spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Годишен хороскоп за зодия Овен

понеделник, 26 септември 2022 г.

Годишен хороскоп за зодия Овен

Изключително красива и продуктивна ще е 2022 година за Овните. Това е време за действие, а не за размисъл. През по-голямата част от периода ще се радвате на изключителен късмет, за който само могат да ви завиждат. Пред вас ще се отворят много възможности сякаш с магическа пръчка и от вас ще се изисква просто да се възползвате от тях. Затова трябва да сте активни през следващите дванадесет месеца. Плановете ви ще се увенчават с успехи и ще извеждате докрай целите си. През тази година смело може да се захванете с нови проекти. Това ще се дължи и на факта, че през цялото време ще имате голям заряд от ентусиазъм и ще демонстрирате впечатляващо постоянство във всичко, с което се заемете.

В някои моменти може да ви се струва, че работата твърде много запълва времето ви и от това страда личният ви живот. Но няма да е така. Дори и да има моменти, в които леко да се наруши балансът, като цяло това няма да създава проблеми във връзката и семейството ви. Даже напротив. При много от вас отношенията ще разцъфтяват до степен, в която ще предприемете следващата крачка – брак или дете.

Най-благоприятен за Овните ще е периодът от май до края на октомври, когато Юпитер ще премине във вашия знак. Тя ще ви донесе късмет и изобилие. Именно това е моментът, в който спокойно можете да очаквате желанията ви да се сбъдват. Просто влиянията върху вас ще са невероятно положителни. Ще се отличавате като мъдри и отговорни хора и едновременно с това пълни с различни идеи. В този отрязък от годината е много възможно и повишаване на финансовото ви състояние. Инвестиции, направени тогава, ще бъдат ползотворни. Спокойно ще можете да предприемете и по-значима покупка. Помислете и за инвестиране в образованието си.

Конкретно за образованието и личностното си развитие може да обърнете повече внимание от края на юли до края на ноември. Тогава Юпитер ще е ретрограден и ще ви подтикне да се обърнете повече към себе си и към вътрешния си свят. Затова е хубаво да свършите амбициозните си творчески и професионални ангажименти преди това. В периода от 4 юни до 23 октомври ще е ретрограден и Сатурн. Това означава, че ще бъдете много усърдни в нещата, които правите. Влиянието му ще се отрази към поглед във вътрешната обстановка на работното място – към отношенията ви с колеги, партньори или началници.

От 20 август ще може да се радвате на благосклонно влияние и от страна на Марс. Именно благодарение на него пред вас ще се откриват различни възможности. На моменти даже може да се чудите към коя от всички отворени пред вас врати да поемете. За щастие, вашата организираност ще ви помогне да не се разпилеете. Имайте обаче предвид, че в последните два месеца от годината Марс ще е ретрограден. Тогава не е препоръчително да започвате нищо ново.

Работа и пари

От професионална гледна точка през започващата година ще живеете в дъжд от успехи. Звучи твърде хубаво, но постепенно ще усетите, че е точно така. Хъсът и ентусиазмът ви ще са толкова големи, че няма да има затруднение, което да ви спре или повали на земята. Много от мечтите си ще успеете да сбъднете именно сега. Всичко това ще ви зареди със самочувствие и вие сами ще усещате колко голям потенциал имате. Важно е обаче да следвате едно правило – целта не оправдава средствата. Не гонете върховете си, потъпквайки други по пътя си или техните мечти. Колкото повече мислите и за околните, толкова повече късмет ще имате.

Не бива да проявявате несигурност през тази година. Имате яснота какво искате и къде искате да стигнете, просто трябва да действате. Това не е време, в което да се отдавате на размисли и страсти, а на активност. Пасивността и колебанията няма да ви донесат абсолютно нищо добро. Така че се борете за това, което искате. Никой няма да го направи вместо вас.

Годината за много от вас ще бъде белязана и от сериозен приток на финансови средства. От 11 май Юпитер ще ви засипва с късмет. Точно това е моментът, в който може да очаквате повишаване на доходите ви, както и намиране на решения на сложни казуси. Ще успеете да се срещнете и с правилните партньори, които няма да ви разочароват.

Много важно е да инвестирате в себе си тази година и в собственото си развитие. Парите, които ще дойдат при вас, не бива да харчите безразборно и до стотинка. Направете си добър разчет и наистина помислете за инвестиция в себе си.

Купидон

През следващите дванадесет месеца е добре да помислите за социалното си положение и за семейния си статус. Ако имате връзка отдавна, но не сте женени, замислете се дали да не предприемете вече в тази посока. Като цяло годината ще е изключително спокойна в личен план и сериозни катаклизми или проблеми са много малко вероятни. Всъщност много от Овните с дългогодишни отношения ще изживеят ренесанс и по някакъв начин отново ще усетят прилив на нежност и романтика.

Необвързаните представители на знака също има вероятност да променят статуса си. През май месец Венера, планетата на любовта, ще има много силно влияние върху вас и точно тогава шансовете за запознанства са много силни. Всъщност периодично през цялата година Венера ще има благоприятно влияние върху вас, просто трябва да сте отворени към новите хора.

Малко по-сложни може да са отношенията ви с по-възрастните хора от семейството ви. Вероятно често ще чувате, че не им отделяте достатъчно влияние. Трудно ще разбират желанието ви да се развивате и да работите повече. Вие обаче най-добре знаете какви са целите ви, така че не позволявайте толкова на чувството на вина да ви завладява.

Здраве

В здравословен план едно от най-важните неща през тази година ще е това, че ще усетите сериозно повишаване на тонуса ви. Ще имате изключително много енергия, сякаш се събуждате от дълъг зимен сън. Това ще ви даде и възможността да реализирате всичко ново, което искате. Ще се радвате на стабилно здраве и силен имунитет.

Забързаният начин на живот все пак може да ви претовари на психическо и емоционално ниво и това да се отрази на качеството на съня ви. Не се изненадвайте, ако в един момент усетите, че не спите добре и не успявате да си починете, а променете малко навиците си – започнете да излизате повече навън, да се разхождате, тренирате и движите. Това ще ви помогне изключително много. През есента внимавайте с консумацията на нездравословни храни и напитки, за да не пострадат стомахът и черният ви дроб.