spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Годишен хороскоп за зодия Овен

сряда, 27 септември 2023 г.

Годишен хороскоп за зодия Овен

Новата година ще бъде доста приятна за Овните. Е, не очаквайте, че всичко ще върви по мед и масло, но със сигурност няма да има от какво толкова да се оплаквате. Негативното влияние на планетите няма да е толкова силно, защото ще се смесва с положително, което означава, че трудностите ще бъдат преодолими. Много силно ще започнете годината. От самото й начало до май ще имате изключително силна подкрепа от страна на Юпитер, която ще засили вашата креативна страна. Това период, в който ясно трябва да поставите целите си, да очертаете и облечете в план амбициите си. Заедно с това през този период активността ви ще е във върхова форма, ще се увеличат и шансовете за успех. Ще насочите голямата си енергия към творческите си таланти и личното ви самоусъвършенстване. През март месец ще усетите, че се засилва вашата интуиция, което ще се случи благодарение на Сатурн. За сметка на това, от 11 юни Плутон ще е ретрограден в Козирог и ще влезете в малко по-неприятен период. Тогава не бива проявявате импулсивност. Ще се научите да следвате повече правилата и да бъдете по-дисциплинирани. Всичко това, дори и неприятно ще ви донесе нови уроци и поуки за вас. 

2023 година ще донесе на много от вас вътрешна промяна. Повечето от вас ще успеят да стигнат до много важни заключения за себе си и за живота си. Хубавото е, че ще се научите да разбирате по-лесно собствените си емоции, желания и мисли. Това ще ви помогне да разбирате по-добре и другите, да станете по-склонни да виждате и другата гледна точка, да влизате в техните обувки. Годината ще ви направи по-търпеливи, по-меки и отстъпчиви в общуванията си. Това изключително много ще ви помогне да подобрите и отношенията с близките ви. 

Като цяло новата година се характеризира с личностно и духовно израстване в различна степен при различните представителите на зодията. Много от вас ще променят възгледите си, ще придобият нова философия за живота, която ще им позволи по тръгнат и по нови пътеки. Вие сами ще искате да откривате повече за себе си, да развивате нови таланти и умения. Всичко това ще се отрази много положително и на другите аспекти от живота ви. 

Работа и пари

В професионален план по-успешна ще бъде първата половина на годината. Това ще е благодарение на споменатото вече влияние на Юпитер. Тогава ще сте много по-продуктивни и с много по-голяма лекота ще ви се случват нещата. Затова е препоръчително да посветите този период на сериозните и мащабни дългосрочни планове, както и за решаването на важни финансови въпроси. Силите ви ще са достатъчно, за да се справите с всичко, което искате. За сметка на това, втората половина ще е по-трудна заради Сатурн. Тогава положението ще е по-несигурно, възможни са съмнения, а също така конфликти и проблеми. През това време ще е добре да не планирате и да не се захващате с мащабни проекти, а да се концентрирате върху рутинните си занимания и да си давате почивка. Не бива да се притеснявате, че ще изгубите позиции или авторитет. Просто търпеливо изчакайте неприятният период да свърши. 

2023 година ще бъде благоприятна за всички, които са амбициозни и целеустремени. Ако искате някакво повишение, трудете се, работете усърдно. Работата ще е продуктивна особено по задачите, които са започнати в миналото. През тази година трябва да положите повече усилия, ако усещате, че ви липсват достатъчно познания, умения или опит в дадена сфера. Колкото повече усилия полагате, толкова повече успехи ще жънете. Само така ще може да постигнете нещо. Иначе не се надявайте, че някой даром ще ви даде повишение или бонус. Някои от вас ще усетят, че имат нужда от промяна и ще потърсят нови възможности. Както за вас, така и за всички от зодията, важи съветът да подхождате внимателно, да обмисляте и да не вземате бързи и емоционални решения. Здравият разум ще е най-добрият ви спътник. 

За тази година е много важно да си съставите ясен план какво точно искате да постигнете в професионален план. Ако гоните някакво израстване, трябва да сте наясно какво точно искате да бъде то и какви са начините да го постигнете. Ще имате шанса да развиете уменията и талантите си, важното е да така да си начертаете графика, че наистина да го направите. Това включва и много добро управление на личното ви време. Без добра организация няма да успеете да постигнете много. Също така, добре обмисляйте когато ви предложат някакво повишение. Прецените дали това няма да е затрупване с твърде много ангажименти, които ще ви отнемат изцяло от времето за вас. През есента може да получите много обещаващо предложение. 

Що се отнася до финансовата сфера там нещата няма да са толкова експанзивни, колкото в професионалната. Трудно може да очаквате много големи печалби, но някои от вас ще се решат да инвестират в своя стара идея или просто ще обмислят с какво да се занимават допълнително или в бъдеще. През първата половина от годината се подгответе за по-големи разходи. Те ще са насочени най-вече към семейството. Може да става дума за закупуване на мебел, обзавеждане или друг битов въпрос. Или пък да решите да подарите почивка на семейството си. През този период бъдете по-внимателни, защото са възможни измами. Трябва да се отнасяте по-разумно към финансите си, защото не е изключено да се окаже, че сте изхарчили някакви средства за ненужни и непотребни неща. По отношение на инвестициите е добре да не рискувате. Консервативните идеи ще са много по-добър вариант за вас. 

Добре ще е да си правите периодично сметка на парите и да анализирате добре финансите си. Добре ще е да търсите варианти за странични доходи, като хубаво трябва да обмислите какви точно да са те, за да намерите най-ефективния и подходящия за вас. През есента много от вас ще бъдат зарадвани от бонус или някаква значителна печалба. В края на годината ще е добре да си направите анализ и да видите дали сте успели да изпълните финансовите си цели за 2023-а. 

Купидон

В любовта нещата ще са сложни. Емоциите често ще взимат върхова форма и ще влияят на взимането на решения. Внимавайте, не бъдете твърде импулсивни. Радикалните действия и думи няма да ви донесат нищо добро. Бъдете по-търпеливи към връзката си и към човека до вас, защото иначе може да разрушите всичко, което имате. Когато правите избор, трябва да претеглите всички плюсове и минуси и наистина да сте наясно с това, което искате. 

За щастие, през годината ще успеете да укротите вашия див нрав. Ще станете доста по-меки с близките си и ще промените възгледите си за взаимоотношенията. Ще бъдете по-малко претенциозни и критични, а също така значително ще превъзпитате и вашата ревнива страна. Всичко това ще се отрази невероятно добре на връзката ви. Дори на моменти ще изпитвате голямо желание да зарадвате човек до себе си и ще организирате различни изненади за него. Само внимавайте да не станете прекалено тихи и мили, за да не се превърнете в безгласна буква и да постигнете обратен ефект. 

Необвързаните представители на знака имат шанса да намерят своята половинка, стига наистина да мечтаят за това. Тези, които са вглъбени в себе си и предпочитат мимолетни афери, може да бъдат доста изненадани от себе си и от нищото да се влюбят до полуда. Няма лошо, само внимавайте да не загърбите тотално всичко останало в живота си. Някои от обвързаните Овни също трябва да се пазят от лудо влюбване. Това може да се случи, ако връзката ви не върви добре. Тогава не е изключено да потърсите щастие настрани. Но помислете и се опитайте да приключите настоящия си съюз колкото се може по-мирно и спокойно, без да си създавате излишни драми и врагове. 

Семейните Овни ще се радват на сравнително приятна атмосфера почти през цялата година. Това ще се дължи до голяма степен и на вашата променена философия и по-голямото търпение и разбирателство, което ще проявявате. Трябва да сте по-внимателни през август, когато има вероятност напрежението да е по-голямо и нещата сериозно да ескалират. Втората половина на годината ще е по-благоприятна за ремонтни дейности или смяна на жилището. 

Здраве

Енергията, която ще имате до май месец, ще е много голяма и е малко вероятно усърдната работа да ви се отрази на работата и да стигнете до преумора или изтощение. Въпреки това е препоръчително да поддържате добър стандарт на живот, като следите с какво се храните, не прекалявате и бъдете физически активни. Добре е в началото на годината да се погрижите за хроничните си заболявания, ако имате такива, и да си направите профилактични прегледи. 

Годината ще ви позволи по-лесно да направите промяна както в разбиранията си за живота, така и за навиците си. Настъпващият период ще благоприятства всякакви положителни новости. Ако искате да се откажете от някакъв вреден навик, сега ще е моментът. Много по-лесно ще вкарате в ежедневието си нови занимания или начин на хранене, които да ви се отразят позитивно. Много от вас не знаят как качествено да си почиват и отпускат и е добре през 2023-а да променят това и да си подаряват повече качествено време за себе си. Обърнете внимание и на козметиката и се постарайте да ползвате предимно чиста и натурална козметика.