Партньорски хороскоп за зодия Овен

четвъртък, 7 декември 2023 г.

Партньорски хороскоп за зодия Овен

Овен и Овен

Връзката между два Овена е бурна и изпълнен с много заряд във всеки смисъл. От една страна те постигат разбирателство на тема свобода – всеки осъзнава нуждата от лично пространство за другия и му позволява да има такова. Импулсивността и чувствителността често предизвикват силни позитивни емоции в един такъв съюз. Овните никак не се притесняват да дават воля на това, което изпитват и мислят, което означава, че ако връзката се развива добре, то тя ще е изпълнена с много любов, мили думи и жестове, споделено щастие и романтика. Също така това означава, че ако се появи някакъв проблем, той няма да остане неизказан, тъй като Овните не могат да си мълчат.

Освен това почти всеки представител на този знак има афинитет към разнообразието, спонтанността и новите преживявания, което гарантира, че връзката няма да бъде скучна и заедно ще намирате различни хобита и занимания, с които да внасяте цвят в иначе по-сивото ежедневие. В повечето случаи връзката между Овни от тази гледна точка си е направо за завиждане.

Същевременно обаче Овните са състезатели по природа и винаги обичат да са първи. Във всичко. А това може да бъде сериозно предизвикателство за такава връзка. Ако успеят да преодолеят желанието си да са в постоянно състезание и да приемат половинката си за партньор, а не за конкуренция, връзката би била чудесна.

Минус за такива отношения е и голямото его, с което по принцип са известни Овните. Това означава, че постигането на компромиси е доста сложна задача, защото никой от двамата не иска да отстъпи. Ако приемат, че са един екип и наистина имат общи възгледи и желания за бъдещето, могат да преодолеят особеностите на характерите си.

Проявите на ревност, породени от силната емоционалност, също не са изключени.

Съюзът между два Овена може да се развива по мед и масло, стига двамата партньори да се чувстват добре заедно и да осъзнаят, че трябва да се борят заедно срещу света, а не да се изправят един срещу друг. Защото Марс, на която са подвластни, е едновременно бог на войната и символ на страстта.

Овен и Телец

Връзката между Овен и Телец се основава най-вече на баланс и взаимни уроци, тъй като между двата знака има немалко характерови различия. От една страна, Овенът е страстен и импулсивен. Иска нещата тук и сега. Телецът, от друга страна, е по-любвеобилният, търсещ спокойствие и носещ в себе си търпение. Той обича да потупа топката, преди да стреля, което може да предизвика сериозни различия между двамата партньори.

Благодарение на Телеца, Овенът може да се научи именно на по-голямо търпение, баланс във всеки житейски аспект и по-сериозно премисляне на всяко действие или решение. Телецът пък може да се освободи от оковите на скуката, да се превърне в по-авантюристична и спонтанна личност. В лицето на партньора си Телец, Овните често виждат скала, на която могат да се опрат. Качества като чувственост, нежност, стабилност и лоялност напълно привличат Овните, а Телците обикновено ги притежават в големи дози.

Балансът в един такъв съюз се крие във факта, че Овните могат да допринасят с вълнение, страст и експлозия от емоции, а Телците да внасят спокойствие и мир, когато т е необходимо. Овенът е управляван от Марс, а Телец от Венера. Двете планети се разбират помежду си, което означава и добър развой на една такава връзка.

Препъни камъкът в тези отношения може да бъде темата за ревността и личното пространство. Овените по принцип обичат да имат повече въздух около врата си, не позволяват някой да се лепне за тях като гербова марка. Телците, обаче, могат да проявят собственическо чувство, да бъдат ревниви, изискващи повече време и внимание, което никак няма да се хареса на партньора им Овен. Стига да вдъхне достатъчно доверие в партньора си, Овенът може да си извоюва приемлива свобода и да изградят трайна и силна връзка.

Успеят ли да постигнат баланс Телецът и Овенът могат да се превърнат в пример за успешен съюз, който не просто съществува, но и им помага да се развиват заедно и да се учат един от друг.

Овен и Близнаци

Комбинацията между Овен и Близнаци е едно от най-добрите зодиакални съчетания. Тези два знака на пръв поглед изглеждат твърде различни, но всъщност имат доста допирни точки, допълват се и могат да сътворят хармонична и дълготрайна връзка.

Между Овен и Близнаци възниква много силна химия, която е предпоставка за бурни и страстни отношения, изпълнени с много удоволствия. Но освен това представителите на тези зодии се свързват много добре и на интелектуално ниво, което им позволява да имат и невероятно добра комуникация помежду си. Могат спокойно да обсъждат дълго и обстойно най-различни въпроси, като по-разговорливи са Близнаците, които са подвластни на Меркурий. Близнаците обичат да обмислят всеки казус от най-различни страни и могат да бъдат много добра подкрепа за Овните, които често се впускат в различни и нови начинания. Близнаците пък нямат нищо против заедно да ги обсъждат, с което показват интерес към партньора си.

Въпреки че имат своите характерови различия, тези два зодиакални знака са доказателство, че противоположностите се привличат и допълват. Заедно могат да постигнат и да осъзнаят неща, които поотделно трудно биха „видели“. В повечето случаи гледат в една посока, имат общи цели, голям запас от енергия и рядко се отдават на песимизма. Могат да си бъдат много добра опора един на друг, да си вдъхват увереност и кураж.

По-сериозен проблем в една такава връзка може да се окаже ревността. Известно е, че Овните са особено ревниви по природа и зорко пазят това, което е тяхно. От друга страна, Близнаците са по-свободолюбиви, имат нужда от своето лично пространство, а и не се притесняват да го осигуряват на партньора си. Освен това Близнаците са известни като големи флиртаджии и когато тази им страна излезе наяве, Овенът буквално избухва.

За много странични хора съюзът между тези два знака може да изглежда странен, нездрав или дори токсичен. Често тези връзки не могат да бъдат разбрани, но по-важното е, че Овен и Близнаци се чувстват добре един с друг и помежду им цари хармония дори и когато са скарани.

Овен и Рак

Това е връзка, която на пръв поглед изглежда невъзможна, а в някои случаи дори изтощителна и вредна. Но само на пръв поглед и само ако представителите на тези два знака не осъзнаят колко добър съюз могат да изградят. Общо-взето Овните и Раците нямат нищо общо помежду си и точно това е тайната съставка на хармонията, която биха могли да постигнат.

За Овните е известно, че са огнени и буйни, импулсивни и понякога остри. Раците пък са точно обратното – тихи и обрани, понякога пасивни, затворени в себе си, обмислящи твърде много всичко и най-важното – изключително чувствителни. Основните проблеми в една такава връзка могат да произтекат от две направления. Първото е голямата емоционалност на Раците, която ги кара твърде често да сменят настроенията си. Това може да подразни Овенът, който хич не обича да бъде разиграван. В такива моменти той може толкова много да се ядоса, че да стане груб и арогантен и да нарани Рака, без реално да го иска. Това е и вторият рисков момент в един такъв съюз. И двете неща могат да бъдат преодолени, ако двамата се научат да се разбират, дават си време, изслушват се и установят, че могат да превърнат различията си в основа на прекрасна връзка.

Овенът е подвластен на страстния Марс, а Ракът – на емоционалната Луна. От една страна, Ракът може да бъде силно привлечен от страстната натура на Овена и да си позволи да излезе на черупката си, да се разчупи, да бъде по-уверен и да се научи как да използва силните си страни. От друга страна, Ракът може да „окопити“ бурния Овен, да го научи на повече спокойствие, търпение и хармония. Да му покаже, че не във всяко нещо трябва да се хвърля страстно, без да го е обмислил и преценил.

Единият знак е огнен, а другият – воден, което им помага да действат много добре заедно в екип. Едно от основните общи неща между тези две зодии е желанието им да защитават другите. И Раците, и Овните са много добри в това и умеят да го правят, което означава, че могат чудесно да застават един до друг в трудните моменти и да обединяват усилия за обща кауза. Освен това хубавото на една такава връзка е, че и двамата изпитват взаимно уважение и държат да запазят равенството в отношенията си.

Овен и Лъв

Отношенията между Овена и Лъва много силно наподобяват на тези между героите на Анджелина Джоли и Брад Пит във филма „Мистър и мисис Смит“. Много динамика, много емоция, много страст и много експлозии. Това може да бъде една много трудна връзка, тъй като двата знака много си приличат и това може да изкара на преден план по-лошите черти в характерите им. На моменти Овенът и Лъвът действат и мислят огледално един на друг, което може да породи шумни скандали или пък да е причина за идеален съюз.

Най-основният проблем за тези два знака е да се научат да преглъщат егото си, което и при двамата е в големи дози, и да бъдат по-склонни към компромиси. И Лъвът, и Овенът обичат да доминират в отношенията си, да се чува думата им и тяхното мнение да бъде финалното. Само че точно това трябва да бъде оставено настрана, ако искат да бъдат заедно. Много често в такава връзка възникват бурни спорове за най-малкото, просто защото всеки иска да доминира, да бъде над другия и да се докаже като по-силния, което разбира се е проблем. Темата за командването в техните отношения всъщност е най-деликатната и може да стане причина за раздяла, ако не бъде решена и преодоляна.

Овенът може да се подразни от желанието на Лъва често да бъде хвален и да бъде галено егото му, което обаче би бил малък и лесно преодолим проблем. Това, което е по-рисковото, е желанието на Лъва за повече лична свобода и склонността му към флиртове. И двата знака са силно ревниви и когато се почувстват застрашени в това отношение, се получава изключително силен взрив.

Положителните аспекти в една такава връзка са няколко. Първият е, че Овенът и Лъвът проявяват много силно уважение един към друг, а в очите на другите могат да изглеждат като непоклатим екип. Последното произтича от факта, че двата знака имат еднаква и много силна енергия, която ги прави страхотна комбинация. Освен това имат много сходни разбирания, което е от съществено значение в любовните отношения.

Другото положително във връзката между Овен и Лъв е, че тя никога не е скучна. Като импулсивни знаци, те обичат да търсят новото и да се провокират, да разнообразяват, което гарантира, че никога няма да им е скучно и около тях винаги ще бъде много шумно.

Овенът и Лъвът могат да бъдат два остри камъка, между които непрекъснато прехвърчат искри. От тях обаче зависи дали тези искри ще ги изгорят, или ще се превърнат в красив, топъл, вечен огън.

Овен и Дева

Това е връзка, която може да бъде много трудна и понякога дори мъчителна. Овенът и Девата са изключително различни, но за тях по-рядко важи правилото, че противоположностите се привличат. Отношенията им не са невъзможни, просто изискват много работа.

Девите и Овните трябва да положат много усилия, ако наистина се обичат и искат да си дадат шанс. След първоначалното влюбване наяве излизат всички трудности и прекалено големи различия и е нужно много време и компромиси, за да бъде всичко преодоляно и изгладено. На моменти може дори да им изглежда, че нямат нищо общо помежду си и само си губят времето, но щом се опознаят истински, това може да се промени.

Докато Овните са избухващи, арогантни, доминиращи и прибързани в почти всичко, то Девите са тихи, понякога срамежливи, нямат желание да командват и обичат да обмислят всичко до най-малката подробност. С тези си различия те често могат да се дразнят един друг. Девата трудно ще понасят арогантността и високомерието на Овенът, докато той ще се изнервя от нейните тихи и плахи стъпки и желание за бавно действие, особено ако се отнася до развитието на техните отношения.

Различията в характерите на двамата могат да породят проблеми що се отнася до обсъждането на важни семейни въпроси, както и планове за бъдещето. Двата знака имат различни подходи в житейските ситуации – докато Овенът не му мисли много, Девата предпочита да обмисля и премисля, да изчака и да изгради най-добрия план за действие.

От друга страна, тази връзка може да бъде много поучителна и за двата зодиакални знака. Овенът може да се научи на повече търпение, да преценява по-добре ситуациите и възможностите, които се появяват пред него, и така да си спестява излишни грешки. Девата пък може да приветства спонтанността в живота си, да не бъде толкова плаха, да се отпусне и забавлява. Тя може да позволи на Овена да я води, стига той да й покаже, че си заслужава и може да му се довери.

Като цяло Девата и Овенът могат да бъдат много добър професионален тандем. В личен план връзката им не е невъзможна, но изисква от тях да си дадат време и желание да се опознаят.

Овен и Везни

Хармоничен и изключително успешен може да бъде съюзът между Овен и Везни. Тези два знака са много различни – като двете страни на една монета, но съберат ли се, формират уникални отношения. Естествено, и при тях са възможни конфликти, породени от част от особеностите на характерите им. Като цяло обаче подобни връзки са много успешни.

Овенът е подвластен на Марс, а Везните – на Венера. Едната планета носи страст, а другата любов, което е повече от невероятна комбинация. Енергиите им са противоположни, а освен това единият знак е огнен, а другият – въздушен. Всичко това обаче далеч не означава непрекъснати разминавания, а едно много прекрасно допълване. Просто защото двете зодии притежават качества, които липсват на другата и си пасват като парчета пъзел.

Везните са доста по-миролюбиви, нерешителни, предпочитат спокойствието и не се хвърлят през глава в новото, без да са преценили дали то си заслужава. Овенът е точно обратното. И точно Везните могат да го научат на малко повече смирение, да му покажат, без да накърняват егото му, че неговият начин невинаги е най-добрият. Овенът може да се научи да анализира повече, преди да каже „да“ на поредното предизвикателство.

Везните също могат да спечелят много от съюза си с Овен. Той може да ги направи по-смели и решителни. Да им вдъхне повече увереност и да им помогне да разкрият и развиват силните си страни. Освен това в чисто интимен план тези два знака си подхождат наистина много заради емоционалността, която носят.

Проблемите могат да произтекат от факта, че и двата знака са емоционални, Овенът – много импулсивен, което е предпоставка за по-бурни скандали. И при двете зодии обаче емоциите бързо минават, а след това сякаш нищо не се е случило. Конфликтите могат да бъдат породени от общото желание за господство, което да предизвиква чести битки за надмощие един над друг. Ако Овенът и Везните се научат на компромиси, няма да имат големи проблеми. Впрочем, Везните по природа са по-склонни да правят отстъпки, но пък са много други манипулатори. Последното хич няма да се хареса на Овена, ако усети колко умело го манипулират.

Връзката между тези два зодиакални знака може да се превърне в нещо много красиво и в пример за възхищение за околните. Това е връзка, която може да бъде много обещава и дългосрочна, а също и поучителна и за Овните, и за Везните.

Овен и Скорпион

Връзката между Скорпион и Овен може да бъде или най-хубавата в живота им, или най-опасната и драматична. Всичко зависи от самите тях и от това да осъзнаят какви качества притежават, какво значат един за друг и колко много могат да постигнат заедно.

И двата знака обичат светлините на прожекторите, което може да създава проблеми във връзката. Успеят ли да си поделят това място, могат да бъдат неразрушим тандем. И Овенът, и Скорпионът са емоционални, но по различни начини. Първият е екстроверт и обича да говори и да показва чувствата си. Скорпионът обаче е по-затворен, приема всичко по-лично и обича да анализира всяка дума и действие на човека отсреща. Това може да създаде проблеми в комуникацията.

И двете зодии са много ревниви и много държат да се знае, че тяхното си е тяхно и някой няма право дори да го поглежда. Това може да е повод за бурни и шумни скандали, тъй като и двамата не могат да контролират пристъпите си на ревност. Освен това Скорпионите са умели манипулатори, което хич няма да се хареса на Овена. Скорпионите също така имат склонност да обсебват партньорите си.

Сигурното е, че една такава връзка никога няма да е скучна.  И двата знака обичат рисковете и приключенията и със сигурност заедно могат да преживеят много неща, които да ги зареждат с адреналин и да им доказват, че са създадени един за друг. Като силни и емоционални натури, те никога няма да позволят отношенията им да са тихи и скучни.

Най-важното от всичко обаче е, че и Овенът, и Скорпионът са воини по природа. И двата знака са под влиянието на Марс, а Скорпион се владее и от Плутон. Съберат ли се заедно, са възможни два варианта – или ще се бият заедно един до друг, или ще се изправят помежду си и ще последва епична битка на характери. Всичко зависи от тях.

Разбира се, те могат да си дадат много един на друг, защото като бойци много се отличават. Овенът е известен със страстта и импулсивността, с която прави всичко. Много често не обмисля предварително действията си. И точно тук Скорпионът може да му е много полезен. Той ще го научи да мисли сериозно, преди да действа, да си изгражда най-добрата стратегия, която ще му гарантира категоричен успех в начинанието. Овенът пък може да внесе малко повече спонтанност в живота на Скорпиона. Последният, между другото, е много отмъстителен, на моменти и злопаметен. Овенът може да го научи да забрави отрицателното и да гледа малко по-ведро на живота.

Водният Скорпион и огненият Овен могат да сътворят истинско торнадо заедно. От тях обаче зависи дали ще са най-непоклатимата двойка, или смъртни врагове.

Овен и Стрелец

Това е една от най-добрите комбинации в зодиака. Овенът и Стрелецът могат да изградят  наистина хармонична и успешна връзка, която впечатлява околните и да ги кара да мечтаят за подобни отношения. Много често Овенът и Стрелецът изглеждат като две половинки на едно цяло, които са се намерили, събрали са се и никога повече няма да се разделят. И наистина шансовете да останат завинаги заедно  са много големи.

Тези два знака имат много общо помежду си, но без да се дразнят, благодарение на което постигат много добро разбирателство. Имат еднаква енергия и виждания за живота, което изключително много улеснява комуникацията помежду им. Разбират се с две думи, сякаш владеят телепатия. Имат много сходни виждания за живота, което им осигурява спокоен и безметежен общ живот. Именно защото си приличат по много неща, проявяват много силно разбиране един към друг и се приемат напълно със своите особености.

Хубавото в тази връзка е и това, че Овенът и Стрелецът по природа обичат новостите и предизвикателствата. Не са плашливи и не могат да живеят пасивно живота си. И двамата обичат приключенията и заедно могат прекрасно да задоволяват жаждата си за авантюристични преживявания. Когато единият даде интересна идея, другият я приема с охота и заедно се впускат в нея, което гарантира, че няма да им е скучно, а и че ще правят много приятни неща заедно. Това им помага да изградят не само интимна, но и много силна приятелска връзка, която да закрепи още по-силно съюза им.

Един от минусите на отношенията между Стрелец и Овен се изразява в практичен аспект. Овенът е импулсивна зодия, която по-рядко премисля събитията, преди да се включи в тях. Обича да има всичко и на момента. Стрелецът не е такъв, обръща внимание на подробностите, но нерядко пропуска най-важните детайли, което може донесе практични трудности в битово отношение.

Другият проблем е, че и двата знака имат навика бързо да губят интерес. Ентусиазират се за новото, но всичко много скоро им омръзва, което е предизвикателство за установяване на дълготрайна връзка. Въпросът с ревността също не е за подценяване. Стрелецът е по-свободолюбив от Овена, което може да изкара последния извън кожата му. В подобни съюзи въпросът кой колко е отдаден на връзката нерядко излиза на дневен ред. Хубавото е, че и двата знака не са злопаметни и лесно продължават напред, без непрекъснато да си натякват кой къде е сгрешил.

В някои моменти връзката между Овен и Стрелец може да изглежда много трудна и сложна за поддържане, но всъщност не е. Понеже се познават много добре, те особено лесно се хващат кога лъжат и кога казват истината. Затова трябва да са искрени един към друг. Постигнат ли това и докажат ли си, че се обичат, ги очаква невероятен съвместен път.

Овен и Козирог

Два знака, които са изключително противоположни и които наистина много трябва да се борят, за да се чувстват добре заедно. Разликите им не са малко. Овенът е експресивен, буен и шумен. Той е знак на действието, докато Козирогът – на мисленето. Овенът е способен да се хвърли в нещо веднага, докато Козирогът мисли дали ще има полза, каква, за колко време и защо. Той е по-тих, докато Овенът обича всички да разбират за това, което е постигнал и направил. И двамата довеждат нещата до край, но обикновено целите им са различни, както и начините за постигането им.

Това по принцип е проблем в тази връзка, защото и двата знака смятат, че техният начин е най-добрият и упорито настояват на своето. Те имат много различни възприятия за света. Овенът е готов да мине по най-прекия път, без значение какво има по него, докато Козирогът иска да спазва правилата и премисля винаги какво ще му струва, за да направи дадено нещо.

Дори и при връзките те подхождат по различен начин. Когато Овенът хареса някого, той просто се впуска на лов, докато не постигне целта си. Не мисли и не премисля. Козирогът обаче е по-предпазлив. Той анализира хората и иска да знае дали човекът срещу него има достатъчно качества. При него рядко важи правилото, че любовта е сляпа.

Овенът се влияе от Марс, а Козирог от Сатурн. Двете планети често са една срещу друга. Това точно прави връзката между двата знака наистина трудна и са необходими големи усилия, за да открият приликите помежду си.

Но все пак всичко това не означава, че връзката им би била невъзможна или напълно вредна. Всъщност те много могат да си помогнат. Овенът е огнен знак, което го прави много динамичен. Козирогът е земен, заради което е толкова практичен. И двамата умеят да инициират дейности и хора, но просто имат различни виждания и подходи. Могат да постигнат прекрасно разбирателство, ако ясно и точно разпределят ролите си и да се опитат да гледат максимално в една посока.

Всички трудности в тази връзка могат да бъдат разрешени с добра комуникация и разбира се при добро желание. По принцип Козирогът е знак, който много добре действа под стрес. Чудесно реагира при кризи и ги овладява с лекота, което може да е от голяма помощ за импулсивния и авантюристичен характер на Овена, който често не мисли, а просто се хвърля. Всъщност спонтанността на Овена и практичността на Козирога могат да бъдат превъзходна комбинация, стига да се потрудят.

В сексуален план положението може да варира. Може да имат невероятни интимни преживявания, може да има и периоди на пълна суша. По природа двата знака се различават в сексуално отношение. Овенът е енергичен и импулсивен и в леглото, обича фойерверките и темпото. Козирогът обаче е една идея по-чувствителен в секса и отново по-голям мислител. Ако Овенът подхожда с малко повече разбиране към това, ще имат много по-голям шанс за чудесен сексуален живот.

Овен и Водолей

Тази връзка е много интересна за анализиране отстрани, а дали ще се получи, много зависи от конкретните представители на двата знака. По принцип Овенът и Водолеят могат да сътворят нещо много красиво, креативно и трайно, обаче трябва да се потрудят. Имат както не едно и две сходства в характерите си, така и немалко различия, които могат да се окажат препъни камък в отношенията им.

На първо място, между тези две зодии има силно привличане, а и дори обожание. Те могат много силно да се впечатлят един друг и това усещане да се задържи за дълго. Водолеят е уникален сам по себе си и обикновено има различна визия за живота, което много се харесва на Овена. Той пък, от своя страна, може да блесне пред Водолея със силната си енергия и желание за инициативност и разнообразие. И двата знака харесват новите преживявания и освен това подхождат с голямо разбиране един към друг. В комуникацията рядко имат проблеми.

Тези два зодиакални знака могат да си дадат много и да си помогнат да се изградят като личности в различни аспекти. Водолеят би бил чудесна опора за вечно впускащия се в нови проекти и хобита Овен. Но по-важното – той може да го стимулира интелектуално. Нещо, което много малко партньори успяват да направят. Водолеят може да помогне за успехите на Овена, да му покаже правилния път и да го мотивира да довършва започнатото, а не да оставя всичко по средата.

От своя страна Овенът е чудесен партньор за отнесения Водолей, защото може да му вдъхва кураж и увереност да се развива и да върви напред. Водолеите нерядко имат блестящи идеи, които обаче така и не реализират. И точно с това Овенът може да бъде изключително полезен и да научи половинката си на повече инициативност.

Проблеми в отношенията между тези две зодии, разбира се, не липсват. Част от тях може да бъдат породени от факта, че Овенът обича да получава всичко сега и веднага. Водолеят обаче го кара по-леко, нерядко се оставя на течението, не притиска, не е нетърпелив и има спокойствието да изчака нещата сами да се случат, което може да вбеси страстния Овен.

Освен това Водолеите рядко дават на Овена това постоянно обожание и ухажване. Овенът има нужда да знае и да чува, че е обичан, а на Водолея не му харесва непрекъснато да се обяснява в любов. И двата знака обичат свободата, но същевременно с това са склонни да ограничават тази на партньора си, което също може да е повод за конфликти.

Като цяло Овенът и Водолея могат да създадат една много красива връзка, ако си позволят да се опознаят и приемат различията на другия.

Овен и Риби

Тези два зодиакални знака имат способността да изградят много красива любов помежду си. Нерядко подобни връзки изглеждат странно за околните, но всъщност те са много силни, здрави и даващи необходимото на всеки от двамата. Хармонията, която Овенът и Рибите могат да постигнат помежду си, се гради на различията помежду им. Те могат да си дадат това, което другият няма, и да се възпитат на качества, които да им помогнат много в живота.

Овенът е див и шумен, следва импулсите си, без да му мисли много. Обратното – Рибите са тихи, замечтани и замислени. Те са много интуитивни, умеят да изслушват и да се раздават за хората. Именно заради дълбоката си душевност Рибите могат да бъдат много добър партньор за Овена и да му дадат онзи душевен мир и спокойствие, които често ми липсват. Покрай Рибите той се научава да се вгледа по-добре вътре в себе си и да открие своето призвание и това, което му носи истинско щастие.

Всъщност Рибите помагат да извадят наяве най-добрите страни на Овена и да подтиснат по-лошите му черти. По принцип Рибите предразполагат партньорите си да бъдат техни защитници, с което Овенът забравя за своя егоизъм, че дори и за арогантността и безочието, които не са му чужди. В един момент дори се оказва, че истинските закрилници са Рибите, защото могат да бъдат пристан за страстния Овен.

В такива отношения въпросът за това кой от двамата да бъде лидер не стои на дневен ред. Рибите не са от най-доминиращите знаци и нямат против да дадат тази роля на партньора си, но категорично ще застанат до него като най-добрия навигатор.

Рибите са много раздаващи се хора, но обичат да знаят, че могат да разчитат на човека до себе си и той може да им бъде опора. Проблемът се появява, когато не го усещат. Овенът обаче може да им помогне да превърнат мечтите си в реалност. Плахите Риби имат нужда от някой, който да им вдъхне кураж, а силният Овен се справя много добре с тази задача.

Съюзът между тези два зодиакални знака може да бъде изключителен, дълготраен и зареждащ за всеки от тях, стига да си дадат шанс и да успеят да преодолеят различията си. Комбинацията между вода и огън, която образуват, има шанса да бъде много успешна, но и сама безвъзвратно да се угаси.