Партньорски хороскоп за зодия Рак

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Рак

Рак и Овен

Това е връзка, която на пръв поглед изглежда невъзможна, а в някои случаи дори изтощителна и вредна. Но само на пръв поглед и само ако представителите на тези два знака не осъзнаят колко добър съюз могат да изградят. Общо-взето Овните и Раците нямат нищо общо помежду си и точно това е тайната съставка на хармонията, която биха могли да постигнат.

За Овните е известно, че са огнени и буйни, импулсивни и понякога остри. Раците пък са точно обратното – тихи и обрани, понякога пасивни, затворени в себе си, обмислящи твърде много всичко и най-важното – изключително чувствителни. Основните проблеми в една такава връзка могат да произтекат от две направления. Първото е голямата емоционалност на Раците, която ги кара твърде често да сменят настроенията си. Това може да подразни Овенът, който хич не обича да бъде разиграван. В такива моменти той може толкова много да се ядоса, че да стане груб и арогантен и да нарани Рака, без реално да го иска. Това е и вторият рисков момент в един такъв съюз. И двете неща могат да бъдат преодолени, ако двамата се научат да се разбират, дават си време, изслушват се и установят, че могат да превърнат различията си в основа на прекрасна връзка.

Овенът е подвластен на страстния Марс, а Ракът – на емоционалната Луна. От една страна, Ракът може да бъде силно привлечен от страстната натура на Овена и да си позволи да излезе на черупката си, да се разчупи, да бъде по-уверен и да се научи как да използва силните си страни. От друга страна, Ракът може да „окопити“ бурния Овен, да го научи на повече спокойствие, търпение и хармония. Да му покаже, че не във всяко нещо трябва да се хвърля страстно, без да го е обмислил и преценил.

Единият знак е огнен, а другият – воден, което им помага да действат много добре заедно в екип. Едно от основните общи неща между тези две зодии е желанието им да защитават другите. И Раците, и Овните са много добри в това и умеят да го правят, което означава, че могат чудесно да застават един до друг в трудните моменти и да обединяват усилия за обща кауза. Освен това хубавото на една такава връзка е, че и двамата изпитват взаимно уважение и държат да запазят равенството в отношенията си.

Рак и Телец

Връзката между Телец и Рак е една от най-стабилните в зодиака. Тези два знака много си приличат, допълват се, с което си гарантират спокойни и безоблачни отношения. Не напълно и не във всеки случай обаче. Именно част от характеровите особености на двете зодии може да станат повод за конфликти, разминавания и в крайна сметка за раздяла.

Когато Телец и Рак се съберат, от тях лъхат хармония и нежност. И двата знака са ориентирани предимно към любовта, работят и мислят за връзката си повече, отколкото за външния свят. Затова те имат големи шансове да изградят здраво и стабилно семейство. И за Рака, и за Телеца идеалната вечер е в домашния уют, в собствената им компания, а не навън сред големи и шумни компании. Така че в една такава връзка рядко има конфликти по отношение на това как прекарват времето си заедно.

Другият голям плюс в едни такива отношения е, че и двата знака са чувствителни и емоционални и когато са наистина влюбени, дават всичко за човека до себе си. Умеят да се грижат за партньора си, стига наистина да се доверили и да са го допуснали до себе си. Ракът дава на Телеца нежността, от която той има нужда. Носи му вдъхновение и дава повече живот и разнообразие във връзката. От своя страна, Телецът може да осигури на Рака сигурността, от която той има нужда. По принцип Раците се нуждаят от хора, които да ги закрилят и на чието рамо мога да се опрат, а Телците се справят чудесно с тази роля. Особено що се отнася до пари. Телецът е знак, който е силно ориентиран към материалното и работи усърдно за него, така че той с охота ще осигури и финансова сигурност на Рака.

Проблемите в една такава връзка по принцип са рядкост, но все пак не са напълно изключени. И двата знака са раними и понасят тежко предателствата. Затова ако един от двамата или и двамата имат горчив опит от предишни връзки, ще им е много трудно да се доверят един на друг и истински да се отпуснат. Изискват се големи усилия. И Телците, и Раците са много ревниви, така че сцените на ревност не са изключени.

И двете зодии са по-сръдливи, склонни да се преувеличават, което може да доведе до чести конфликти за безсмислени неща и по-трудно разрешаване на споровете. Ракът има склонността да се цупи за какво ли не, така че Телецът трябва да прояви по-голямо разбиране към него.

Разминавания помежду им могат да се получат по финансовите въпроси. Понякога Ракът неглижира материалното, което може да подразни Телецът. Той пък може да изглежда повърхностен и материалист в очите на Рака.

Като цяло връзката между тези два знака почти винаги е обречена на успех. Съберат ли се, за другите изглеждат като идеалната двойка.

Рак и Близнаци

Доста сложни са отношенията между Рака и Близнаци. Единият знак е воден, другият – въздушен. Единият се подчинява на Луната, другият на Меркурий. Казват, че противоположностите се привличат, но това далеч не означава, че могат да се напаснат и да се превърнат в позитив. Не че не се случва, просто е твърде трудно и отнема много време и компромиси.

Тези два знака са изключително различни. Природите им са различни, начинът, по който възприемат света, желанията и целите им. Те дори имат различни предпочитания на теми за разговор. Да, в началото тези различия не се усещат чак толкова много. Но когато връзката започне да се задълбочава, минусите излизат наяве.

Ракът по природа е невероятно емоционален. Той е изграден от чувства и те са водещи за него. Докато Близнаци са по-интелектуално насочени, по-философски настроени. Раците са по-затворени, те са свити в черупката си и много трудно излизат от нея. Обичат да говорят за чувствата си, да ги коментират и анализират, но едновременно с това им е и някак трудно директно да ги заявяват. Близнаците са точно обратното. Те обичат ясната, точна и директна комуникация. Харесва им да говорят и постоянно да комуникират. Но не и за чувства. Техните предпочитани теми за разговор се отнасят до живота, целите и стремежите, философията, че даже и за другите хора понякога.

Уви, с това не се изчерпват проблемите, които възникват в един такъв съюз. Ракът е затворена зодия. Не е толкова социален, няма нужда да комуникира с различни хора. Характерна черта е са много семейно настроение и домашният уют и благото на домашния бит стоят на първо място за тях. Много често биха предпочели да си останат вкъщи, вместо да излязат навън. Не и кой знае какви почитатели на новото и различното. Близнаците са напълно противоположни. Те не обичат чак толкова да си седят вкъщи. Чувстват се много добре, когато често излизат и са в големи компании. Харесва им да се запознават с нови хора. Двата знака не могат да разберат тези различия помежду си. Ракът не може да си обясни нуждата на Близнаци все да е навън и това може да го изнерви. На Близнаците пък бързо ще им доскучае все да са вкъщи. Не се наслаждават толкова на домашната храна и подредения дом, колкото Ракът.

Доверието също им куца. Раците много трудно се доверяват, а жадуващата за комуникация с различни хора натура на Близнаци не им помага да се доверят. Силната емоционална връзка, от която Ракът има нужда, може да се стори обсебваща за Близнаци. И сексът може да им е труден, защото на Раците им е трудно да говорят какво искат.

И все пак тази връзка си има и своите позитиви. Раците могат да се разчупят малко и да станат малко по-комуникативни и отворени за нови преживявания. Близнаците пък могат да се научат да са малко по-спокойни и сдържани, да ценят повече нещата, които имат. Загрижеността, която Ракът по принцип проявява към партньорите си, също много се харесва на Близнаци.

Връзката между тези два знака е наистина трудна. И все пак ако наистина искат да са заедно, могат да докажат, че невъзможни неща няма. А и комбинацията между мисъл и емоции може да доведе до невероятни резултати.

Рак и Рак

Някога чудили ли сте се какво значи двама души да са истински отдадени един на друг? Е, връзката между два Рака може да ви даде категоричен отговор. Това, че са еднакви не създава противоречия помежду им, а напротив – помага им да се радват на безкрайна хармония, спокойствие и разбиране – всичко, което искат от една връзка.

Късметлии са Раците, които са срещнали друг Рак, и само тези, които се радват на такъв съюз, могат да го разберат. За Раците е важно да намерят сродната си душа и да останат с нея. Тази, която истински ги обича, цени, уважава и е готова да ги защити. И най-важното – тази, която няма да ги предаде. Точно затова в тази връзка двата Рака много добре разбират от какво има нужда другият. Раците са подвластни на Луната и са невероятно емоционални. Те са сред най-чувствителни знаци в зодиака и затова имат необходимостта да изграждат дълбоко емоционални връзки. Рядко се отдават на мимолетни афери, просто защото търсят нещо съвсем различно. Затова им трябва човек, който да може да разбере емоционалната им страна и да им отговори подобаващо.

Ракът е силно интуитивна зодия и лесно усеща, когато нещо се случва. Затова на двата Рака няма да им е трудно, ако има някакъв проблем или нещо тревожи един от тях. Те не се притесняват да говорят за чувствата си, така че в тази двойка рядко има недоизказани приказки, тайни или премълчаване. Допуснат ли се един до друг, което ще е едно от изпитанията им, ще си казват всичко.

Раците са водни знаци и често менят настроенията си. В началото на връзката това може да създава дребни неразбории, но хубавото е, че умеят да говорят, да се разбират и да изчистват недоразуменията, така че това не е съществен проблем. По-важното е да изградят помежду си силно доверие – този знак по принцип е доста мнителен.

Хубавото на тази връзка е, че и двамата партньори имат сходни нужди и възгледи за живота. Раците изключително много държат на дома си. За тях той е най-сакралното място. Черупката, в която могат да се скрият от агресивния и лош свят. Ракът обича да си седи вкъщи и няма нужда непрекъснато да е навън в шумни компании. Затова двата Рака се чувстват много добре заедно в тишината и уюта на дома. В началото на връзката може да излизат често и да се забавляват, но след това е много вероятно да се затворят заедно. Това само е минус на тази връзка, защото двамата могат да забравят да се социализират.

Като хора, които държат на дома и на връзката си, се стремят към материални удобства. Двата Рака заедно усърдно ще работят, за да имат това, което искат и ще гонят заедно общите си цели. Освен това са готови да се защитят един друг винаги, когато се наложи.

И в сексуален план двамата Рака си пасват идеално. Те са хора, които правят любов, а не просто секс. Емоциите са водещи и когато виждат, че другият човек им отговаря със същото, дават воля на дълбоките страсти, които таят в себе си.

Рак и Лъв

Връзката между Рак и Лъв е доста интересна. Тези два знака могат да се съчетаят изключително добре, но също така вероятно е нещата помежду им изобщо да не се получат. Връзката им може да прилича на красив роман или да е поредица от разминавания.

От една страна и двете зодии са силно емоционални. Те държат на връзките си и държат на емоционалната свързаност с партньора си. Във връзките за тях са важни отдадеността, грижата и истинската и пламенна любов. И двамата са склонни да обсебват човека до себе си и много държат на лоялността. В личните отношения и Ракът, и Лъвът имат сходни нужди, така че лесно си дават един на друг това, от което другият има необходимост. За тях е важно да има сплотеност, да имат сигурност във връзката и много ценят домашния уют. Освен това материалното ги вълнува. Лъвът доста повече, но и Ракът се стреми към добро материално ниво. Умеят да работят за това, което искат, така че по тези въпроси също си съвпадат.

В тази връзка по-яркият и изпъкващ е Лъвът, просто защото той винаги иска да е център на вниманието и да блести. Той носи страстта, а Ракът е по-чувственият и изпитва нужда да се грижи за партньора си. По принцип и двата знака се славят със силни умове, само че понякога имат различни подходи и нерядко се случват разминавания в гледните им точки. Затова ще им е необходимо да се поставят по-често в обувките на другия и да погледнат през неговата призма. Единствено така биха могли да постигнат консенсус. Свикнат ли с това да чуват и чуждото мнение, могат да си помагат да се развиват като личности и да вървят напред.

Лъвът е подвластен на Слънцето и също като него обича да свети ярко. По принцип Лъвът е егоист, той има много силна енергия и носи огромна доза ентусиазъм. Ракът пък се води от страстната и чувствена Луна. Той обича да се грижи за другите, ръководи се от емоцията. Слънцето и Луната са тясно свързани, затова и има големи шансове съюзът между Рак и Лъв да се получи. Само че като характери те имат и много различия.

Лъвовете адски много обичат похвалите. За тях е задължително другите, най-вече партньорът им, да им се възхищават и да си засипват с комплименти. Способни са да летят в облаците и да дават обещания на базата на мечти, а не на реалността. Това може да вбеси Рака, който е много по-практичен, здраво стъпил е на земята и държи и партньорът му да е така.

Не е изключено Лъвът да забрави, че трябва да дава любов на Рака. При това не малко. Лъвовете имат нужда непрекъснато да им се казва колко са велики и в мисли за себе си може да се отнесат и да забравят, че за да получиш любов, трябва и да дадеш.

По принцип и двата знака обичат да ръководят и се стремят да са лидери във връзката, само че разбират това лидерство по различен начин. Ако не приемат връзката си даденост, могат спокойно да се разберат от двамата командва.

Ракът и Лъвът имат различни потребности и за социалния живот. Ракът предпочита да излиза с партньора си и с близките приятели. Той не обича да е център на внимание, неприятно му е погледите да са вперени в него. Но не и Лъвът. Той се стреми към вниманието и обича да ходи на шумни места с много и най-различни хора.

Рак и Дева

Тази връзка е доста интересна, защото тези два знака едновременно много си подхождат, но имат и немалко различия. По принцип тези отношения започват малко бавно и нетолкова обещаващо. Може да изглежда, че в началото буксуват. Само че не се подлъгвайте и им дайте време, защото колкото повече месеци минават, толкова по-здрави стават отношенията между Рака и Девата. Този съюз общо-взето е като червеното вино – колкото повече отлежава, толкова по-хубаво става.

Една от силните страни на тази връзка е, че и двата знака са здраво стъпили на земята и са усърдни. Обичат материалните неща, харесват да са заобиколени от красиви предмети и не са мързеливи да работят достатъчно, за да си осигурят. Дисциплинирани са, което означава, че когато си поставят общи цели, заедно ще работят за постигането им. Освен това Девите с удоволствие биха помогнали за осъществяване мечтите на Раците, което е гаранция и за хармония.

И двата знака по принцип са честни и открити. Умеят да се възхищават на човека до себе си и да се отдават, така че в тези отношения рядко има липса на доверие. Планетите им – Луна и Меркурий, са близо до Слънцето, което означава, че и те седят близо един до друг. Ракът често е привлечен от интелигентността на Девата и способността й да се адаптира и нагажда. Девата пък харесва скритата мощ, което Ракът притежава, както и способността му да се отдава на хора и каузи.

В тази връзка по-чувствителните ни са Раците. Те се водят от емоцията и те са тези, които изграждат повече емоционално обвързаност и се грижат повече за нейното поддържане. Девата има по-интелектуален подход към живота, не залага толкова на чувствата. Все пак обаче този знак се слави с голямата си проницателност и може да усеща и разбира много добре партньора си, което е много важно за емоционалния Рак.

Проблеми в тези отношения не са невъзможни. Напротив. По принцип Девата е критична, тя по природа е перфекционист и обича нещата да са изпипани. Ако не са – няма да си замълчи. В случай, че прекали с критичните коментари, може сериозно да нарани Рака, който е много лесно раним и една дума може сериозно да го натъжи. Решението на този проблем е Ракът да осъзнае, че критиките не са лични и не целят да обидят. Просто Девата обича да казва това, което вижда и го прави с намерението да помогне и да подобри качеството.

Раците по принцип са хора, които обичат плановете и обичат сами да си ги правят. Девата трябва да подходи малко по-спокойно, докато Ракът я допусне в плановете си. Не бива да го насилва. Природата на Раците е такава, че те обичат рутината и харесват умереното темпо. Девите обаче са малко по-различни. Те предпочитат предизвикателствата и не искат дните им да са еднакви. Често жадуват за бягство от рутината. Ракът обича дома си и да прекарва време там, докато Девата е по-социална зодия, жадуваща за нови преживявания. Освен това тя обича да показва публично любовта си, което никак не се нрави на Рака. Той не обича да парадира с тези чувства и предпочита да пази личния си свят само за себе си.

Рак и Везни

Връзката между Рак и Везни до известна степен прилича на тази между Рак и Дева. Но само до известна степен. В началото ще им изглежда, че нямат нищо общо и отношенията им са невъзможни. Ако влечението им е силно и все пак си дадат шанс, постепенно с времето ще открият, че имат много сходства и заедно могат да се чувстват много добре. Стига да проявят разбиране и да направят известни отстъпки, обаче.

Една от положителните черти на този съюз е, че и двата знака имат отношение към красивите неща. Луксът не им е далечен, държат на красотата и уюта в дома. За тях е важно да живеят добре, да имат малко по-висок стандарт и да разполагат с качествени и красиви вещи. Освен това не са от най-големите купонджии. Доста често ще предпочетат да си останат вкъщи, вместо да са навън в голяма компания. Така че по отношение на свободното им време нямат много конфликти. Възможно е обаче да прекалят със стоенето вкъщи и да забравят, че новите изживявания разгарят връзката и я обновяват.

И за двете зодии е много важно да изградят сигурни и стабилни отношения. Могат чудесно да съединят емоциите и интелекта си, просто ще трябва да си дадат време, за да се случи. Ако си дадат време, могат да изградят една особено хармонична връзка и да зареждат и околните с топлината и романтиката, която носят като двойка. Макар че Везните залагат повече на интелектуално и гледа по-психологически на живота и за двата знака е важно във връзката изразяването на чувствата да е взаимно, така че рядко ще се чувстват пренебрегнати или неразбрани по този въпрос. Раците особено силно се впечатляват от чара и тактичността на Везните. Те, от своя страна, трудно устояват на стабилността, уюта и грижовността, които Раците носят със себе си. По принцип Везните обичат някой да се грижи за тях. Ако обаче тази грижа се превърне по-скоро в обслужване, ще стане проблем. Раците са грижовни, но не търпят някой да ги използва и много бързо ще се усетят и ще си тръгнат. Един от минусите на тази връзка е, че и двата знака не са много решителни и трудно поемат рискове, така че ще им е трудно да се стимулират и да си дават кураж в такива моменти.

Както в началото стана ясно, между Рак и Везни има все пак някои различия, които далеч не са маловажни. Везните имат способността да се откъсват от реалността и да летят малко повече в облаците, което на моменти ги прави и безотговорни. А това са черти, които Ракът просто не може да понася. Той е стриктен, организиран и здраво стъпил на земята и търси точно това в партньора си.

Не е изключено да имат проблеми в разбирането един на друг, защото Везните имат по-психологически поглед, докато за Раците най-важни са емоциите и емоционалната им стабилност и сигурност. В случай, че Ракът се почувства наранен, той може много сериозно да се затвори в себе си, което пък да изнерви Везните. Просто трябва да разберат, че имат различен подход.

В сексуално отношение Рак и Везни не са най-добрата двойка. Между тях няма особено силна страст и гледат по различен начин на секса. С времето биха могли да се напаснат и да постигнат хармония в този аспект, но реално сексът никога няма да е приоритет в тези отношения.

Рак и Скорпион

Връзката между Рак и Скорпион може да служи за пример на околните. Тези две знака се съчетават невероятно добре и си подхождат повече от перфектно. Помежду им има достатъчно много прилики, които да гарантират за успеха на отношенията им.

Този съюз се основава на много силна страст. Скорпионът по принцип е най-страстният знак в зодиака, а Ракът е изключително емоционален, така че лесно бива завладян от страстта, нищо че е по-свенлив. Не се изненадвайте, ако забележите, че често си правят комплименти – те просто наистина много се харесват и държат да си го покажат. Тези две зодии се комбинират невероятно добре и умеят да се балансират и да допълват слабите си страни.

И Рак, и Скорпион приемат живота от емоционалната страна. За тях е важен домашният уют, затова заедно могат да го постигнат повече от перфектно. Обичат да пазаруват вещи, предназначени за дома, и са хора, които обичат да прекарват време вкъщи. Затова и се стремят към комфорт там. И за двата знака семейството е много важно. Държат на близките си и са лоялни към тях. Именно заради това не е много трудно да изградят доверие един към друг. По принцип и двата знака са ревниви, но след като усетят, че наистина държат на връзката си, ще им е много лесно. Скорпионът е от хората, които могат да бъдат отмъстителни, ако някой ги предаде. Във връзката с Рак, за щастие, такива моменти биха били много редки, просто защото лоялността е на първо място и за двамата. Може все пак да се появят по-напрегнати ситуации, но бързо ще успяват да ги изчистят, защото умеят да говорят един с друг.

Ракът се управлява от Луната, а Скорпионът от Марс и Плутон. Луната и Марс се съчетават изключително добре. Луната е символ на растежа и прераждането, а Марс носи страстта и романтиката. Скорпионът по природа е интензивен знак, което силно привлича Рака. Освен това и двата знака са водни, което им гарантира, че ще могат да създадат една наистина дълбока връзка, каквато много малко знаци могат да изградят. Скорпионът може да насочи погледа на Рака отвъд повърхността на нещата, докато Ракът може да потопи Скорпиона в море от емоции.

Едно от качествата, които силно привличат Скорпиона, е практичността на Рака. Той пък харесва ревността на Скорпиона, тъй като разбира, че по този начина Скорпионът изразява любовта си. По принцип разговорите им се получават и се разбират толкова добре, че понякога изобщо не са им нужни думи, за да постигнат хармония и баланс. Ценностите им се припокриват впечатляващо добре и затова заедно могат да се развиват и да работят заедно.

Разбира се, не са изключени конфликти, особено когато говорят емоциите, а това се случва нерядко при тези два знака. Обикновено Ракът започва споровете, но и Скорпионът не му отстъпва и не търси веднага помирение. Хубавото е, че все пак и двата знака обичат да изясняват проблемите и да ги решават.

В сексуален план тези зодии напълно си пасват. Както вече стана ясно, страстта при тях е в пълни дози, а това им гарантира чудесни интимни преживявания.

Рак и Стрелец

Това е от онези връзки, чието изграждане има нужда от немалко работа, търпение и компромиси. По принцип тези два знака са много различни, имат доста различни виждания за живота и потребности. Но това далеч не означава, че не могат да бъдат заедно. Могат, стига наистина да го искат и да се борят за това.

Началото на тези отношения е трудно, но с течение на времето Рак и Стрелец ще видят, че има какво да ги свързва. По принцип Стрелците се държат така, сякаш не търсят нищо ангажиращо и просто искат да се забавляват. Ракът обаче не приема подобно поведение и иска партньорът му да му покаже, че държи на него. С времето обаче Стрелецът все повече започва да харесва емоционалната подкрепа, която Ракът носи. Стрелецът може да внесе разнообразие и ентусиазъм в живота на Рака. Той, от своя страна, може да осигури на Стрелеца уют и комфорт, убежище и сигурно място, в което да развива мечтите си.

Това, което е общо между тези два знака е желанието за нови знания, както и фактът, че не обичат да усложняват живота си. Умовете им работят по сходен начин и имат сходни възгледи и ценности, така че на това ниво разбирането не им е толкова трудно. Освен това могат лесно да намират за какво да си говорят, така че неловкото мълчание би било рядкост.

Ракът е под влиянието на Луната, която е символ на любовта и грижата. Стрелецът пък е под контрола на Юпитер – планетата на късмета, оптимизма и приключенията. Като енергии се допълват много добре, така че заедно сформират чудесен екип.

Само че разликите са немалко между тези две зодии. Най-трудно на Рака и Стрелеца ще им бъде да постигнат доверие помежду си, защото имат различно виждане за живота и комуникацията с околните. Стрелците са флиртаджии и общуват с околните със закачки, без реално да влагат нещо кой знае какво в това. Хората от тази зодия се характеризира като големи любовници, но обичат да бъдат харесвани и желани. Независимо, че имат половинка, искат и околните да ги харесват. Но Ракът изобщо не може да го понесе това. Той е невероятно лоялен и търси същото. Трудно се доверява и точно заради това на Стрелец ще му се наложи да промени начина си на контактуване с околните, ако не иска да загуби Рака.

Тези две зодии се разминават и по отношение на свободното си време и социалните контакти. Ракът е домошар, предпочита да си стои вкъщи и рутината изобщо не му пречи. Стрелецът, обаче, е свободолюбив. Обича да излиза, обича приключенията и новите и различни преживявания. Понякога му е трудно да разбере емоционалната сигурност, от която Ракът има нужда. Освен това Стрелецът има склонността да е непостоянен и да скача от идея на идея, докато Ракът обича плановете и рядко се отклонява от тях. Обича да довършва нещата докрай.

В сексуален план на тези две зодии също няма да им е толкова лесно. Ракът вкарва емоции и в тези отношения, докато Стрелецът рядко ги търси, залага повече на самия акт. Стрелецът обича да разнообразието в интимните преживявания, но ще му се наложи сериозно да поработи, ако иска Рак да му се довери и напълно да се отпусне.

Рак и Козирог

Рак и Козирог имат невероятно добра спойка помежду си. Заедно могат да изградят един много стабилен съюз, изпълнен с много упоритост и решителност. Общо-взето в тази връзка няма спънки и проблеми. Просто тези два знака определено си пасват много добре.

Едно от най-важните неща е, че Рак и Козирог много лесно изграждат доверие помежду си, а то е много важно във всяка връзка. Държат на него, затова и вероятността единият да предаде другия е минимална. Те просто няма да се излъжат или да се предадат.

И Рак, и Козирог много държат на материалната осигуреност и сред приоритети им е да бъдат икономически стабилни. Активни зодии са, така че усърдно ще работят за постигането на финансово спокойствие. Освен това и двата знака много държат на красивите вещи и нямат проблем да изхарчат повечко пари за кола, вещ за дома или някакво красиво притежание. Така че в това отношение спорове също няма да имат, защото чудесно ще разбират нуждите си и се подкрепят в задоволяването им. Затова и помежду им има и силно уважение.

Друга обща черта между две зодии е начинът им на мислене. И двете са по-консервативни и решенията и идеите, които им идват, рядко са твърде ексцентрични и разминаващи се. Така че имат сходен подход към живота и различните житейски ситуации. Един на друг могат да си дадат много. Ракът може да успокои малко вечно устременият към кариерни успехи Козирог. Може да му покаже как да си почива и да се забавлява малко повече. Той е този, който ще носи емоцията, уюта и топлината във връзката и ще се старае да съхранява всеки ценен момент. Ракът може да бъде чудесна опора за Козирога, който винаги има някаква цел за постигане. Козирогът пък може да научи Рака на повече дисциплина, да си поставя повече цели, върху чието реализиране да работи.

Изразът, че противоположностите се привличат и допълват важи  с пълна сила за връзката между Рак и Козирог. Дори различията им всъщност носят плюсове на отношенията им. Козирогът е земна зодия и е много здраво стъпил на земята. Той е стабилен и държи на логиката, докато Ракът носи емоцията и страстта. Козирогът е подвластен на Сатурн – носител на студената мъжка енергия. Луната, която ръководи Рака, пък носи топлата женска енергия, което отново е чудесно съчетание. По принцип земните знаци се фокусират върху притежанията, а водните, какъвто е Ракът, на емоциите и интуицията.

Все пак спорове в тази връзка са възможни, като те могат да се породят от различните възприятия за света. Козирогът е много стабилна зодия и е реалист. Ракът обаче на моменти може да бъде мечтател. Понякога се връща назад в миналото и дават голям приоритет на емоциите и емоционалната страна на въпроса, което може леко да вбеси Козирога. На моменти Козирогът пък прекалява с работохолизма си. Отстрани може да изглежда като обсебен от кариерата си, сякаш за него няма нищо друго важно. Ракът пък е човек, който най-много държи на дома. И това може да създаде проблем помежду им. Но само докато не осъзнаят, че всъщност така чудесно се допълват.

Рак и Козирог се радват на силно сексуално привличане помежду си. Единствено ще е необходимо време, докато Ракът развие емоционална връзка и напълно се отпусне.

Рак и Водолей

Доста сложни са отношенията между Рака и Водолея. Те изначално са твърде различни в нуждите си, представите си и възприятията си за света. Помежду им има твърде малко сходства, а разликите на моменти ги карат да вървят в коренно противоположни посоки. И все пак ако успеят да съчетаят различията си, Рак и Водолей могат да създадат невероятно силна връзка.

По принцип и двата знака са амбициозни и непоколебими, обичат да контролират и нещата да се случват както те искат. Хубавото е, че не обичат да влизат в скандали, така че не са конфликтни личности. Обаче са наистина различни. Ракът харесва да живее в рутина и е привърженик на традициите. В очите на Водолея може даже да изглежда старомоден. Водолеят пък е точно обратното – за него рутината е враг, не я понася и общо-взето не разбира как Рак може да живее по този начин.

Ракът възприема живота от неговата емоционална страна, докато Водолеят има друг поглед и до известна степен страни от емоциите. Водолеят смята живота за интелектуално преживяване и търси постоянно да стимулира ума си и да разширява знанията си. Той е екстроверт и обича да излиза и да е навън с приятели. За Рака пък най-нормалното е да се затвори в черупката си. От една страна Ракът може да бъде привлечен от страстта на Водолея за нови преживявания. От друга страна обаче, Ракът може да остане разочарован, че все пак не споделя същия подход и има различно мислене. Затова и нерядко се случва тези два знака да не могат да се разберат. И все пак ако осъзнаят, че просто имат различни гледни точки, ще им е много по-лесно да се приемат. Всъщност и двете зодии могат да работят заедно по общи цели, трябва само да ги намерят.

Рак и Водолей може да имат сериозен проблем в емоционален план. Водолеят може да студен много студен или Ракът може да развие емоционална зависимост. Така могат да стигнат до ситуация, в която Ракът се опитва да се доближи колкото се може повече до Водолея, а той все да бяга. Трудно им е да изградят истинско доверие помежду си.

Водолеите понякога са твърде хаотични и разпилени, което няма как да не ядоса подредения и прагматичен Рак. На моменти Водолеят може да е голям егоист. Фокусира се върху дадено нещо до такава степен, че забравя за всичко друго, включително и за връзката си. За него е важно да е сред приятелите си и да може да реализира мечтите си. Уви, рядко се интересува какво точно иска половинката му и смята, че щом той се чувства добре, значи и другият човек няма никакви проблеми.

Повод за скандали е фактът, че Ракът е интроверт и предпочита да си стои вкъщи, докато на Водолея му дай да е навън и да се забавлява.

Честно казано и в сексуален аспект на тези два знака ще им е доста трудно. Ракът не може да прави секс без емоционална обвързаност и има нужда от топлина и дълбока интимност. Водолеят пък не гледа по този начин на секса и проявява повече енергия в това отношение.

Рак и Риби

Рак и Риби са способни да изградят една от най-красивите връзки от целия зодиак. При тях много често любовта се появява от пръв поглед. Те са изключително съвместими и намерят ли се, сякаш две души се преплитат в една. Това е една много емоционална връзка, от която и двата знака имат нужда.

Рибите по принцип са по-големите мечтатели. Когато се срещнат с Рака неговата практичност им помага да сбъдват желанията си. Той прекрасно може да ги зарежда с енергия. Рибите, от своя страна, пък могат да отключат креативната и духовна страна, която Ракът носи в себе си.

Ракът е под влиянието на Луната, а Риби – на Юпитер и Нептун. По принцип Луна и Нептун имат една и съща топла женствена енергия и заедно сформират много красива духовна връзка. Съюзът между тези две зодии е идеалистичен и се основава на мечтите и илюзиите, най-вече заради Риби. На моменти отношенията им може да изглеждат като истинска утопия. В тях има много любов, емоция, топлина, сякаш е твърде хубаво, за да е истина.

Рибите са хора, които обичат да бъдат във връзки, те сякаш са създадени, за да не са сами. Те обичат някой да се грижи за тях, затова и Ракът е техният човек. Той е изключително грижовен и има нуждата да защитава скъпите си хора. Ракът проявява истинско разбиране към партньора си, опитва се да му помогне да реализира мечтите си и едновременно с това да го предпази от грешки.

Разбира се, съществуват и някои различия. Ракът е по-материалната от двете зодии. Той обича красивите вещи, комфорта и богатия дом. Рибите пък обичат по-простичкия живот и понякога Ракът не може да го разбере. В този смисъл двата знака гонят различни цели и въпреки това връзката им не е изложена на риск, защото имат много силна емоционална свързаност. Има обаче един проблем. Раците са малко настоятелни и припрени в личните отношения. Те искат нещата да са им ясни и да са сигурни в човека до себе си. Тази настъпателност обаче може много сериозно да изплаши Рибите и те да се отдръпнат. Това ще доведе до по-лоши последствия, защото Ракът ще го възприеме като червен флаг и веднага ще в главата си ще сътвори от мухата слон. В крайна сметка спорът е почти 100% гарантиран. За да избегнат подобни ситуации, и двамата партньори трябва да са по-търпеливи. Особено Раците. И трябва да си  имат много повече доверие.

По принцип Риби и Рак имат различен подход към живота. По принцип Ракът много държи да се движи напред, да има план, стриктен при това, и да го следва. Не обича толкова много промените и се ядосва, когато нещата не му се получават стриктно. Рибите са точно обратното. Те са много подвижни и във всеки един момент могат да сменят стратегията си, ако преценят. Рибите имат променлив характер, което определено е проблем.

Сексуалните им отношения могат да са чудесни, но могат и да са огледало на различните им характери. Раците придават интимност, близост и емоция в акта, докато креативността и вдъхновението идват от Рибите. И все пак Раците са малко повече традиционалисти, а Рибите обичат промените.