водните, какъвто е Ракът, на емоциите и интуицията.

Все пак спорове в тази връзка са възможни, като те могат да се породят от различните възприятия за света. Козирогът е много стабилна зодия и е реалист. Ракът обаче на моменти може да бъде мечтател. Понякога се връща назад в миналото и дават голям приоритет на емоциите и емоционалната страна на въпроса, което може леко да вбеси Козирога. На моменти Козирогът пък прекалява с работохолизма си. Отстрани може да изглежда като обсебен от кариерата си, сякаш за него няма нищо друго важно. Ракът пък е човек, който най-много държи на дома. И това може да създаде проблем помежду им. Но само докато не осъзнаят, че всъщност така чудесно се допълват.

Рак и Козирог се радват на силно сексуално привличане помежду си. Единствено ще е необходимо време, докато Ракът развие емоционална връзка и напълно се отпусне.

Козирог и Лъв

Тези две зодии са способни да постигнат много здрав и подкрепящ се съюз. Имат много сходни характеристики, а хубавото е, че разликите им помагат не да се отдалечават, а да се допълват. Тази връзка може да бъде много пълноценна и за двамата, нищо че отстрани е възможно и да не изглежда точно така.

Една от най-силните им общи черти е целеустремеността им към това, което правят, и това, което искат. И двата знака не се отказват лесно. Те са хора, които обичат да гонят целите си и трудно се разколебават, ако срещнат трудност. По принцип Козирозите са традиционалисти и залагат на усърдната работа и многото усилия. Лъвовете предпочитат да използват чара си и комуникацията, която владеят до съвършенство. Въпреки че имат различни подходи, с времето успяват все повече да засилят привързаността си, защото виждат сходствата помежду си.

Това, което ги кара да се привличат, е фактът, че и двата са силни личности и излъчват такава енергия. Лъвът може да покаже на Козирога забавната страна на живота, докато Козирогът може да го научи на повече усърдност и уважение на традициите. Чудесно се учат от несходствата си и си помагат един на друг да ги преодоляват.

Лъвът е знак на Слънцето, а Козирог – на Сатурн, заради което Козирогът се отличава като отговорен отдаден на задълженията си знак. Като земен знак, той държи на професионалната сигурност, докато Лъвът има нужда от свобода да разгърне своята креативност. Макар това да са различия помежду им, по този начин постигат прекрасен баланс.

Другото хубаво качество на тази връзка е, че в повечето случаи имат сходни приоритети. Възможно е на моменти да не го виждат. Проблемът в отношенията може да възникне от факта, че и двамата обичат да са прави и трудно приемат другата гледна точка. Могат да решат този проблем, ако осъзнаят, че трябва да уважават различните си мнение. Постигнат ли го, ще си помагат един на друг в постигането на целите, дори и да не ги разбират напълно. И с времето все пак ще осъзнаят, че гледат в една посока.

Тези две зодии рядко имат проблем с доверието помежду си и лъжи едва ли ще съществуват. Козирогът няма проблем с желанието на Лъва да блести и да бъде ярък и забелязван. Те просто се чувстват чудесно един с друг и не виждат смисък да развалят връзката си с лъжи.

И все пак не може всичко да бъде цветя и рози. На този съюз нерядко му куца емоционалната страна, тъй като Козирогът като цяло не е от най-емоционалните зодии. Трудно им е да изразяват любовта си, което може да се превърне в проблем. Лъвът има нужда от емоция, да му се показва, че е обичан и желан – единствен за партньора му. Ако не получава подобно отношение, в един момент може и да реши да си тръгне.

Заради липсата на силни емоции е възможно тази двойка да не се радва и на прекрасни сексуални отношения. Липсата на страст в повечето случаи води до скука, което не е никак добре за интимните преживявания.

Козирог и Дева

Това е един изключителен съюз, който стъпва на много стабилна и прагматична основа. И двата знака са земни, разумни и рационални. Общо-взето трудно се намират трудности в тази връзка.

Девата харесва отдадеността на Козирога и интензитета, който той носи в себе си. Той пък се радва на прецизността на Девата и на вниманието й към всеки детайл. Могат заедно да изградят много комфорт един за друг, чувството се удобно и приятно заедно. Дева и Козирог намират истински партньор, щом се срещнат. И двете зодии са много стабилни – стремят се към материална сигурност и имат реалистичен подход към живота. Те не витаят в облаците и рядко се самозалъгват. Девата ще помогне на Козирог да се отпусне малко и да оценява и да се наслаждава повече на нещата, които постигат. Козирогът пък дава на Девата онзи стимул и подкрепа, които са й нужни, за да завърши докрай целите си и да постигне мечтите си.

Тези два знака имат сходни виждания за това какво представлява хубавия живот за тях. Стремежите им се припокриват. Обичат лукса, красивите и скъпи вещи, изключително много държат на финансовата си стабилност и обръщат внимание дори на дребните детайли. Така че няма да имат проблем по отношение на комфорта и парите – те просто мислят в една посока. Освен това прекрасно работят заедно и ако се захванат с някакъв общ проект, нещата ще им се получават прекрасно, просто защото умеят да се адаптират един към друг.

Другият огромен плюс е доверието. Козирог и Дева са разумни знаци и помежду им цари разбирателство и доверие. Вярват си, комуникират си чудесно и в тази връзка много рядко ще се появи мрачната сянка на съмнението. Шансът да се лъжат е изключително малък, просто защото предпочитат да са честни един към друг. Изневяра също е малко вероятно да им се случи, защото Козирогът успява да дава нужното на Девата внимание и любов.

Тази връзка се крепи освен на всичко изброено, но и на много добрата комуникация. Общо-взето се разбират с две думи, умеят да си говорят по свой си начин, който често изглежда странен или непълноценен за останалите. Само че Дева и Козирог, за разлика от други зодиакални съчетания, могат невероятно лесно и бързо да разрешават конфликтите си. И при тях няма да остане неразрешен въпрос.

Черешката на тортата е сексът. Може да се каже, че тези два знака са 10 от 10, защото и в този аспект нямат проблеми. Подхождат си в интимен план, защото подхождат с уважение и разбиране, каквото и двамата искат. С времето, колкото повече засилват отношенията си, толкова по-добър ще става сексът им.

Изобщо тази връзка наистина има всички шансове за успех, защото Козирог и Дева могат да си дадат това, от което другият има нужда, без изобщо да се затрудняват един друг или да се налага да правят огромни компромиси.

Козирог и Везни

Много сложен е този съюз. Везни и Козирог имат доста малко допирни точки помежду си, което прави връзката им особено трудна за изграждане и поддържане. Двете зодии са като два различни свята, в които всичко се развива с различно темпо и през различна призма. С много търпение и желание все пак биха могли да се задържат заедно.

Една от малкото силни страни на тези отношения е доверието. Някак естествено успяват помежду си да изградят достатъчно силна вяра. И двата знака имат силно развито чувство за справедливост и някак не изпитват потребност да се лъжат. Честни и откровени са един към друг и усещат това, така че поне по този въпрос проблеми много рядко ще имат.

Всъщност Везни и Козирог могат да изградят много добро приятелство и допълване, ако се разберат и проявят разбиране един към друг. Това обаче наистина се случва много трудно.

Първо, Козирогът е много по-затворен от Везните, той е по-скоро интроверт и в неговите очи на моменти поведението на Везни изглежда странно и неприемливо. Козирогът залага повече на работата, отколкото на приказките.

Тези две зодии имат основен проблем с това, че подходът и погледът им към света са различни. Когато се захванат с обща задача, ясно и точно трябва да разпределят ролите си и да изговорят както всяка подробност, така и резултата, към който се стремят. Иначе е възможно в процеса помежду им да възникнат дразги заради различните им гледни точки.

Везните се управляват от Венера, а Козирогът от Сатурн. Уви, тези две планети нямат нищо общо помежду си и това допълнително засилва различията между двата знака. С повечко усилия, все пак, може да им се получи и тогава не просто няма да си пречат, но и ще се допълват и подпомагат. Везните са въздушен знак, а Козирогът – земен. И двете зодии залагат на интелекта и силата на ума, но просто имат различни подходи. Везните обичат повече да анализират, докато Козирозите са способни да поемат и по най-трудния път, стига да е сигурен, че той ще му донесе успех.

Двата знака трябва да са много внимателни един към друг, защото могат много да си навредят и да се наранят. Козирозите е редно да внимават да не убият вродения ентусиазъм на Везните. Те, от своя страна, може без да искат да нарушат дипломатичността, която е присъща за Козирога.

За тази връзка е много трудно да преодолее възникващите проблеми. По принцип Везните могат да се държат доста лошо, когато се обидят за нещо. Веднага се дръпват, намръщват се и започват да нападат хората без реална причина. В такива момента с тях изобщо не може да се говори, а това състояние може да продължи и много дълго – докато не отмине бурята и не решат, че вече всичко е наред. Това не е изключено да се превърне в повратен момент за отношенията им, тъй като Козирогът също ще се отдръпне, ще си изгради своя защитна система и нищо чудно в крайна сметка просто да провалят връзката си.

В сексуален план на Везни и Козирог също не им е много лесно. Помежду им не съществува кой знае колко силно привличане, а и активността им е различна. Просто наистина им трябва много време и търпение, за да се напаснат.

Козирог и Скорпион

Особено интересен и противоречив в някои аспекти е съюзът между Скорпион и Козирог. Като цяло могат да се чувстват много добре заедно, да бъдат истински партньори и заедно да се научат на много неща, да придобият ценни знания и постижения. Решат ли, че искат да бъдат заедно, трудно ще се намери нещо, което да ги спре.

Обикновено е по-трудно началото. Изграждането на доверие и постигането на истински комфорт може да им отнеме време. Не им е лесно да се разкрият един пред друг, не е изключено да проявят известен срам. С течение на времето обаче ще разберат колко много могат да си дадат един на друг, ако се отпуснат.

По принцип Скорпионът търси истинско сближаване, дълбочина в чувствата и искреност. Спокойно може да научи Козирога да гледа отвъд повърхността на нещата, да се вглежда повече в дълбочината и да търси повече от това, което се вижда на пръв поглед.

Плутон и Марс управляват Скорпиона, а Сатурн – Козирога. Първите две планети носят агресия, кураж, сексуална енергия и прераждане, а Сатурн насочва към усърдието, отговорностите, амбицията. Комбинацията от тези три планети е невероятна.

Козирог и Скорпион често изграждат много сериозни отношения. При тях спонтанността няма място, много рядко ще предприемат някакви импулсивни действия. Всъщност заедно ще предпочетат да се занимават с конструктивни и смислени дела, отколкото с необмислени приключения. Плюс е, че търсят перспективата и логиката дори и в общите си хобита, но същевременно липсата на импулсивност може да е проблем. Не е изключено напълно да забравят за забавлението, за малките сладости от импулса и така да превърнат бита си в твърде скучен и едноцветен.

Един от големите минуси е инатът, който е типична черта на характера им. Ако решат да го проявят по даден въпрос или проблем, могат сами да си създадат наистина сериозни неразбирателства и ненужни спорове, да попаднат в лабиринт от скандали и заяждания, което само ще развали отношенията им. Просто е много важно да се научат да говорят истински един с друг, да се изразяват точно и ясно и да слушат какво им казва другият. Както и да проявяват разбиране един към друг.

Но най-голямото препятствия пред Козирог и Скорпион е постигането на емоционален баланс. Това са силни зодии, които не обичат да показват слабост, а освен това Козирогът е много по-практичен и рационален знак, който не залага толкова на емоциите. Често може да се случва да не признават един пред друг проблемите си, да не си споделят трудностите и да не си споделят, когато се чувстват по някакъв емоционален начин зле. Просто и двамата държат да изглеждат силни в очите на другия, а това не е никак добре. Замаскирането на проблемите и тяхното нерешаване в крайна сметка може да доведе до отдръпване и конфликти.

Сексът е сред сериозните предизвикателства в тази връзка, защото не им се получава много лесно на тези два знака. Скорпионът е най-страстният знак, но му е трудно да се отпусне пред Козирога. Доста често тези две зодии не могат да постигнат интимна свързаност на емоционално ниво, а остават единствено на физическо такова.

Козирог и Стрелец

Истинско предизвикателство е тези два знака да си допаднат и да се задържат заедно. Те са противоположни знаци, което означава, че помежду им повече различия, отколкото допирни точки. Това, разбира се, не означава, че връзката им е задължително обречена на провал. Просто в повечето случаи изисква малко по-усилена работа.

Още от самото начало Стрелец и Козирог се сблъскват с трудностите и може да сметнат, че нямат общо бъдеще. Различията почти винаги веднага изпъкват на повърхността и им е трудно да видят положителните си страни. Просто защото са много различни. Стрелецът е екстроверт, търсач на нови знания и често импулсивно се впуска в новото, гледа по-глобално. Козирогът пък е човек на детайлите, пасивен, на моменти дори срамежлив. Не обича да оставя нещата недовършени, за да се впусне в нещо ново. В началото той може да сметне Стрелеца за твърде необуздан, а Козирогът пък да изглежда надут.

Но ако си дадат шанс, заедно могат да се научат на наистина много и да си дадат много. Стрелецът може да внесе в живота на Козирога красотата на спонтанността, приключенията и свободата. Да го накара да се поразчупи, да не бъде толкова стегнат и просто да се радва на живота. Стрелецът пък може да се научи да обръща по-голямо внимание на детайлите, да осъзнае, че в живота значение имат и дребните неща.

Стрелец се управлява от Юпитер, а Козирог от Сатурн. Юпитер е символ на знанията, философията и развитието, а Сатурн – на усилената работа, амбицията и отговорностите. Както вече стана ясно, в началото им е трудно, но в един по-напреднал етап на отношенията им, двата знака се влияят позитивно и успяват да се обогатят.

Стрелецът по принцип има по-философски поглед към живота, докато Козирог – по-рационален. Той обича да премисля всички факти и всички възможни последствия от дадено нещо, преди да го предприеме. Стрелецът не обмисля по такъв начин различните събития в живота си, способен е да вземе дадено решение, просто ако знае, че това ще му донесе удоволствие. Хубавото в тази връзка е обаче, че никой от двамата не се стреми да се налага на другия и да се опитва да бъде лидер.
И все пак различията си казват думата. В много случаи Козирогът трудно приема лековатия начин, по който Стрелец възприема света. Козирогът обича плановете и гледа на живота през призмата на ума и логиката, докато Стрелецът е подвластен на чувствата и тези различия Козирог много трудно приема.

Сексът също не е сред силните страни на тази двойка. За жалост характеровите различия оказват влияние върху сексуалните им преживявания. За Стрелеца сексът е едно удоволствие, докато Козирогът го приема много по-сериозно, като доказателство за нещо много силно. Подходът им е различен. Още по-неприятното е, че по принцип и двата знака не са много страстни и трудно могат да запалят пламъка помежду си и да го поддържат жив, когато нещата във връзката им не вървят.

Козирог и Козирог

Това е един наистина страхотен съюз, който може да промени живота на двамата участници в него напълно и в положителен аспект. Козирозите са упорити хора и са способни да направят какво ли не в името на това връзката им да продължи и да цъфти.

Тази зодия е подвластна на Сатурн и заради тази планета се стреми да постига целите си чрез усилена работа и честни действия. Връзката между два Козирога се характеризира с любов, лоялност и преданост, защото и двамата се стремят точно към това. Нямат проблеми с факта, че всеки е обърнал поглед към кариерата и личните си проекти. Напълно се разбират в това отношение и си дават нужното пространство за него.

В очите на околните понякога могат да изглеждат консервативни, защото са земни знаци. Те обаче си имат свой живот, в който усърдната работа е средство за постигане на кариерни успехи и финансова стабилност. Нямат проблем с разпределянето на общите отговорности. Козирогът обича материалното, не се свени да се хвали с постигнатото и не му липсват нови и нови идеи, които да го движат напред.

По принцип могат да общуват, но точно комуникацията е едно от нещата, които куцат на тази двойка. Една от причините е, че те почти постоянно се състезават, искат да се докажат кой от двамата е по-добър. От това обаче страда доверието помежду им и съответно честната и пряма комуникация. Те няма да се лъжат, но ще премълчават. Дори и да са на едно мнение, ще им е трудно да го установят, именно защото не провеждат качествени разговори. Успеят ли да преодолеят този проблем, ще са много по-добър екип.

Друга сериозна пречка в тази връзка е студенината, която умеят да създават. Козирозите не са романтични, емоционални и сантиментални. Те са аналитични, рационални и искат да контролират положението. Предпочитат да дават превес на ума си вместо на емоциите и ги държат на страна. Изключително трудно им е да си признаят, че са влюбени, което също не се случва много лесно. Затова когато два Козирога се съберат, минава ужасно много време, преди да си кажат заветните думички. Те не обичат да дават сила на чувствата, защото смятат, че това ще ги направи слаби. За някои това може да не звучи като проблем, но всъщност е, защото липсата на страст и силни чувства може да им попречи да създадат истински силна връзка. Те може просто да стоят на известно разстояние един от друг, без да осъзнават, че това не е нормално.

Имайки предвид всичко това, може би се досещате, че и сексът не им се получава много лесно. Козирозите са много практични и рационални, а това не върви ръка за ръка с добрия секс. Могат да намерят партньор от друг знак, с когото да се разчупят, но два Козирога трудно могат да се предразположат един друг. По принцип обичат секса, но трябва да се освободят от границите, които сами си поставят и от прекалено обмисляне. Ако не успеят да го направят, ще им е прекалено трудно да имат качествени интимни преживявания, което няма как да не се отрази на връзката им като цяло.

Козирог и Водолей

Връзката между тези два знака не е никак лесна. Доста различни са, малко са сходствата помежду им и ако не се абстрахират от тях, ще им е трудно да се задържат заедно. Направят ли го обаче, са способни да създадат неразрушим съюз, в който да се чувстват повече от прекрасно.

Козирог и Водолей приличат на двойка, изградена от противоположности. По принцип са много настойчиви, държат на своето и невинаги им е лесно да правят компромиси. По природа Козирогът е по-тих, рационален и не се хвърля необмислено в нищо. Водолеят обаче е шумен, бърз, ненаситен, доста по-социален и в много случаи идеалист. Той не обича рутината, за него тя е убийствена. В очите на Козирога обаче често действията му изглежда странни и нелогични и опитвайки се да ги разбере, понякога изглежда сякаш се опитва да го контролира.

Водолеят е човек на свободата, компаниите и личното пространство. Но Козирогът цени границите и се старае да ги спазва. Затова не му е лесно да възприеме това свободолюбие на Водолея, не е изключено и да се подразни от твърде социалното му поведение. Водолеят има нужда от постоянна интелектуална стимулация, да му се случват нови и вълнуващи неща. Козирогът обаче предпочита да върви по вече познати и изследвани пътища, спазвайки наложените правила. Затова не им е много лесно да намерят общо занимание, на което и двамата истински да се наслаждават. В този аспект обаче Водолей може да помогне малко на Козирог да излезе от рамките, които сам си е поставил, и да отвори очите си за магията на света.

И двата знака са подвластни на Сатурн, а Водолей и от Уран. Сатурн им да двама целеустремеността и прогресивното мислене. Това ги прави добър съюз, защото им помага да действат като истински отбор за постигането на общото благо.  Уран обаче носи на Водолей различното и по-екстравагантното. Той е въздушен знак, докато Козирогът е земен. Водолей обича да изследва живота и всичко в него, а Козирог търси винаги някакъв резултат. Заедно могат наистина да постигнат много, защото са упорити, но просто трябва да осъзнаят, че различията им не са фатални.

На моменти може да се превърне в проблем това, че Водолеят има нужда от свобода и не се стреми да прекарва цялото си свободно време с Козирога, което да направи Козирогът отмъстителен.

Водолей Козирог не са двойка, която може да се похвали с дълбока емоционална свързаност. Те по принцип не са емоционални хора. Трудно им е да говорят за чувствата си, особено пред голяма аудитория и често са определяни за егоисти. В компания няма да ги видите да се държат за ръцете, да се прегръщат и да демонстрират непрекъснато любовта си. Просто изобщо не са такива.

И е леглото не им е много лесно на тези двамата. Всъщност много трудно биха се напаснали, защото искат различни неща. Водолеят е експериментатор, обича новото и авантюрите. А Козирогът е пълна негова противоположност в леглото. В него няма толкова много страст и в някои случаи Водолеят просто няма нужното търпение да го изчака напълно да се отпусне.

Козирог и Риби

Козирог и Риби са една много интересна комбинация. Изглеждат като пълни противоположности, но са способни да предизвикат истинско обожание един в друг и да изградят честна и лоялна връзка.

Рибите са мечтатели и са много емоционални, но са мили по природа, което истински впечатлява Козирогът. Той пък привлича със силата си и усърдието, което влага във всичко. Връзката им едва ли ще тръгне пламенно и страстно. По-скоро отношенията им ще се развият бавно, но за сметка на това ще построят стабилен съюз.

Като характери все пак са доста различни. Козирогът е доминиращ знак и с поведението си понякога може да нарани или обиди чувствителните Риби. Те обаче трябва да се научат, че той не действа срещу тях, а просто е такъв характер. За да просъществува връзката, Козирогът е добре да не забравя емоционалността на Рибите и да зачита техните дълбоки чувства. По принцип Козирогът не споделя много и не обича да се разкрива, което може да предизвика недоверие от страна на Рибите. Всичко това обаче изисква търпение и работа във връзката.

Козирогът се влияе от Сатурн, а Риби – от Юпитер и Нептун. Сатурн е планетата на отдадеността, властта и отговорността. Юпитер носи на Рибите по-висше знание, а Нептун ги прави замечтани и понякога потънали в илюзиите си. Козирог е земен знак, а Риби – воден. Хубавото е, че и двата знака обичат красивите вещи и се стремят да притежават такива. По този начин показват колко изтънчени по природа са и какви естети са.

В тази връзка двамата партньори има какво да си дадат и на какво да се научат. Козирогът е зодия, която почти винаги е строго фокусирана само върху това, с което в дадения момент се занимава. Рибите обаче имат способността да се прехвърлят от проект на проект, да скачат от едно на друго. Те могат да научат Козирог да не бъде толкова статичен и да си позволи да мечтае. Превъзходно го вдъхновява и стимулира.

Хубавото е, че и за двамата комуникацията е важна и разбират, че тя е ключът към успешната връзка. Не им е лесно да се разкрият пред другия и това се случва постепенно. Пречка може да се появи, ако Козирогът прояви агресивност и нежелание да отстъпи, а категорично държи само и единствено на своето мнение. Тази зодия доста често се смята за права по най-различни въпроси, само че с Рибите удрят на камък, защото те са хората на принципите и също много трудно отстъпват. Най-добре би било да се опитат да приемат и другата гледна точка или поне да си позволят да се съгласят, че всеки може да има свое мнение.

Макар да имат своите различия, Риби и Козирог удрят истински джакпот заедно в сексуален план. Те наистина си пасват невероятно добре що се отнася до интимните преживявания. Привличането помежду им е изключително силно, могат напълно да задоволят нуждите си. Спонтанни са в сексуалния си живот, а особено щом се отпуснат, много рядко ще им се случва да не си изкарат добре в леглото. И това се дължи до голяма степен на чувствителните Риби.